Valve bevestigt hack van Steam forum en database

Valve heeft vandaag bevestigt dat zowel het Steam forum als de database gehackt zijn. Enkele dagen geleden ontstonden hier al ‘geruchten’ over, zoals te lezen in een eerder bericht op GamersNET. Volgens Valve zijn er geen creditcardgegevens of wachtwoorden buit gemaakt bij de hack van de database. Voor zover bekend zijn er géén steam accounts gehackt.

Gabe Newell, mede-oprichter van Valve, laat weten dat er nog steeds onderzoek gedaan wordt naar de zaak. Slechts een aantal accounts op het forum lijken, volgens Newell, gehackt te zijn. Toch raadt Valve iedereen aan om zijn of haar wachtwoord te wijzigen. Als hetzelfde wachtwoord ook gebruikt wordt voor andere accounts, zou de eigenaar er goed aan doen ook deze te veranderen.

“We do not have evidence that encrypted credit card numbers or personally identifying information were taken by the intruders, or that the protection on credit card numbers or passwords was cracked.”
Gebruikers met een creditcard (waarvan de gegevens bekend zijn bij Steam) hoeven zich dus geen zorgen te maken. Wel wordt – uit voorzorg – aangeraden om ‘activiteit’ van de kaart goed in de gaten te houden.

  1.