Metal Gear Solid: Rising wordt ontwikkeld door Platinum Games

Over een uur gaan de Video Game Awards 2011 van start, maar de trailer van Metal Gear Solid: Rising die op dit evenement getoond zou worden, is enkele uren geleden al uitgelekt. De actievolle trailer onthulde de ontwikkelaar van de game; het blijkt dat Platinum Games verantwoordelijk is voor het project.

Deze studio is eerder verantwoordelijk geweest voor succesvolle titels zoals Bayonetta, MadWorld en Vanquish. Het is inmiddels gebleken dat niet iedere fan van Metal Gear tevreden is met deze keuze en, zoals we dadelijk mogen zien in de trailer, de actievolle focus.

Zijn jullie tevreden met Platinum Games aan het roer?

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    De trailer is AMAZING !! 😮

  2.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Ik had redelijk hoge verwachtingen van de game aangezien ik gek was op Raiden in MGS4, maar zeer benieuwd hoe dit op een MGS spel zou lijken als je hem zou verwijderen uit het spel. De actie van Platinum Games zijn bijna altijd uitstekend, maar ik kan de verhalen niet waarderen. Bayonetta heb ik na een uur moeten afsluiten omdat het te veel flauwekul bevatte dan dat ik aan kon.
    Nu ik de trailer bekeken heb kan ik alleen maar simpen. Het is recent bevestigd dat dit spel zich zal afspelen na de activiteiten van het vierde deel uit de MGS-reeks. “We hebben het verhaal aangepast om zo de gameplay te kunnen verbeteren.”
    Een goede vriend van me, en tevens een grote MGS fan, kwam met de volgende mening over deze trailer waarbij ik me 100% bij aansluit:

    It’s almost Bayonetta with Raiden. It looks like Raiden has ADHD and found a sword. And seriously… Jack the Ripper? And how he just cuts a Metal Gear Ray in two like it’s nothing. No ty. There is a 95% chance of me not getting this game.
    When I heard that studio was developing I instantly knew all my fears were true. Stealth gameplay my ass.

    Ik denk dat de nieuwkomers het spel onwijs vet zullen vinden, maar dat ‘de meeste’ fans van de originele serie toch wel teleurgesteld zullen zijn met het uiteindelijke resultaat.

  3.   
    Relief's avatar

    Daarom heet het ook Metal Gear Rising: Revengeance. Kortom, het is een spin-off die zich in de toekomst afspeelt zodat het verhaal van MGS niet aangetast wordt.

    Fanboys moeten eens een keer hun kop uit hun ass halen en proberen meer open te zijn. Geniet van een spel ipv het af te kraken omdat het anders is. Dat is zielig.

  4.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Relief schreef, "Daarom heet het ook Metal Gear Rising: Revengeance. Kortom, het is een spin-off die zich in de toekomst afspeelt zodat het verhaal van MGS niet aangetast wordt.
    Fanboys moeten eens een keer hun kop uit hun ass halen en proberen meer open te zijn. Geniet van een spel ipv het af te kraken omdat het anders is. Dat is zielig."

    Eerlijk, al moet ik wel toegeven dat het een kinderachtige gewoonte wordt om telkens ruzie te maken over iemand z’n mening.
    Mag ik je wel vragen om een goede reden waarom Metal Gear So-, Metal Gear Rising: Revengeance nog steeds een Metal Gear titel is na het lezen van de volgende tekst:

    Raiden is contracted for VIP protection, military training and other duties by PMSCs (Private Military and Security Companies) in a developing country piecing itself back together after a bloody civil war. Little does he know that the stage is set for a clash with an enigmatic force of countless cyborgs.
    Reborn at the hands of Platinum Games, METAL GEAR RISING: REVENGEANCE pits cyborg against cyborg in battle that blazes past every human limit!
    METAL GEAR SOLID: RISING was a spin-off intended to feature the actions and transformation of Raiden, one of METAL GEAR SOLID 2: SONS OF LIBERTY’s main characters, in the lead-up to METAL GEAR SOLID 4: GUNS OF THE PATRIOTS.
    However, after Platinum Games came on board, the story was changed to take place several years after METAL GEAR SOLID 4 to give them more of an opportunity to show off what they can bring to the series. Cyborgs are spreading at a rapid pace in the game’s world, resulting in earth-shattering superhuman action at every turn!
    The original aim for a combination of stealth and action has also been enhanced, for a more aggressive new focus on pure, exhilarating action.

    Ik krijg zelf een beetje het gevoel dat het team niet wist welke kant ze op moesten met de game en ze het aan Platinum Games hebben overgelaten die er nu lekker mee mogen klooien. Het is tevens toch een spin-off.

    edit:
    http://thegamingliberty.com/index.php/2011/12/11/metal-gear-rising-originally-cancelled-platinum-to-the-rescue/