PlayStation Vita ook tijdens kerstperiode niet zo succesvol in Japan

Het is zeer interessant om, nu de PlayStation Vita net in Japan is verschenen, te kijken naar de verkoopcijfers van het apparaat. In de eerste twee dagen dat de handheld was verschenen, namelijk 17 en 18 december, verkocht deze niet heel goed, daar er slechts 321.400 exemplaren werden verkocht. Nu kunnen we ook kijken hoe Sony’s apparaat het heeft gedaan in de magische kerstperiode, waarin verkoopcijfers vaak flink worden opgekrikt. Het blijkt echter dat de PlayStation Vita het niet heel goed heeft gedaan aan de kassa.

In de week van 19 tot en met 25 december heeft de PlayStation Vita namelijk een verkoopaantal van zo’n 72.500 verkochte aantallen weten te halen, wat het totaal op ongeveer 397.300 exemplaren zet. De Nintendo 3DS heeft echter in deze week alleen al het inmiddels totale aantal verkochte Vita’s overtroffen met 482.200 3DS-exemplaren. In totaal is de Nintendo 3DS in Japan nu een ruime vier miljoen keer over de toonbank gegaan. Overigens is Mario Kart 7 de meest verkochte game van die week geweest, iets wat de verkoopaantallen van Nintendo’s handheld zeer ten goede is gekomen.

  1.   
    fdennis's avatar

    Dit is nou het gevolg van die mobiele crap markt. De Iphone’s en de blackberries die de android en de Apple markt hebben. Games worden voor een euro aangeboden en kwalitatief is het ook dramatisch maar omdat het maar een eurotje kost worden deze games snller gehaald. Tegenwoordig heeft iedereen liever een Iphone. Met een leuke abonnement van 50 euro per maand waar je 2 jaar lang aan vast zit of je betaald gewoon 600 euro. Over het algemeen zeggen deze cijfers nog niet zoveel. De ds werd ook veel beter verkocht dan de psp in japan. Ik ben erg benieuwd hoe de Vita het in Amerika en EU gaat doen. Maar toch baal ik ervan dat door die mobiele markt de game industrie kapot word gemaakt.

  2.   
    sthij's avatar

    50 euro XD dan ben je wel heel dom sim only abbo met een sim lock vrije mobiel is net zo goed alleen goedkoper…

  3.   
    Hitman047's avatar

    Lekkere vergelijking ook, tegen de huidige verkoopcijfers van de 3DS… Gek hé, dat een handheld die de helft kost meer wordt verkocht. 😳

    Een iets betere vergelijking: In de eerste week dat de handheld in Amerika in de schappen lag (= potentieel grotere afzetmarkt dan Japan) verkocht de 3DS net iets minder dan 400.000 stuks.
    Idd. ja, vergelijkbare cijfers. 😉

  4.   
    NoSkiLL's avatar

    fdennis schreef, "Dit is nou het gevolg van die mobiele crap markt. De Iphone’s en de blackberries die de android en de Apple markt hebben. Games worden voor een euro aangeboden en kwalitatief is het ook dramatisch maar omdat het maar een eurotje kost worden deze games snller gehaald. Tegenwoordig heeft iedereen liever een Iphone. Met een leuke abonnement van 50 euro per maand waar je 2 jaar lang aan vast zit of je betaald gewoon 600 euro. Over het algemeen zeggen deze cijfers nog niet zoveel. De ds werd ook veel beter verkocht dan de psp in japan. Ik ben erg benieuwd hoe de Vita het in Amerika en EU gaat doen. Maar toch baal ik ervan dat door die mobiele markt de game industrie kapot word gemaakt. "

    Geloof me maar dat de game industrie nooit kapot zal gaan door zulke dingen,
    K denk dat de meeste mensen kleine spellen spelen op telefoons,
    Grote spellen speel je op consoles en dat zal ook zo blijven, wat als hardware in een console past, past nooit in een telefoon, miisschien dat de console games van nu over 10 jaar op de telefoons speelbaar is, ik ben dan benieuwd wat voor spellen er voor de consoles zijn over 10 jaar 😀

  5.   
    WesterW's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Lekkere vergelijking ook, tegen de huidige verkoopcijfers van de 3DS… Gek hé, dat een handheld die de helft kost meer wordt verkocht. 😳
    Een iets betere vergelijking: In de eerste week dat de handheld in Amerika in de schappen lag (= potentieel grotere afzetmarkt dan Japan) verkocht de 3DS net iets minder dan 400.000 stuks.
    Idd. ja, vergelijkbare cijfers. 😉 "

    Dat is het helaas niet. De 3DS verscheen namelijk nergens ter wereld in de decembermaand, terwijl de PlayStation Vita dat wel in Japan doet en gewoon weinig verkoopt.

  6.   
    Hitman047's avatar

    Goed punt. Mijn vergelijking was ook verre van perfect. (Ik kon sowieso niet zo snel cijfers uit Japan vinden)

    Feit blijft, dat het niet helemaal eerlijk is om de verkopen van de Vita naast die van de, inmiddels veel goedkopere, 3DS te zetten. 😳

  7.   
    Fabianb's avatar

    NoSkiLL schreef, "

    ”fdennis” schreef, "Dit is nou het gevolg van die mobiele crap markt. De Iphone’s en de blackberries die de android en de Apple markt hebben. Games worden voor een euro aangeboden en kwalitatief is het ook dramatisch maar omdat het maar een eurotje kost worden deze games snller gehaald. Tegenwoordig heeft iedereen liever een Iphone. Met een leuke abonnement van 50 euro per maand waar je 2 jaar lang aan vast zit of je betaald gewoon 600 euro. Over het algemeen zeggen deze cijfers nog niet zoveel. De ds werd ook veel beter verkocht dan de psp in japan. Ik ben erg benieuwd hoe de Vita het in Amerika en EU gaat doen. Maar toch baal ik ervan dat door die mobiele markt de game industrie kapot word gemaakt. "

    Geloof me maar dat de game industrie nooit kapot zal gaan door zulke dingen,
    K denk dat de meeste mensen kleine spellen spelen op telefoons,
    Grote spellen speel je op consoles en dat zal ook zo blijven, wat als hardware in een console past, past nooit in een telefoon, miisschien dat de console games van nu over 10 jaar op de telefoons speelbaar is, ik ben dan benieuwd wat voor spellen er voor de consoles zijn over 10 jaar 😀
    "

    Mwa, ook niet echt mee eens. Smartphones worden steeds sterker qua prestaties. Als je ziet hoe hard het nu gaat met de technologie in die dingen is dat gat zo gedicht met bijvoorbeeld de Vita. En zoals GTA3, die net is uitgekomen op Android en iOS (wat een best uitgebreide game is) dan worden de games ook steeds groter en beter. Het enige waar ik af en toe dan aan denk is het touchscreen, maar aangezien dat ook goed werkt bij GTA3 op de smartphone zou dat dan niet echt een probleem moeten zijn. Zelf denk ik dus wel dat handhelds verdwijnen door de snel opkomende smartphones (en tablets).

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    sthij schreef, "50 euro XD dan ben je wel heel dom sim only abbo met een sim lock vrije mobiel is net zo goed alleen goedkoper…"

    Ja maar als je nou om het jaar of 2 jaar nieuwe telefoon wil niet :P, Dan moet je gelijk in 1 keer 600 euro neer leggen zo doe je het per maand 😛

  9.   
    Jonah's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Goed punt. Mijn vergelijking was ook verre van perfect. (Ik kon sowieso niet zo snel cijfers uit Japan vinden)
    Feit blijft, dat het niet helemaal eerlijk is om de verkopen van de Vita naast die van de, inmiddels veel goedkopere, 3DS te zetten. 😳 "

    Nou, ik ben oprecht verbaasd dat de Vita niet beter heeft verkocht, want er werd door de fans in koor geroepen dat de Vita weliswaar duurder is, maar meer features biedt. Dit is blijkbaar niet voldoende om menig Japanner over te halen.

  10.   
    thijs96's avatar

    en toch zal ik dit apparaat zeker kopen :).