CrewGrounds: Naar welke game in 2012 kijk jij het meeste uit?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

Naar welke game in 2012 kijk jij het meeste uit?

Wester Wagenaar
Geen van bovenstaande
Als grootste liefhebber van Japanse games van de GamersNET-redactie heb ik natuurlijk een naam hoog te houden en ik kijk dan ook stiekem meer uit naar games die niet in het lijstje staan. Zo heb ik immens veel zin in titels als Tales of Graces, Final Fantasy XIII-2, Catherine, Lollipop Chainsaw, Soul Calibur V, Devil May Cry en Ni No Kuni: Wrath of the White Witch, hoewel ik overigens The Last Guardian ook zeer graag wil spelen. 2012 wordt gewoon een topjaar! Maar voor mij waarschijnlijk vanwege andere games dan voor de meesten op de redactie.

Jonah Knulst
Diablo III
Ik kijk enorm uit naar Bioshock: Infinite en de kans is groot dat die titel mijn game van het jaar wordt. Toch is er één game die ik waarschijnlijk honderden tot zelfs duizenden uren ga spelen en dat is Diablo III. Ik kan gewoon niet geloven dat het bijna zover is. Het spelen van de bèta voelde fantastisch aan en ik kan niet wachten om in het verhaal van Blizzard te duiken. Battlefield, Call of Duty en al die andere multiplayer-games gaan op een laag pitje zodra Diablo III mijn computer bevredigt.

Michael Nagel
Far Cry 3
Zowel Far Cry als Far Cry 2 heb ik met veel plezier gespeeld, al hadden beide games hadden hun nadelen. Zo vond ik in Far Cry de mutanten maar niks. Niet dat ze me de stuipen op het lijf joegen, maar ik had het gevoel dat ze niet in de game thuishoorden. In Far Cry 2 hadden ze dit weer beter gedaan, maar de lage variatie in de missies en het vreselijke spawn-systeem van de vijanden zorgden ervoor dat ook deze game niet helemaal perfect was. Daarentegen had FC2 wel een vermakelijke multiplayer en een zeer gebruiksvriendelijke map editor. Van Far Cry 3 heb ik vooralsnog alleen nog maar de overbekende trailers gezien, maar toch ben ik helemaal enthousiast over de game en kan ik niet wachten tot hij uit is. Andere spellen kunnen dan even de pot op en dan ga ik me volledig storten op “the definition of insanity”.

Daniël de Zwart
Uncharted: Golden Abyss
Er waant een soort moeheid door mijn aderen als het gaat om Assassin’s Creed, hoewel ik Assassin’s Creed III wel heel graag zou willen noemen. Het is een van mijn favoriete series, maar er verschijnt onderhand elk jaar een game van, dus kijk ik toch meer uit naar een nieuwe Uncharted. Ja, oké, we hebben Uncharted 3: Drake’s Deception net gehad, maar ik snak naar meer. De PlayStation Vita wordt bovendien een heerlijk nieuw speeltje en de innovatieve functies pas ik graag toe bij, direct al, een topper voor het apparaat. Velen op GamersNET kennen mijn zwakte en mijn liefde voor Uncharted, dus het is vast wel begrijpelijk dat ik niet kan wachten op een nieuw avontuur met Drake en andere personages. Nog een maandje…

Glenn van Dormolen
Resident Evil: Revelations
Als echte Resident Evil-fan heb ik hier een flinke tijd op zitten wachten. Een terugkeer naar de roots, creepy vibes en hier en daar Jill Valentine… Ik wil niet anders. Sterker nog, voor deze game heb ik mijn 3DS aangeschaft. Horror, een sterk verhaal en nogmaals, Jill Valentine: dit wordt mijn game. Ook de Hell-mode wordt geweldig; meer vijanden, sterkere vijanden en minder items… Het survival horror genre is terug!

Koen van Dijk
Assassin’s Creed III
Ik ben klaar met Ezio, maar ik kan uren en uren genieten van het rondklauteren in de prachtige, sfeervolle steden die Ubisoft elke keer weet te creëren. Eigenlijk vind ik dat nog veel leuker dan het verhaal. Het op een dak staan en uitkijken naar de ‘skyline’ van Rome of onderaan de San Marco staan en zien hoeveel details er verwerkt zijn in het gebouw vind ik heerlijk, met name door mijn interesse in kunst en geschiedenis.

Eerlijk gezegd denk ik dat Ubisoft een jaartje pauze moet nemen met Assassin’s Creed. Na drie jaar te zijn overrompeld met Ezio is het misschien wel goed om aan de ene kant wat rust te scheppen rondom de serie en aan de andere kant de verwachtingen en hype op te bouwen. Ze mogen van mij best de tijd nemen om de game helemaal te polijsten (terwijl hij waarschijnlijk al drie jaar in ontwikkeling is), zodat er een vernieuwende, maar vooral sfeervolle Assassin’s Creed III dít of volgend jaar in de schappen kan liggen.

Leon Kempers
Far Cry 3
Hoewel ook ik net als Daniël ontzettend benieuwd ben naar de PlayStation Vita en Uncharted: Golden Abyss, weet ik nu al dat mijn budget de aanschaf van een nieuwe handheld niet toe zal staan. Daarom richt ik mijn pijlen op Far Cry 3, het vervolg op (naar mijn mening) één van de beste games van 2008. Ik kan niet wachten om bewapend met mijn mes en AK-47 de jungle onveilig te maken. Desondanks kijk ik ook ontzettend uit naar Hitman: Absolution, The Last of Us en The Last Guardian, drie spellen waarvan ik nu al weet dat ze van uitzonderlijke kwaliteit zullen zijn. 2012 wordt gewoon een topjaar.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Het is dat Resident Evil 6 niet was aangekondigd vóór dat de poll was geplaatst
    anders had ik zekkerste weten wel die gekozen inplaats van Assassin’s Creed III.

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Mijn keuze was ook Assassin’s Creed III 🙂 Ik las net ook dat het waarschijnlijk al 3 jaar in ontwikkeling zou zijn ofzo? Is dat echt waar? Niet dat ik het niet geloof ofzo, maar zou fijn zijn als er een bron zou zijn 😛 AC fan forever, dus zou alles willen weten xD

  3.   
    limsma's avatar

    Er kijkt niemand het meest uit naar Mass effect 3. Opvallend

  4.   
    mmx's avatar

    Bioshck infinite ,mass effect 3 etcc het houdt niet op maar op het moment vind ik het erg still in games land !

  5.   
    Jelkey's avatar

    limsma schreef, "Er kijkt niemand het meest uit naar Mass effect 3. Opvallend"

    idd, ik had ook wel verwacht dat tenminste één van de redactie me3 hoog op zn lijstje had, voor mij is de originele mass effect nog steeds de beste game ooit

  6.   
    Hoepkoen's avatar

    ShadyXL schreef, "Mijn keuze was ook Assassin’s Creed III 🙂 Ik las net ook dat het waarschijnlijk al 3 jaar in ontwikkeling zou zijn ofzo? Is dat echt waar? Niet dat ik het niet geloof ofzo, maar zou fijn zijn als er een bron zou zijn 😛 AC fan forever, dus zou alles willen weten xD"

    Een bron heb ik zo snel niet voor je, maar het schijnt dat het ene deel van Ubisoft na AC2 direct is gaan werken aan deel drie en het andere deel van de groep aan Brotherhood en Revelations. AC2 is uit 2009 dus drie jaar.

  7.   
    Hillianii's avatar

    Niemand voor Call of duty 9 😆

    Ik kijk zelf het meest uit naar Gta 5 en ACIII

  8.   
    squidgyboy's avatar
      1. Mass Effect 3
      2. final fantasy XIII-2
      3. Tom Clancy. Ghost Recon : Future Soldier
      en dit is de korte lijst…. wordt weer een duur jaar..
  9.   
    Hitman047's avatar

    Hoepkoen schreef, "

    ”ShadyXL” schreef, "Mijn keuze was ook Assassin’s Creed III 🙂 Ik las net ook dat het waarschijnlijk al 3 jaar in ontwikkeling zou zijn ofzo? Is dat echt waar? Niet dat ik het niet geloof ofzo, maar zou fijn zijn als er een bron zou zijn 😛 AC fan forever, dus zou alles willen weten xD"

    Een bron heb ik zo snel niet voor je, maar het schijnt dat het ene deel van Ubisoft na AC2 direct is gaan werken aan deel drie en het andere deel van de groep aan Brotherhood en Revelations. AC2 is uit 2009 dus drie jaar. "

    Videogamesblogger houd al sinds 2009 een schema bij met alle geruchten / info over AC3 (link)

    Waarschuwing vooraf: Spoilers(!) en veel van de info is gebaseerd op aannames en/of geruchten…

    Of er ook al die tijd al actief aan AC3 wordt gewerkt blijkt er niet direct uit, maar ze zijn er bij Ubisoft i.i.g. al heel lang mee bezig. 😉

  10.   
    -B9D7L-'s avatar

    GTA V en Halo 4

  11.   
    Glennus's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Het is dat Resident Evil 6 niet was aangekondigd vóór dat de poll was geplaatst
    anders had ik zekkerste weten wel die gekozen inplaats van Assassin’s Creed III."

    Tja, mee eens, maar aangezien ik toch moest kiezen… Dan maar Resident Evil: Revelations :P.

  12.   
    Daniel Z's avatar

    limsma schreef, "Er kijkt niemand het meest uit naar Mass effect 3. Opvallend"

    Peter heeft geen stukje geschreven en ik denk dat hij degene van de redactie is die het meest uitkijkt naar Mass Effect 3 😉

  13.   
    twoakrm's avatar

    max payne3 en resident evil 6 en 2013 gta5 😉