Fast Forward 2012: Mario Party 9


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag kijkt Jonah naar één van de laatste aankomende toppers voor de Wii.

Dat er wederom een Mario Party op komst is, verbaast me niets, want de serie is razend populair. Waar ik echter wel van versteld sta, is het feit dat de aankomende Mario Party voor de Wii is en niet voor de 3DS of de Wii U. Vooral eerstgenoemde kan een dergelijke titel wel gebruiken, maar ik denk dat Nintendo zo haar plannen heeft…

Verfrissing?
We kennen Mario Party allemaal als die ene party-game voor vier spelers, waarbij je op een virtueel bord langs allerlei thema-werelden gaat om munten en sterren te verzamelen. Degene die uiteindelijk de meeste sterren heeft verzameld, wint de game. Het bord biedt ondertussen allerlei manieren om je tegenstanders dwars te zitten.

Of Mario Party 9 bijzondere, nieuwe dingen zal doen, is vooralsnog natuurlijk de vraag. Het is in elk geval bekend dat dit vervolg een grotere focus zal leggen op mini-games, met name de gameplay. Het allerliefst zie ik natuurlijk WarioWare-achtige games met uitstekende besturing.

[SCREENSHOTS]
En de Wii U dan?!
Het is vrij verrassend dat Nintendo ons in dit late stadium van de Wii een tweede Mario Party-game brengt op de console. Zeker wanneer de Wii U op komst is en de 3DS schreeuwt om een party-game, die met name online heel veel plezier zou kunnen bezorgen.

Persoonlijk gok ik dat het Japanse bedrijf gaat focussen op backwards compatibility met haar Wii U, zodat huidige Wii-eigenaren hun games voortaan op de Wii U gaan spelen. Op die manier heeft de Wii U direct een stevige bibliotheek aan games in huis.

Voorlopige conclusie
Mario Party 9 is het tweede deel binnen de serie voor de Wii, een opmerkelijke gebeurtenis nu deze console haar einde aan het naderen is. Hierdoor gok ik dat de titel dadelijk ook bestemd zal zijn voor de Wii U, zodat deze HD-console direct een toffe party-game in huis heeft. Het is nu nog de vraag of Mario Party 9 ons daadwerkelijk zal verrassen.

Mario Party 9 verschijnt medio 2012.

  1.   
    Zeeha's avatar

    Ben toch weer benieuwd! zal weer lachen geblazen worden :).