LEGO Universe blaast vannacht zijn laatste adem uit

De MMO LEGO Universe, ontwikkeld door Gazillion, zal om zes uur vannacht zijn laatste adem uitblazen. De game kwam uit op 26 oktober 2010 en werd destijds een ‘schitterende toekomst’ voorspeld, maar dat is helaas niet het geval geweest. Toen de game één jaar oud werd besloot Gazillion LEGO Universe deels free-to-play te maken, om zo verkopen te bevorderen, maar dit mocht niet baten. Nog geen maand na de ‘prijsverlaging’ kondigde Gazillion aan dat de servers gesloten zouden worden, omdat ‘wij er niet in kunnen slagen om het goede betaalmodel voor de doelgroep te ontwikkelen. Bovendien bleek het lastiger dan verwacht om niet-abonnees aan te zetten tot het kopen van content’.

After one year the game has nowhere near as many subscribers as we needed to be able to keep it running.
Door te stoppen met LEGO Universe verliezen 115 mensen hun baan. Of zij kunnen solliciteren naar een andere functie binnen Gazillion is onbekend.

  1.   
    Coldkiller_NL's avatar

    De Beta vond ik echt leuk maar later toen het free to play werd minder

  2.   
    Broodbeleg's avatar

    Gericht op kinderen en dan microtransacties invoeren, niet de best doordachte keuze.

  3.   
    Fabianb's avatar

    Broodbeleg schreef, "Gericht op kinderen en dan microtransacties invoeren, niet de best doordachte keuze."

    Betaald werkte ook niet.

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ooit gedacht om aan dit spel te beginnen, maar nadat op de officiële site stond tot je MINIMAAL een credit-card nodig moest hebben, hoefde ik het spel niet meer. Andere betalingsmiddelen waren er niet….. En dan willen ze een *jonger* doelgroep aanspreken?

    Ooit een gamecard gevonden, maar vlak na de release waren die zelfs nergens meer te krijgen. Het is gewoon 1 grote flop geworden…