Ubisoft: nieuwe Assassin’s Creed groter dan ooit

Het is geen geheim meer dat we ook dit jaar weer een nieuwe Assassin’s Creed mogen verwachten. Het is inmiddels vrijwel zeker dat het hier gaat om Assassin’s Creed III, al heeft Ubisoft vooralsnog niets bevestigd. Ubisoft CEO Yves Guillemot wist onlangs wel al te melden dat de aankomende Assassin’s Creed-game de grootste uit de franchise zal worden:

We’re confident that the next instalment of Assassin’s Creed will be the biggest to date.
Daarnaast vertelde Guillemot dat hij blij is met het succes van de serie:
Assassin’s Creed is an incredible franchise and there are a lot of expectations that it will continue to grow. We are pleased with our continued success so far: in the US, Assassin’s Creed: Revelations was a Top Ten title for the entire calendar year, which shows that the demand is definitely there.
Sommige critici beweren dat het geen goede zaak is dat Ubisoft elk jaar een nieuwe Assassin’s Creed-game uitbrengt, maar volgens Guillemot hoeven deze mensen zich geen zorgen te maken:
We think that delivering regular instalments and expanding the brand to other platforms will continue to satisfy the demand, while at the same time attracting new fans.
Ubisoft heeft een goed jaar achter de rug. Het was de op één na grootste uitgever van 2011 in Groot Brittannië en het zal er uiteraard alles aan doen om dit jaar de eerste plaats te veroveren:
We’re challenging [EA and Activision], certainly. If we keep our focus on delivering high-quality games and on attracting and retaining top talent, I’m confident we’ll reach that goal of becoming No.1.
De nieuwe Assassin’s Creed-game verschijnt dit jaar.

  1.   
    RockerRoy's avatar

    Ik hoop dat we weer de keuze krijgen uit meerdere steden. Ik vond het zo leuk in ACI en ACII dat je tussen verschillende steden kon reizen en daar over de daken kon gaan springen. Ik vond de AC:B en AC:R maps maar tegenvallen. Ze waren dan wel een stuk groter dan de maps uit de vorige games, maar ik denk toch dat als je alle maps van bv. ACI bij elkaar gooit, je een grotere map hebt dan die van AC:B alleen. Ik vond de map van AC:B al helemaal waardeloos omdat de helft gewoon bestond uit weilanden waar niks te beleven was…

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik vraag me af wat er allemaal gaat veranderen in deel 3 niet alleen qua opzet met een nieuwe locatie maar mischien een nieuwe engine en andere opties die we nog helemaal niet hebben gezien binnen de franchise.

  3.   
    GamerJaime's avatar

    Zolang de game maar beter wordt dan Revelations want dat was gewoon echt een keiharde teleurstelling die ervoor gezorgd heeft dat ik voor deel 3 waarschijnlijk niet meer de volle prijs ga betalen. Snap daar ook helemaal niets van want ieder AC deel was weer een grote stap vooruit maar met Revelations wilde ze denk ik gewoon teveel, en ik denk ook dat Brotherhood toch moeilijker te overtreffen is dan ze denken.Online is Revelations wel helemaal in orde alleen is dat niet meer dan een leuke bonus,had liever een onwijs toffe singleplayer gehad en een slechte multiplayer als andersom. Naja hoe dan ook, ben benieuwd wanneer ze met de 1ste onthullingen komen,ik hoop dat de game zich zal afspelen tijdens de Franse Revolutie (en dat je ipv bruut hakken kan schermen) of tijdens de amerikaanse burgeroorlog.

  4.   
    ShadyXL's avatar

    RockerRoy schreef, "Ik hoop dat we weer de keuze krijgen uit meerdere steden. Ik vond het zo leuk in ACI en ACII dat je tussen verschillende steden kon reizen en daar over de daken kon gaan springen. Ik vond de AC:B en AC:R maps maar tegenvallen. Ze waren dan wel een stuk groter dan de maps uit de vorige games, maar ik denk toch dat als je alle maps van bv. ACI bij elkaar gooit, je een grotere map hebt dan die van AC:B alleen. Ik vond de map van AC:B al helemaal waardeloos omdat de helft gewoon bestond uit weilanden waar niks te beleven was…"

    Ik vond Revelations juist gaaf 😮 En de 3 mappen (Ja, 3. Constantinople was verdeeld in 2 stukken. Eentje lag in Azië en de andere in Europa. De 3e is die ene waar je heen rijst richting het einde.) waren naar mijn mening ook gewoon goed. Het was misschien kleiner dan ACI en ACII, maar het was echt levendig, de details waren echt goed nagemaakt, en de verschillende sferen waren ook goed. Ik ben natuurlijk wel blij dat ACIII groter zal zijn.

  5.   
    LightFasher's avatar

    Met die grote teams die tegenwoordig aan de AC games werken maak ik me geen zorgen om de kwaliteit. Al waren er bij de laatste wel een paar irritante bugs, hopelijk heeft de nieuwe AC er geen. Als hetzelfde team aan deze AC werkt verwacht ik geen nieuwe engine, dat lukt je gewoonweg niet in één jaar lijkt mij. Ik hoop dan ook dat bij de opvolger van de komende AC wat langer op zich laat wachten zodat deze er grote verbeteringen heeft op grafisch gebied, misschien wel op de volgende consoles.

    Van mij mag een officiële aankondiging nog wel even op zich laten wachten. Ik verwacht nog minstens één SP DLC voor AC:R.

  6.   
    Hillianii's avatar

    Stop met die footage ik kan niet wachten!

  7.   
    tijn80's avatar

    in the US, Assassin’s Creed: Revelations was a Top Ten title for the entire calendar year

    Hij is 2,5 maand geleden uitgekomen. Hoe kan hij dan een compleet kalenderjaar in de top 10 staan?

    Ik kan niet wachten op ACIII 😀

  8.   
    FishHookz's avatar

    Assassin’s Creed II is veruit voor mij de beste 😉 als III beter word dan II dan ben ik heel blij 🙄

  9.   
    Flumi's avatar

    Ben echt benieuwd in welke periode dit spel zich afspeelt. Van de ene kant waren de vorige delen qua setting geweldig maar in AC:III mag er wel een compleet andere setting en engine komen vind ik. Bijv. in Amerika of Azië.

  10.   
    cookymonster's avatar

    Ik hoop toch wel op een hoop vernieuwing, messchien een nieuwe engine en een paar nieuwe gameplay elementen (liefst wat ingrijpender dan een hookblade) maar vooral een nieuw verhaal en een nieuwe omgeving. Verhaal, sfeer en omgeving zijn uiteindelijk toch de sterkste punten van AC als je het mij vraagt, dus als ze dat goed uitwerken ben ik al blij.

  11.   
    lesroom's avatar

    ik hou van deze spellen dus er kunnen er nooit genoeg komen 🙂