Dead Space 3 gaat richting een first-person shooter?

Een Dead Space 3 is nog niet aangekondigd, maar dat ontwikkelaar Visceral Games de reeks niet laat vallen, moet wel duidelijk zijn. Bovendien houdt het bedrijf het gewoonweg niet stil bezig te zijn met een mogelijk vervolg. Vorig jaar heeft Electronic Arts tevens gezegd de serie uit te willen breiden, en dat we wellicht een first-person shooter kunnen verwachten, een space battle game, of zelfs een Uncharted-stijl action/adventure-titel.

..talking about maybe putting out some sort of FPS, a space battles game, and/or an Uncharted-style action/adventure game.
Ook zou Dead Space 3 wel eens in een ijzige omgeving af gaan spelen. Daarnaast schuift Visceral het ook niet onder banken of stoelen dat ze opzoek is naar nieuw personeel. Vacatures geven aan dat er naar een ‘FPS gamer’ wordt gezocht en iemand die ervaring heeft als multiplayer level designer van shooters.
Visceral Games has a job posting up looking for ‘an avid FPS gamer’ and someone with ‘previous experience as a Multiplayer level designer’ on shooters. They are also hiring an Environment Artist to work on the Dead Space franchise, so they’re not hiding the fact that they are working on their successful IP.
Een ‘environment artist’ kan niet ontbreken en deze zou aan de Dead Space-franchise gaan werken. Maar, een first-person shooter, met space battles? Gaat Dead Space dus misschien een heel andere kant op, in plaats van het vertrouwde third-person survival horror-aspect? Bij Dragon Age II stonden de veranderde keuzes ten opzichte van Dragon Age: Origins ook niet aan bij een deel van de gamers, dus of dit slim is, dat blijft de vraag.

Voor nu zijn het wel geruchten, dus of we dit heel serieus moeten nemen, bepaal je zelf.

  1.   
    FishHookz's avatar

    Jammer…

  2.   
    mmx's avatar

    Zeker jammer ,maar aan de andere kant laten ze eerst maar eens screens laten zien .

  3.   
    JonsoN's avatar

    Iets in het stijltje van uncharted lijkt me wel wat..
    Een first person shooter?, nee, daar zijn er al zo veel van, en ik ben bang dat Visceral games het dan zwaar gaat verpesten..

  4.   
    King of Heroes's avatar

    Hmmm uncharted stijl? niets voor mij 😉 Maar ik ben toch nieuwsgierig 😆

  5.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik denk dat hij bedoeld: De stijl van – niet het Genre van 🙂

    FPS stijl = snel schieten, wellicht niet door de gehele game maar wat meer van dat soort scene’s.

  6.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    maak niet uit, heb volste vertrouwen in hun dat Dead Space 3 een topper word

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Ik denk dat hij bedoeld: De stijl van – niet het Genre van 🙂
    FPS stijl = snel schieten, wellicht niet door de gehele game maar wat meer van dat soort scene’s."

    FPS hoeft niet altijd snel te zijn, dat is het probleem tegenwoordig. Iedereen denkt door het gehype tot FPS een soort van CoD (snelle actie), maar dat is helemaal niet waar.