Komt er een nieuwe Baldur’s Gate aan?

Baldur’s Gate is een legende in de wereld van games. Het is één van de eerste games van BioWare en veel gamers hebben van de, voor die tijd, vernieuwende RPG genoten. Het is alweer elf jaar geleden dat Baldur’s Gate II: Throne of Bhaal, de laatste game uit de serie, is verschenen. Hier lijkt echter verandering in te komen, want de website van de serie suggereert dat er weer leven in de serie komt.

Sowieso komt binnenkort de Baldur’s Gate II: Complete Edition naar Steam. De update van de site lijkt hier echter niets mee te maken te hebben. De site is namelijk door ontwikkelaar Beamdog ververst. Dit bedrijf, van voormalig BioWare designer Trent Oster, heeft toegegeven met een spel bezig te zijn en geeft zelf aan dat het niet om de Complete Edition gaat.

We’re not related to the Steam complete edition, I can tell you that much. Other than that, we’re hoping to announce something soon.
Waar Beamdog wel mee bezig is blijft voor nu dus nog even gokken. In de source code van de Baldur’s Gate-site zijn ook nog enkele hints gevonden. Zo wordt er gehint naar de The Infinity Engine-engine waar de eerdere Baldur’s Gate-games op draaiden.
Shadowy Figure- Raise Dead : Infinity Engine
For years, I clung to the memory of it. Then the memory of the memory.
And then… it returned. Better than it was before.
Pore over the tapestries and works of art hanging from our walls if you wish, Child of Bhaal… perhaps you will find a clue. But patience, ah… patience would reveal it all.
Wat denken jullie? Is er een nieuwe Baldur’s Gate-game op komst? Bekijk hieronder ook nog even het logo dat bij de vernieuwing van de site opeens online verscheen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Ika Q's avatar

    Dit is zeker goed nieuws, Baldurs Gate heb ik vroeger helemaal kapot gespeeld. Zulke RPG’s zijn voor mij altijd welkom. Mijn portemonnee staat alvast klaar. 😀

  2.   
    WesterW's avatar

    Baldur’s Gate II was echt genieten. Zou zeker vet zijn!

  3.   
    Hitman047's avatar

    Jullie missen nog een zin/hint, helemaal onderaan de pagina:

    “As the silver moon waxes and wanes, so too does life.”

    Anyway: voorlopig ben ik sceptisch. Allereerst betwijfel ik of een ontwikkelaar als Beamdog de rechten (en kwaliteiten) in handen heeft om een nieuw deel in The Forgotten Realms franchise te maken. Een remake is 1, maar een nieuw deel is een compleet ander verhaal. Bedenk ook dat Beamdog nog nooit zelf een game heeft ontwikkeld, ze hebben alleen nog maar remake’s gemaakt.

    Ten tweede weet ik niet of het echt verstandig is om de franchise te rebooten met de komst van een nieuw deel. Recente reboots van oude series zijn ook niet altijd geslaagd te noemen. Sommige franchises moet je gewoon met rust laten; opdat je herinnering eraan voor altijd geweldig mag blijven. 😉