Naughty Dog ontwikkelt ook voor de PlayStation Vita

Onlangs maakte Guy Longsworth van PlayStation al bekend dat een PlayStation Vita-versie van Call of Duty deze herfst in de winkels moet liggen. Nu heeft Longsworth tevens bevestigd dat ook ontwikkelaar Naughty Dog met een of meerdere titels voor de Vita komt.

Absolutely you will [see Naughty Dog on Vita]. You’ll see a number of games coming out from all of our studios.
Het bedrijf heeft momenteel natuurlijk The Last of Us in productie, maar waarschijnlijk zal een deel van het team zich richten op Sony’s nieuwe handheld. We weten echter niet waar deze first-party studio mee bezig is, want Uncharted: Golden Abyss is in ontwikkeling bij Sony Bend – hoewel ze hulp krijgen van Naughty Dog. Een Uncharted is dus niet aannemelijk.

Betreft het een nieuwe IP of gaat de studio terug naar de roots met een Jak & Daxter of zelfs Crash Bandicoot?

  1.   
    fdennis's avatar

    Ben benieuwd hoe het afloopt met de Vita. De 3ds mag wel goedkoper zijn maar de Vita heeft zoveel meer te bieden op het gebied van software. Ook de dubbele sticks en geweldige oled scherm wat de 3ds niet heeft. Wellicht komt Naughty Dog wel met een nieuwe IP voor de Vita. Zou erg tof zijn.

  2.   
    Kill Gamer 01's avatar

    misschien dat The Last of Us ook op de Vita gaat verschijnen. of dat je de PS3 versie kan streamen naar je PS Vita zodat je The Last of Us daarop verder kan spelen en vervolgens weer terugstreamt naar je PS3. om verder te gaan op de PS3 waar je met je Vita geeindigd bent.

    ik denk meer dat ze aan een nieuwe IP gaan werken.

  3.   
    Killafist's avatar

    thank god morgen heb ik hem hier 😀 kan echt niet meer wachten!! 😳

  4.   
    DGonlag2's avatar

    fdennis schreef, "Ben benieuwd hoe het afloopt met de Vita. De 3ds mag wel goedkoper zijn maar de Vita heeft zoveel meer te bieden op het gebied van software. Ook de dubbele sticks en geweldige oled scherm wat de 3ds niet heeft. Wellicht komt Naughty Dog wel met een nieuwe IP voor de Vita. Zou erg tof zijn. "

    Nou qua software weet ik dat zo net niet. Wat kan de Vita anders dan de 3DS? Qua software zit er niet zo veel verschil in, maar wel qua hardware. OLED heeft de Vita, 3DS weer 3D. Het zijn gewoon twee hele andere apparaten.
    Overigens doet de 3DS het nu wel erg goed (Nintendo zal vanwege de games altijd beter blijven verkopen als MS of Sony).

    Ik ben overigens erg benieuwd naar een naughty dog game.

    ”Defqon 1″ schreef, "thank god morgen heb ik hem hier 😀 kan echt niet meer wachten!! 😳 "

    Wat?! Morgen al, ik moet nog wachten tot woensdag 😥 😥 😥 . Hoe dan ook, ik hoop dat Gamemania hem ook een dagje eerder gaat verkopen, maar dat ligt er maar net aan wat Media Markt doet…. 🙁

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Benieuwd wat ze gaan maken 😀