Origin zal je ervaring van Mass Effect 3 niet verstoren

Het feit dat Origin verplicht is om de PC-versie van Mass Effect 3 te kunnen spelen, werd door veel gamers niet erg positief ontvangen. Volgens Bioware hoeft niemand zich echter druk te maken om de verplichting van Origin: dit zal je ervaring met Mass Effect 3 volgens de studio niet verstoren.

Casey Hudson, executive producer bij Bioware, vertelt dat Origin een manier is om toegang te geven tot online-mogelijkheden. Mass Effect 3 kan echter ook gewoon offline gespeeld worden, al is er dan wel een eenmalige online authorisatie nodig. Er zal geen limiet op het aantal installaties van Mass Effect 3 zijn.

We use Origin, and it’s interesting because really, it’s just a way to get access to the online and digital features that, you know, generally, PC games have now. I think people are going to be fine with it.

I think that the people who try Mass Effect 3 on Origin will realize that it’s not an intrusive DRM scheme. It’s just a way for you to sign up for the online services that you’re going to get on an ongoing basis through Mass Effect 3. Just like you get with any other kind of online digital distribution, or multiplayer or whatever. It’s not something that requires you to always be online – you can play Mass Effect 3 offline.

  1.   
    Neolite's avatar

    Ik vind het eigenlijk wel makkelijk bij Mass Effect 3 Multiplayer. Ik kan tijdens de game gewoon praten met de mensen met wie ik dit spel speel. Ik weet dat Steam een zelfde functie aanbiedt, maar die discussie is kansloos om nog een keer te voeren.

    Ik ben gematigd positief over Origin. Het is een beginnend platform, maar het werkt wel. Het is nog wat beperkt in het aantal functies, echter zullen deze ongetwijfeld toenemen.

  2.   
    xHouse's avatar

    Gewoon geen orgin/steam verplicht bij games en dan is er niets dat je ervaring zal verstoren. 😀

  3.   
    MitchieB's avatar

    ik ben ook gematigd positief over origin de downloadsnelheden zijn wel tien keer beter dan bij steam en ik weet dat het een beginnend platform is maar ik vind het tog erg irritant dat steeds als ik een server join bij battlefield 3 dat origin de game weer opnieuw moet starten

  4.   
    aerocool's avatar

    dat is wel bij bf 3 zo maar gelukkig bij mass effect 3 niet dat je de game steets op moet starten

  5.   
    aerocool's avatar

    sorry voor de dubbel post komt door telefoon

  6.   
    Neolite's avatar

    MitchieB schreef, "ik ben ook gematigd positief over origin de downloadsnelheden zijn wel tien keer beter dan bij steam en ik weet dat het een beginnend platform is maar ik vind het tog erg irritant dat steeds als ik een server join bij battlefield 3 dat origin de game weer opnieuw moet starten"

    Laadtijden zijn echter wel heel erg snel. Dus het is misschien wat geflikker, echter is het wel een stuk sneller.

  7.   
    huntedjohan's avatar

    heb het nooit eecht vervelend gevonden om in BF3 via origin te werken. vind het origin tot nu toe helemaal zo slecht nog niet. ik zou gerust alle spellen van steam overzetten naar origin (mits al mn vrienden dat ook doen dan natuurlijk 😛 ). vind steam zeker qua downloaden niet echt stabiel. zo vaak dat steam begint met downloaden en dat het gewoon tig x stopt en dan na aantal minuten weer verder gaat met downloaden. origin is met downloaden een stuk stabieler en sneller.

  8.   
    gatemaster64's avatar

    vind steam beter dan origin 😀

  9.   
    Leon 2.0's avatar

    huntedjohan schreef, "heb het nooit eecht vervelend gevonden om in BF3 via origin te werken. vind het origin tot nu toe helemaal zo slecht nog niet. ik zou gerust alle spellen van steam overzetten naar origin (mits al mn vrienden dat ook doen dan natuurlijk 😛 ). vind steam zeker qua downloaden niet echt stabiel. zo vaak dat steam begint met downloaden en dat het gewoon tig x stopt en dan na aantal minuten weer verder gaat met downloaden. origin is met downloaden een stuk stabieler en sneller."

    De laatste tijd heeft Steam inderdaad behoorlijk wat kuren met downloaden. Bij Origin heb ik tot op heden altijd m’n maximale downloadsnelheid (ca. 6MB/s) gehaald. 🙂

  10.   
    irapi's avatar

    Ben absoluut niet tevreden met origin op het moment. Al mijn email adressen zijn zogenaamd al in gebruik, en het feit dat ze meteen games van steam afhalen zodra ze beginnen ergert mij ook. Ik blijf lekker bij steam, ondanks de downloadsnelheid (nog steeds 4 mb/s, wat ik genoeg vind).

  11.   
    ronineter's avatar

    Jaaa en dan krijg je weer dat probleem dat je nu heb dat de orgin verificatie servers offline zijn voor keer 3 in twee dagen nou dan ben ik toch echt blij met orgin hoor(ik moet wel toegeven dat je wel offline je spel op kan starten een groot voordeel is ten opzichte van steam als je gewoon single player wilt spelen)

  12.   
    See4urSelf's avatar

    Neolite schreef, "Ik vind het eigenlijk wel makkelijk bij Mass Effect 3 Multiplayer. Ik kan tijdens de game gewoon praten met de mensen met wie ik dit spel speel. Ik weet dat Steam een zelfde functie aanbiedt, maar die discussie is kansloos om nog een keer te voeren.
    Ik ben gematigd positief over Origin. Het is een beginnend platform, maar het werkt wel. Het is nog wat beperkt in het aantal functies, echter zullen deze ongetwijfeld toenemen."

    Helemaal mee eens. Het heeft zn vervelende aspecten en flaws, maar dat maakt niks uit voor een beginnend platform.

  13.   
    Flapjack's avatar

    ik ben echt op tijd met het uitspelen van me2… nog maar 2 weken en dan me3… origin is ook officieel nog niet uit hea… ik bedoel hij zit nog steeds in de beta fase dacht ik.. er zijn nog wel wat verbeter punten en daar is bij origin ook nog tijd voor… bf3 en origin is absoluut geen goede combo maar omdat ie dus nog in de beta zit(origin) geef ik hem nog een kans. het enige want alleen wel jammer inderdaad is, is dat de beta verplicht is

  14.   
    Danielle.k's avatar

    Was het maar 2 weken, helaas moeten we nog 18 dagen wachten 🙁 en als je graag iets hebben wilt dan duurt zelfs 18 dagen een eeuwigheid 🙂

  15.   
    ronineter's avatar

    jep gedult is een schone zaak(schijnen ze te zegge)