Pachter: ‘Het is gedaan met de Wii U’

Als het aan analist Michael Pachter ligt, is het gedaan met Nintendo en haar Wii U. Op een recentelijke bijeenkomst in San Francisco was het aan Pachter om een zogenaamde ‘keynote’ te geven over de nieuwe generatie consoles. In deze speech nam Pachter geen blad voor de mond en uitte hij zijn twijfels over de toekomst van Nintendo.

I think Nintendo’s in disarray. I think the idea that we don’t know the price point yet, but we do know what the console is, is just sad. I think they’ve completely blown that. It’s gonna launch at $249; because it has to. They’re dead if they launch at $259, I think they’re toast then. I think they’re toast anyway. I think the Xbox 360 with Kinect will be priced below that by the time they launch.
Volgens Pachter zit de truc vooral in de prijs van een apparaat. Als de prijs van een Wii U zich niet kan meten met het prijskaartje van een Xbox 360 en Kinect bundel, dan zal het apparaat floppen, aldus de analist van Wedbush Securities.
Price I think is everything, because I don’t think features matter that much. If Microsoft launches at $600 it’s over.
Hangt echt alles van de prijs af? Of weet de Wii U, net als haar voorganger, iedereen te verbazen en triomfantelijk de winkelrekken in te trekken? Het zou zeker mogelijk zijn. Pachter sprak voor de launch van de Wii namelijk ook zijn twijfels uit over de console, terwijl die vervolgens als warme broodjes over de toonbank vloog.

Pachter’s gehele keynote is na te lezen op [a]listdaily.com, inclusief uitspraken over de volgende generatie consoles, sociale netwerken en de vergelijking van de game-industrie met een casino!

  1.   
    Hillianii's avatar

    Terecht!

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wat een zeer negatieve kijk heeft iedereen op de Wii U zeg.
    Het is idd iets heel anders maar dat betekent niet dat het gaat floppen. ๐Ÿ™„

  3.   
    WesterW's avatar

    Zei niet ook iedereen dat de DS ging onderdoen voor de PSP en de Wii het zou afleggen tegen de Xbox 360 en PlayStation 3? Vind het maar geblaat van Pachter.

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Pachter begrijpt niet dat de Wii U gewoon nog bij de huidige generatie consoles behoort (geen tot amper vooruitgang in de hardware is niet vernieuwend en dus geen nieuwe generatie waard), ik zelf zie de Wii U ook als niks meer dan een upgrade voor de Wii en niet als een next Gen console, ondanks het awesome idee van de controller.

  5.   
    Zerorin's avatar

    Ik vond de prijs van een wii al erg hoog, heb er alleen een omdat ik maar 50 euro bij hoefde te leggen bij mijn zusje x).

    Al is tog het grootste probleem voor de wii de games. de enige reden dat ik het ding nog heb is voor zelda, mario kart en okami. de wii U krijgt waarschijnlijk hetzelfde.

    De prijzen zijn zowiezo al ers off aangezien je een xbox goedkoper kan krijgen dan een 3ds en een ps3 zo duur is als een Wii U.

  6.   
    limsma's avatar

    Ik ben het absoluut niet eens met Pachter. de Wii U zal echt niet floppen omdat de prijs hoger is dan een die van een console van 5 jaar oud. ik denk zelf dat hij het verre van slecht zal doen om een aantal reden: ten eerste gaat dat scherm op de controller waarschijnlijk erg veel interessante gameplay met zich meebrengen. Ten tweede omdat de wii U kan rekenen op een aantal zeer sterke first party titels gewoon om dat het een Nintendo console is en ten derde zal het ten opzichte van de wii veel betere online opties hebben. Ten vierde spreekt Nintendo met haar naam’s bekendheid ook veel kids en oudere aan en hebben zij een grote loyale hardcore Nintendo fanbase en als laatste is het een Nintendo console en Nintendo heeft gewoon extreem veel ervaring op de console markt ten opzichte van Microsoft of Sony.

  7.   
    Sub-Zeuro's avatar

    What a noob die Pachter…maar toch leuk om te gaan vergelijken met je eigen visie van dingen. Wat hij wel heeft zijn de cijfertjes waar wij meestal minder over te horen krijgen. ๐Ÿ˜€ De Wii U flopt zo en zo niet, punt. ๐Ÿ‘ฟ

  8.   
    See4urSelf's avatar

    Wel een beetje hard hoor.

  9.   
    Danielle.k's avatar

    Wie is Pachter ?

  10.   
    Alfa Warrior's avatar

    Danielle.k schreef, "Wie is Pachter ?"

    Iemand die altijd gelijk heeft, tot (of nadat) hij zijn mening voor een 2de keer bijstelt.
    ..Nee, hij is een “voorspeller” zeg maar, een analist – maar hij zit er zo vaak naast dat zijn opmerkingen gewoon met 2 grote emmers zout genomen moeten worden.

  11.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Danielle.k schreef, "Wie is Pachter ?"

    Hehe eindelijk uit je grot gekomen? :P:P

    Een grote kneus die zijn geld verdiend met lompe uitspraken die mij en de meeste mensen geen **** boeien.

  12.   
    G.I.do's avatar

    limsma schreef, "Ik ben het absoluut niet eens met Pachter. de Wii U zal echt niet floppen omdat de prijs hoger is dan een die van een console van 5 jaar oud. ik denk zelf dat hij het verre van slecht zal doen om een aantal reden: ten eerste gaat dat scherm op de controller waarschijnlijk erg veel interessante gameplay met zich meebrengen. Ten tweede omdat de wii U kan rekenen op een aantal zeer sterke first party titels gewoon om dat het een Nintendo console is en ten derde zal het ten opzichte van de wii veel betere online opties hebben. Ten vierde spreekt Nintendo met haar naam’s bekendheid ook veel kids en oudere aan en hebben zij een grote loyale hardcore Nintendo fanbase en als laatste is het een Nintendo console en Nintendo heeft gewoon extreem veel ervaring op de console markt ten opzichte van Microsoft of Sony."

    helemaal mee eens ๐Ÿ˜‰

  13.   
    RenevdGijp's avatar

    Hoeveel verdiend een Patcher (analist), dat zou ik wel eens willen weten. Ik ben nog redelijk neutraal in de Wii U en zijn kansen, het kan alle kanten op met dat ding, maar ik ga hem zeker niet als ik met mijn Wii heb gedaan pre-orderen, daarvoor te weinig gezien!

  14.   
    xHouse's avatar

    Ik vraag me af hoe die clown aan zulke uitspraken komt, waarvan haalt hij zijn info?

  15.   
    Coldkiller_NL's avatar

    wat een onzin, ik denk dat de Wii U wel goed word.