Sony’s kredietwaardigheid verlaagd door Standard & Poor’s

Het is inmiddels bekend dat Sony momenteel niet lekker in haar vel zit, na openbaring van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Ook op het gebied van kredietwaardigheid zal het Japanse bedrijf het gaan voelen, want volgens Reuters heeft het Amerikaanse ratingbureau Standard & Poor’s Sony’s waarde verlaagd van ‘A-‘ naar ‘BBB+’. Als extra zout op de wond zegt het bureau dat het perspectief van Sony negatief is en dat dit ervoor kan zorgen dat de kredietwaarde in de toekomst alleen maar meer afneemt.

The likelihood of a strong recovery in Sony’s earnings is low, due to a massive erosion of prices, falling demand, and harsh competition in Sony’s mainstay businesses. Standard & Poor’s lowered the long-term corporate credit and debt ratings on Sony to ‘BBB+’ and removed the ratings from CreditWatch.
De verwachting is dat er van Sony’s financiële cijfers voorlopig geen verbetering aankomt. Vooral op het gebied van televisie krijgt het bedrijf de nodige klappen te verduren, want Standard & Poor’s meent dat Sony deze markt teveel probeert te handhaven. Er is veel concurrentie op het gebied van televisies en dat is ook aan de lagere prijzen te merken; toch wil Sony haar marktaandeel erin vergroten.
Standard & Poor’s believes the major reason for the extended losses is Sony’s strategy to aggressively expand its global market share despite strong competition, a massive erosion of prices, and its high cost structure compared with overseas competitors. Massive pressure on the prices of Sony’s key products, such as flat-panel TVs and mobile handsets, is likely to continue, and the company’s position in the global market is under strong pressure amid severe competition from Korean manufacturers and emerging Chinese companies.
Deze druk van prijzen, als het gaat om HDTV’s en mobiele sets, zal geen rem hebben en de concurrentie is momenteel erg sterk afkomstig van Chinese en Koreaanse bedrijven. Ofwel, geen winst het komende fiscale jaar, aldus Standard & Poor’s.

In de nabije toekomst zullen de schulden van Sony dus stijgen, want de schuld qua percentage van het kapitaal lag vorig jaar op 35 procent. In maart zal dit percentage vermoedelijk gestegen zijn naar veertig procent. Een voordeel voor het Japanse bedrijf kan zijn dat Thailand zich van de overstromingen aan het herstellen is en de liquiditeit op korte termijn niet onder druk staat.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren