Activision wilde Tony Hawk’s Pro Skater HD eigenlijk niet uitgeven

Uit het interview wat vanmiddag op GamesIndustry.biz geplaatst werd, kunnen we wel een zeer interessant weetje halen. Het inmiddels ruimschoots geleden aangekondigde Tony Hawk’s Pro Skater HD is namelijk een titel van uitgever Activision, die het bedrijf eigenlijk helemaal niet uit wilde geven.

De remake van het originele Tony Hawk’s Pro Skater van inmiddels alweer een grove tien jaar geleden, zou volgens Activision te duur en te riskant zijn. De Tony Hawk heeft er namelijk al jarenlang moeite mee het hoofd boven water te houden en de aloude uitgever van de franchise zag de voorgestelde remake niet bepaald zitten.

To be honest, Josh (Tsui, president of Robomodo) and I pushed Activision to do it repeatedly until we laid it out that this can happen, in this timeframe, for this cost. It was a long battle.
Aldus Tony Hawk, de skater waar de serie al jaren om draait, in gesprek met GamesIndustry International.
[Activision was] mostly reluctant about development costs versus returns, it’s understandable for a company that’s re-releasing a game that has already been out. We knew that once people saw it in this light it would get the attention it needed.
Tony Hawk’s Pro Skater HD komt deze zomer uit voor Xbox 360 en PlayStation 3. De game is een ode aan de fans van de serie en probeert daarnaast de franchise uit de put te helpen waarin deze belande na hevige uitmelking.

  1.   
    FishHookz's avatar

    Pech voor Activision want ik wil hem toch hebben 😆

  2.   
    toqeer's avatar

    laat maar activision heeft in jaren geen toptitels meer gemaakt als ze wat uitbrengen
    brengen ze tog maar flops uit

  3.   
    DutchmanDevil's avatar

    Ik koop de game ook voor het speel plezier dat ik er aan heb, en omdat het de naam draagt van een skater op z’n retour zal mij een zorg zijn