Heeft Microsoft dubbele gamerscore voor Xbox LIVE Arcade-games in gedachten?

Gamerscore halen is leuk! Er zijn heel wat achievement hunters op de wereld en stiekem kijkt iedere Xbox-gamer wel eens hoeveel puntjes hij of zij heeft. Toch? Voor elke game heeft Microsoft strikte regels over het aantal gamerscore en de hoeveelheid achievements die het mag uitdelen. Zo geeft een Xbox LIVE Arcade-game standaard 200G en een retail game 1000G. Microsoft lijkt van plan te zijn deze regels wat te veranderen, dit heeft een anonieme bron aan xbox360Achievements.com medegedeeld.

Volgens de anonieme verklapper mogen Xbox LIVE Arcade-games binnenkort standaard 400G en maximaal 30 achievements uitdelen. DLC mag hier nog eens 100G en 8 achievements per kwartaal aan toevoegen. In totaal kan een downloadbare game tot 800G en 62 achievements groeien. Hieronder staan de oude en nieuwe regels nog eens duidelijk op een rijtje.

Oude regels

  • Standaard: 200 gamerscore en maximaal 20 achievements
  • DLC: Tot 50 gamerscore + 5 achievements per kwartaal extra (Maximaal drie keer)
  • Totaal: 350 gamerscore en maximaal 35 achievements
Nieuwe regels
  • Standaard: 400 gamerscore en maximaal 30 achievements
  • DLC: Tot 100 gamerscore + 8 achievements per kwartaal extra (Maximaal vier keer)
  • Totaal: 800 gamerscore en maximaal 62 achievements
Als het verhaal waar is zullen alle Xbox LIVE Arcade-games vanaf 1 juni de nieuwe regels hanteren. Tussen 1 april en 31 mei is er een overgangsperiode, games die dan uitkomen kunnen kiezen tussen de twee setjes regels. De site heeft het al eens eerder aan het rechte eind gehad toen ze van dezelfde anonieme bron voor het eerst te horen kregen over de precieze regels die achter het achievement systeem schuil gaan.

  1.   
    R1chardTM's avatar

    Laat maar komen die nieuwe regels! Ik vond het verschil tussen 200G en 1000G altijd wel groot.

  2.   
    G_Dragon16's avatar

    als ms geld ziet doen ze er echt ook alles voor he , dlcs zijn al uitmelkerij en nu dit -.- .. ms geld wolven

  3.   
    Neolite's avatar

    Niet te veel aandacht aan geven, laat Microsoft zich eerst maar is met belangrijkere dingen bezig houden. 😉

  4.   
    R1chardTM's avatar

    ”G_Dragon16″ schreef, "als ms geld ziet doen ze er echt ook alles voor he , dlcs zijn al uitmelkerij en nu dit -.- .. ms geld wolven"

    Het is niet Microsoft die het geld met de DLC verdient, maar de uitgever en ontwikkelaar. Soms is dat natuurlijk wel Microsoft Game Studio, maar heel vaak niet. 😉 Beetje eenzijdige reactie.

  5.   
    G_Dragon16's avatar

    Ja okee, als dlcs nou net zo worden zoals de twee aankomende van skyrim. hoor je mij niet klagen 😛

  6.   
    Neolite's avatar

    ”G_Dragon16″ schreef, "als ms geld ziet doen ze er echt ook alles voor he , dlcs zijn al uitmelkerij en nu dit -.- .. ms geld wolven"

    Elk bedrijf doet alles voor geld. Je moet nu niet doen alsof Microsoft hierdoor een slecht bedrijf is. Ze doen precies wat elk ander bedrijf in de business doet, zo veel mogelijk geld verdienen. Daarnaast verdient Microsoft hier helemaal geen geld aan…

  7.   
    Tom's avatar

    Wel fijn dat er nu echt een onderscheid tussen Windows Phone 7 games en Xbox LIVE Arcade titels ontstaat, gamerscore-wise dan. 🙂