Mass Effect 3 breekt verkooprecords van vorige delen

Het zal niemand echt verbazen: Mass Effect 3 is de bestverkochte game van afgelopen week in Groot-Brittannië. Hij is pas vier dagen uit, maar is al vaker over de toonbank gegaan dan eerdere nummer één-titels als SSX, Uncharted: Golden Abyss en UFC: Undisputed 3. Daarnaast werden er van Mass Effect 3 meer exemplaren verkocht dan van deel één en twee in diens eerste week samen, ondanks dat hij niet bij de grootste game-winkel van Groot-Brittannië verkrijgbaar was.

Electronic Arts maakte zojuist bekend dat Mass Effect 3 meer dan 900.000 keer over de toonbank is gegaan op de eerste verkoopdag. Het gaat hier om verkopen in alleen Noord-Amerika. Aan het eind van vorige week had EA al 3,5 miljoen exemplaren verscheept naar winkels. Ook heeft veertig procent van de Noord-Amerikaanse consumenten extra betaald om meteen toegang te krijgen tot de eerste DLC, die al op het schijfje staat.

Deze week zijn er drie nieuwe binnenkomers: Capcom’s Street Fighter X Tekken op de derde plek, The Sims 3: Showtime op zes en Unit 13, een shooter voor de PlayStation Vita, op plaats vijftien. De nummer één van vorige week, SSX, is slechts één plaatsje afgezakt. De topper van twee weken geleden, Uncharted: Golden Abyss, is inmiddels al bijna uit de lijst verdwenen.

Bestverkochte games in Groot-Brittannië, week 11

1. Mass Effect 3 (Electronic Arts)

2. SSX (Electronic Arts)

3. Street Fighter X Tekken (Capcom)

4. FIFA 12 (Electronic Arts)

5. Mario Party 9 (Nintendo)

6. The Sims 3: Showtime (Electronic Arts)

7. Mario & Sonic London 2012 Olympic Games (SEGA)

8. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision)

9. Assassin’s Creed: Revelations (Ubisoft)

10. Zumba Fitness (505 Games)

11. Rayman Origins (Ubisoft)

12. Battlefield 3 (Electronic Arts)

13. The Elder Scrolls V: Skyrim (Bethesda)

14. Just Dance 3 (Ubisoft)

15. Unit 13 (Sony)

16. Uncharted: Golden Abyss (Sony)

17. UFC Undisputed 3 (THQ)

18. Batman: Arkham City (Warner)

19. Saints Row: The Third (THQ)

20. Rage (Bethesda)

  1.   
    Neolite's avatar

    Als enige grote release van het moment is het normaal en niet speciaal dat Mass Effect 3 momenteel bovenaan de “charts” staat. Daarnaast heeft het spel een steeds groter publiek weten te bereiken door de hele grote hype die rond de game hangt. De verkopen zijn daarom logischerwijs gewoon hoger dan de vorige delen.

  2.   
    Danielle.k's avatar

    EA doet goede zaken in dat lijstje.