Sony doet mysterieus over Noorwegen; nieuwe Uncharted mogelijk?

Sony is druk bezig met het plaatsen van teasers. Zo plaatste Sony Noorwegen op Facebook zonder tekst en uitleg een foto van Fridtjof Nansen. Nansen was een Noorse ontdekkingsreiziger en wetenschapper die verschillende reizen heeft gemaakt naar Groendland en de Noordpool. In 1893 strandde de beste man tijdens een reis op de Noordpool en was hij genoodzaakt te overwinteren. Extreme kou en het eten van ijsbeervlees maakte dit niet makkelijk.

Op de foto staat ook het Noorse woord ‘uutforsket’ wat in het Engels ‘unexplored of uncharted’ betekent. Ook heeft Sony de teaser site uutforsket.no online gezet. Samen met het logo van PlayStation is hier een stukje van een oude map van Noorwegen te zien. Ook bevat de site een datum en tijd, namelijk 22 maart 2012 en 20:59. Voor de release van Uncharted 3 voerde Sony Denmark ook een dergelijke actie op de social media uit. Toen konden gamers de avonturen van de Deense Wilhelm Von Bernhoff online meemaken.

Op dit moment is niets zeker, maar dit alles heeft toch een aardig Uncharted sfeertje over zich heen. Naughty Dog heeft in ieder geval nog één ontwikkelteam in huis die met een onbekend project bezig is. De mogelijkheid voor een nieuwe Uncharted is dus zeker aanwezig. Of het ook echt iets met de bekende gameserie te maken heeft hopen we morgenavond te horen. Wat denken jullie dat Sony met deze gekke teasers aan gaat kondigen?

  1.   
    JonsoN's avatar

    Hele dikke kans dat dit iets met uncharted te maken heeft, maar ik denk niet gelijk aan een nieuwe game, misschien een zeer uitgebreide DLC?

  2.   
    tijn80's avatar

    Ik denk wel een aankondiging voor een nieuwe Uncharted. Maar waarschijnlijk wel voor 2013.

  3.   
    fdennis's avatar

    Ze hebben bij naughty dog net Uc3 uitgebracht. Dus ik denk dat dit een nieuwe IP gaat worden van een andere uitgever.

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Het komt wel sterk over als Uncharted, maar als ze nu al een nieuw deel aankondigen, is dat wel heel snel. Uncharted 3 krijgt nog DLC en Naughty Dog komt straks met de marketing van The Last of Us. Als je dan een Uncharted aankondigt, kan het best zijn dat The Last of Us iets meer naar de achtergrond verdwijnt.

    Buiten dat, ‘uutforsket’ betekent Uncharted, ‘Fridtjof Nansen’ is een ontdekkingsreiziger, de letters op de website zijn overduidelijk in Uncharted-stijl en zelfs de muziek toont enige overeenkomsten met de reeks. Of DLC, of een nieuwe game, Uncharted it is.

  5.   
    tijn80's avatar

    fdennis schreef, "Ze hebben bij naughty dog net Uc3 uitgebracht. Dus ik denk dat dit een nieuwe IP gaat worden van een andere uitgever. "

    Uncharted: Drake’s Fortune: Release 7 december 2007
    Uncharted 2: Among Thieves: Release 16 oktober 2009
    Uncharted 3: Drake’s Deception: Release november 2011

    Om de 2 jaar een Uncharted tot nu toe. Een aankondiging is dan toch niet vreemd. AC: Revelations is ook nog niet zo lang uit. Toch is de aankondiging voor AC3 al gedaan…

  6.   
    Danielle.k's avatar

    tijn80″][quote=”fdennis schreef, "Ze hebben bij naughty dog net Uc3 uitgebracht. Dus ik denk dat dit een nieuwe IP gaat worden van een andere uitgever. "

    Uncharted: Drake’s Fortune: Release 7 december 2007
    Uncharted 2: Among Thieves: Release 16 oktober 2009
    Uncharted 3: Drake’s Deception: Release november 2011
    Om de 2 jaar een Uncharted tot nu toe. Een aankondiging is dan toch niet vreemd. AC: Revelations is ook nog niet zo lang uit. Toch is de aankondiging voor AC3 al gedaan…[/quote]

    +1

  7.   
    Leon's avatar

    Het lettertype is typisch Uncharted, dus het gaat hier zeker om iets m.b.t. Uncharted. Ik hoop echter niet dat het een compleet nieuwe game wordt, want dan komt die waarschijnlijk nog dit jaar uit en het zou gewoon zonde zijn om een franchise als Uncharted elk jaar te releasen.

  8.   
    Houserz's avatar

    Zou wel kunnen dat het een nieuwe Uncharted word, maar dan denk dat ze het net als creed over een andere boeg gaan gooien, misschien word het iets meer survival-achtig, lijkt mij wel heel gaaf.

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    Nieuwe Uncharted zou wel heel erg vet zijn 😀

  10.   
    Kpyne's avatar

    ben benieuwd!

  11.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Danielle.k schreef, "

    ”tijn80″ schreef, "[quote=”fdennis”].."

    Uncharted: Drake’s Fortune: Release 7 december 2007
    Uncharted 2: Among Thieves: Release 16 oktober 2009
    Uncharted 3: Drake’s Deception: Release november 2011
    Om de 2 jaar een Uncharted tot nu toe. Een aankondiging is dan toch niet vreemd. AC: Revelations is ook nog niet zo lang uit. Toch is de aankondiging voor AC3 al gedaan…"

    +1[/quote]

    Naughty Dog is momenteel bezig met The Last of Us. Een nieuwe Uncharted zal wel leuk zijn, maar dan wel in november 2013. Ik hoop niet dat als dit een nieuwe Uncharted game is, dat die dan dit jaar nog uitkomt. Want dan gaan ze de franchise uitmelken.

  12.   
    Daniel Z's avatar

    L30N schreef, "Het lettertype is typisch Uncharted, dus het gaat hier zeker om iets m.b.t. Uncharted. Ik hoop echter niet dat het een compleet nieuwe game wordt, want dan komt die waarschijnlijk nog dit jaar uit en het zou gewoon zonde zijn om een franchise als Uncharted elk jaar te releasen."

    Kan me niet voorstellen dat Naughty Dog twee games rond dezelfde tijd uitbrengt. Hoewel The Last of Us nog niet volledig is bevestigd voor eind dit jaar, en ze zullen meer dan een jaar besteden aan Uncharted, kan haast niet anders.