Beleving van een spel belangrijker dan specificaties technologie, aldus Nintendo

Onlangs deden enkele, anonieme, ontwikkelaars de uitspraak dat de Wii U minder krachtig is dan de PlayStation 3 en Xbox 360. Een reactie van Nintendo op deze opvallende beweringen kon natuurlijk niet uitblijven.

Een vertegenwoordiger van Nintendo Amerika zegt dat het bedrijf zich niet focust op de specificaties van de gebruikte technologie, hoewel hij begrijpt dat mensen hier naar kijken. De ervaring van een spel zal, volgens hem, echter altijd centraal staan en niet de cijfers die aangeven hoe goed de processor of hoe mooi de graphics zijn:

We do not focus on technology specs. We understand that people like to dissect graphics and processing power, but the experience of playing will always be more important than raw numbers.

  1.   
    Hitman047's avatar

    Dat is een hele nette, diplomatieke, manier om te zeggen dat de graphics inderdaad niet de beste zijn. 😳

    En geef toe, als dit wel zo was had Nintendo het wel van de daken staan schreeuwen. Dus ik neem aan dat die ‘geruchten’ idd. waar zijn.

  2.   
    fabiankok's avatar

    Oke, geruchten zijn dus waar, de graphics zullen of vergelijkbaar zijn aan de ps360, of zelfs nog eronder. goed bezig nintendo, 6jaar oude consoles nog geeneens kunnen verslaan met specs. echtwaar, goed bezig, zeker omdat jullie voor de ”core” gamers gingen deze keer. bullshit-talking level: increased -.-

    Hoe heerlijk ironisch, whahah

  3.   
    tijn80's avatar

    Op zich heeft Nintendo hier gelijk in. Helaas hebben ze dit bij de Wii niet echt laten zien. Had meer het idee dat ze hiervoor voor kwantiteit ipv kwaliteit gingen. Eens zien of ze hun eigen praatje waar kunnen maken.

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Dat is allemaal wel leuk en aardig, en ik ben het wel met hem eens hoor – zelf heb ik meer plezier beleeft aan Half-Life 2 (in 2008) dan met Battlefield 3 (2011 / 2012). Maar als ik de keuze zou hebben om mijn games te ontwikkelen op een platform dat grafisch iets te bieden heeft, of ergens waar op ik mijn resources moet verminderen, dan is de keuze snel gemaakt.

    Games die op de WiiU verschijnen zullen gedeeltelijk Multiplatform zijn, wie wil er dan nog een spel op de WiiU als hij hetzelfde spel op een console kan krijgen die er 2 keer beter uit ziet?

  5.   
    Jelkey's avatar

    fabiankok schreef, "Oke, geruchten zijn dus waar, de graphics zullen of vergelijkbaar zijn aan de ps360, of zelfs nog eronder. goed bezig nintendo, 6jaar oude consoles nog geeneens kunnen verslaan met specs. echtwaar, goed bezig, zeker omdat jullie voor de ”core” gamers gingen deze keer. bullshit-talking level: increased -.-
    Hoe heerlijk ironisch, whahah"

    hoezo 6jaar oude consoles niet kunnen verslaan? dat hebben ze allang gedaan met de wii, een technisch misbaksel (ik ben Nfan, maar ook ik geeft het toe). en wat hebben graphics met ‘core’ gamers te maken, als jij een ‘echte’ gamer bent moet je niet zo whinen over graphics maar games waarderen naar hun gameplay, graphics dienen alleen maar als ondersteuning van de gameplay

    en zoals iemand hierboven al zei, ik speel nu nog steeds games als halflife, fear (deel1) en de oude 2d metroids, games die vele malen beter zijn dan de grafische krachtpatsers van nu, het lijkt verdomme wel een koude oorlog tussen de bedrijven, wie kan de beste graphics maken? maar ondertussen wordt over het hoofd gezien waar gamen nu daadwerkelijk over gaat: gameplay

  6.   
    fabiankok's avatar

    Jelkey schreef, "

    ”fabiankok” schreef, "Oke, geruchten zijn dus waar, de graphics zullen of vergelijkbaar zijn aan de ps360, of zelfs nog eronder. goed bezig nintendo, 6jaar oude consoles nog geeneens kunnen verslaan met specs. echtwaar, goed bezig, zeker omdat jullie voor de ”core” gamers gingen deze keer. bullshit-talking level: increased -.-
    Hoe heerlijk ironisch, whahah"

    hoezo 6jaar oude consoles niet kunnen verslaan? dat hebben ze allang gedaan met de wii, een technisch misbaksel (ik ben Nfan, maar ook ik geeft het toe). en wat hebben graphics met ‘core’ gamers te maken, als jij een ‘echte’ gamer bent moet je niet zo whinen over graphics maar games waarderen naar hun gameplay, graphics dienen alleen maar als ondersteuning van de gameplay
    en zoals iemand hierboven al zei, ik speel nu nog steeds games als halflife, fear (deel1) en de oude 2d metroids, games die vele malen beter zijn dan de grafische krachtpatsers van nu, het lijkt verdomme wel een koude oorlog tussen de bedrijven, wie kan de beste graphics maken? maar ondertussen wordt over het hoofd gezien waar gamen nu daadwerkelijk over gaat: gameplay"

    Waar zeg ik dat ik een ”echte” of ”core” gamer ben? Ik zit er een beetje tussenin, maar de WiiU zou ook gemaakt worden VOOR die mensen, en goeie specs horen daar toch echt bij. Je hoeft niet gelijk BF3 ultra graphics te krijgen, maar het is belachelijk als je niet eens vooruitgang ziet in de graphics. (kijkend naar de oude consoles) Dan ben ik geen ”graphics-whore”, bij vooruitgang hoort nu eenmaal betere specs, en goeie specs bevorderen ook de gameplay. Je kan je bijvoorbeeld beter inleven bij goede graphics dan bij slechte, als voor de rest alles hetzelfde blijft, het staat er niet los van. En dat zijn alleen de graphics, processorkracht en dergelijke hebben ook invloed op de gameplay. Ik waardeer games om hun gameplay, maar vooruitgang is een must voor mij, en de vooruitgang wii -> wiiU is te gigantisch klein naar mijn mening, het is een upgrade, geen next-gen, en dat vind ik gewoon kei jammer.

  7.   
    WesterW's avatar

    Wii U ondersteunt gewoon prima 1080p en dat toont eigenlijk al aan dat de Wii U krachtiger is dan de Xbox 360 en PlayStation 3. Nintendo’s visie is echter altijd geweest dat de spelbeleving boven de technologische specificaties staan. Snap niet waarom mensen daar nu ineens moeilijk over doen.

  8.   
    Flapjack's avatar

    Wesz schreef, "Wii U ondersteunt gewoon prima 1080p en dat toont eigenlijk al aan dat de Wii U krachtiger is dan de Xbox 360 en PlayStation 3. Nintendo’s visie is echter altijd geweest dat de spelbeleving boven de technologische specificaties staan. Snap niet waarom mensen daar nu ineens moeilijk over doen. "

    kijk eindelijk een wijs woord.