Gerucht: Volgende Xbox zal een extreem krachtige 16-core CPU bevatten

De laatste uitgave van het magazine Xbox World rapporteert dat de eerste devkits van de nieuwe Xbox, onder de naam ‘Durango’, vorige maand naar ontwikkelaars zijn verstuurd. Dit moet vlak na een geheime meeting in Londen zijn gebeurd. De devkits bevatten niet de specifieke hardware die we eind 2013 terug zullen zien in de opvolger van de Xbox 360, maar de geleverde devkit zal wel representatief moeten zijn voor de uiteindelijke kracht van de console. De bronnen van Xbox World melden dat de developer console een state of the art 16-core IBM Power PC CPU bevat met een GPU die vergelijkbaar is met AMD’s Radeon HD 7000-series grafische kaarten.

The Durango kits don’t resemble the final hardware in appearance, (the original Xbox 360 devkits were PowerPCs in standard PC cases), but the hardware inside is representative of the machine you can expect to see released in late 2013.
Deze 16-core processor is zo krachtig dat hij als future tech wordt beschouwt in hedendaagse high-end PC’s. Het brengt een gigantische rekenkracht met zich mee, maar Kinect 2 zou zelfs vier hele cores nodig hebben om meerdere spelers van top tot teen te kunnen volgen. Dus de 16-core processor is meer dan welkom.
It’s a ridiculous amount of power for a games machine – too much power, even. But remember, Kinect 2 could chew up four whole cores tracking multiple players right down to their fingertips, so it’ll need a lot of power.
Ondanks dat Microsoft en Sony beide ontkennen hun next-gen consoles tijdens de E3 in juni uit de doeken word gedaan, lijkt het erop er toch steeds meer op dat zowel ontwikkelaars van hardware en software hard werken aan hun debuut voor de volgende generatie console, “whether Microsoft and Sony are ready or not”.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    En een energie rekening van 20 euro per maand extra! YAY!

  2.   
    spaarvarke's avatar

    Alfa Warrior schreef, "En een energie rekening van 20 euro per maand extra! YAY!"

    /care

  3.   
    Relief's avatar

    Alfa Warrior schreef, "En een energie rekening van 20 euro per maand extra! YAY!"

    Ja want de afgelopen jaren hebben aangetoond dat meer coren meer verbruik betekent. :facepalm:

  4.   
    yostiemontana's avatar

    Ben benieuwd wat de prijs gaat worden ๐Ÿ™ Zal de prijzen van dit soort cpu’s wel dalen in de tijd voor de nieuwe xbox er is, maar toch..

  5.   
    mmx's avatar

    Dit gaat weer geld kosten ๐Ÿ™ ๐Ÿ™

  6.   
    Neolite's avatar

    Tegen de tijd dat de nieuwe console van Microsoft beschikbaar zal zijn, zullen de prijzen voor dergelijke hardware al wel gedaald zijn. Maar je moet je geen illusies maken dat je de console voor beneden de 400 euro op kan halen. Overigens een heel normaal bedrag voor een nieuwe console.

    Daarnaast zal elke echte gamer deze nieuwe console verwelkomen vanwege de vooruitgang die de game industrie met nieuwe consoles weer kan gaan maken. Laat maar komen dus!

  7.   
    xHouse's avatar

    mmx schreef, "Dit gaat weer geld kosten ๐Ÿ™ ๐Ÿ™ "

    Dit zal wel wat kosten maar de hardware die er in zit is niet zo oud, dat is de redenen dat de nieuwe consoles zoveel kosten voor wat er eigenlijk inzit.

  8.   
    DGonlag2's avatar

    Een IBM CPU? Volgens mij heeft de PS3 toch wel laten zien dat dat geen geweldig idee is.
    Leuk dat ze de rollen omdraaien (volgens geruchten), PS4 wordt weer PC architectuur, ipv de Cell en X720 gaat het juist andersom doen.

    Geloof er overigens niets van. Wat moet je in hemelsnaam met 16 cores? Komop, 2 Is echt wel genoeg, als die maar krachtig zijn. Dan kan ik 4 cores nog goed begrijpen, en 6/8 cores ook nog wel. Maar 16?, is dat niet een beetje overkill?

  9.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Doe er dan ook gelijk een extreem krachtige GPU bij!! Gewoon omdat het kan. ๐Ÿ˜‰

  10.   
    LXZ-76's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Een IBM CPU? Volgens mij heeft de PS3 toch wel laten zien dat dat geen geweldig idee is.
    Leuk dat ze de rollen omdraaien (volgens geruchten), PS4 wordt weer PC architectuur, ipv de Cell en X720 gaat het juist andersom doen.
    Geloof er overigens niets van. Wat moet je in hemelsnaam met 16 cores? Komop, 2 Is echt wel genoeg, als die maar krachtig zijn. Dan kan ik 4 cores nog goed begrijpen, en 6/8 cores ook nog wel. Maar 16?, is dat niet een beetje overkill? "

    Dat er een IBM processor in zit betekend niet meteen dat het ook een Cell processor gaat worden. M.a.w de gelijkenis met sony is niet helemaal op zijn plaats. Verder kan ik me voorstellen als jij 4 cores specifiek voor de kinect laat gebruiken, een paar voor de physics en een paar voor de AI etc dat je dan makkelijk 16 cores kan verbruiken. Overkill misschien maar de games zullen er echt niet slechter op worden. al hangt dat natuurlijk wel af van de kunde van de programmeurs)

  11.   
    FishHookz's avatar

    Mensen gaan gelijk dingen zeggen die niet waar zijn enzo ๐Ÿ˜• Wacht gewoon op de feiten en ga niet de geruchten afzijken…

  12.   
    DGonlag2's avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”DGonlag2″]Een IBM CPU? Volgens mij heeft de PS3 toch wel laten zien dat dat geen geweldig idee is.
    Leuk dat ze de rollen omdraaien (volgens geruchten), PS4 wordt weer PC architectuur, ipv de Cell en X720 gaat het juist andersom doen.
    Geloof er overigens niets van. Wat moet je in hemelsnaam met 16 cores? Komop, 2 Is echt wel genoeg, als die maar krachtig zijn. Dan kan ik 4 cores nog goed begrijpen, en 6/8 cores ook nog wel. Maar 16?, is dat niet een beetje overkill? "

    Dat er een IBM processor in zit betekend niet meteen dat het ook een Cell processor gaat worden. M.a.w de gelijkenis met sony is niet helemaal op zijn plaats. Verder kan ik me voorstellen als jij 4 cores specifiek voor de kinect laat gebruiken, een paar voor de physics en een paar voor de AI etc dat je dan makkelijk 16 cores kan verbruiken. Overkill misschien maar de games zullen er echt niet slechter op worden. al hangt dat natuurlijk wel af van de kunde van de programmeurs)[/quote]

    Het klopt inderdaad wat je zegt, dat bedacht ik me later ook. Maar zoals je ook zegt, het ligt aan de kunde van de programmeurs, en als ze er nu iets afwijkends in stoppen waarmee ze dus gedwongen moeten werken, bijvoorbeeld met meerdere cores en verschillende cores voor verschillende dingen dan wordt het toch weer wat ingewikkelder. En dan heb je dus eigenlijk toch hetzelfde als de PS3, Cell of niet. Of de hardware het aankan is niet het probleem, het probleem is dat het voor sommige/veel ontwikkelaars te ingewikkeld wordt.

    Ik zou zeggen hou het simpel maar krachtig.

  13.   
    Neolite's avatar

    Nee, dan heb je niet hetzelfde als met de Cell. Nogmaals, het is helemaal niet te vergelijken. De architectuur blijft nog steeds een PC architectuur. Echter met meer cores dan de xbox 360. Deze had overigens ook al meerdere cores, dus wat je zegt klopt gewoon niet.

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    Wat een geruchten weer iedere week weer wat anders wat is er volgende week ๐Ÿ˜†

  15.   
    soldierarjan's avatar

    ik wacht wel op de aankondeging wat het word met hardware ik denk zelf dat ze na 8 core gaan hele snelle.

  16.   
    Danielle.k's avatar

    Wie weet krijgen we meer te horen op de aankomende E3, betwijfel het maar je weet nooit.