GN Poll: Verzamel jij merchandise van je favoriete game?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 9 april, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Peter was toen naar Frankrijk afgereisd om daar de multiplayer van Far Cry 3 te checken. Wat hem het meeste opviel tijdens zijn tripje, was dat de ontwikkelaars samenwerking tussen spelers op allerlei manieren proberen te bevorderen. Met enkel in je eentje kills maken kom je er niet; ga je samen met vrienden op jacht en help je elkaar in het heetst van de strijd, pas dan kun je bakken met punten verwachten. Wij vroegen ons af of deze aanpak jullie aanspreekt en daarom vroegen we je jouw mening te geven over de volgende stelling: “Ontwikkelaars moeten samenwerking in multiplayer bevorderen.” En toen bleek dat er veel teamplayers op GamersNET rondzwerven, aangezien maar liefst 86% van de stemmers het met de stelling eens is! Slechts 14% vindt het stimuleren van samenwerking in multiplayer ongewenst. Een greep uit jullie reacties:

GENERAL DS:

Waarom zouden de mensen in een random online match samen gaan spelen, ze kennen elkaar niet en willen allemaal zelf winnen. De meeste spelers hebben geen goede headset, daarnaast zijn er mensen die wel een headset hebben maar daar mensen mee irriteren. Er zijn gewoon te weinig mensen die willen samenwerken. Dan kun je als ontwikkelaar ze ook niet dwingen of pushen, aangezien dat dan toch geen nut heeft. Wat wel gedaan zou kunnen worden is een lichte bonus geven aan degenen die samenwerken, maar met Battlefield (PS3) zie ik nog veel te weinig samenwerking ondanks die bonussen.
gameshark:
Zoals General DS hierboven al vermeld is een bonus geven een goede optie maar waar geen gebruik van wordt gemaakt. Waarom zou ik iemand gaan reviven die net voor mijn virtuele ogen door iemand is neergestoken en 50 punten ontvangen, terwijl ik net zo goed achter die enemy aan kan gaan en hem voor 150 punten door zijn hoofd knal. Ik bedoel ik zit hier voor mezelf… als je echt wilt samenwerken dan kun je beter een LAN party organiseren met vrienden waarvan je tenminste weet wat je aan elkaar hebt, op gebied van skills en levels. Dan hebben ze uiteindelijk nog een optie waar ik fel op tegen ben en dat is Trophy’s/Achievements die vrij te spelen zijn als je samenwerkt. ik wil namelijk graag een game platinum halen, maar dit wordt me meestal onmogelijk gemaakt omdat ze mij afhankelijk maken van anderen. Het toevoegen van dit soort beloningen heeft weinig effect, want zodra mensen de beloning hebben dan wordt het toch weer ieder voor zich, je moet een multiplayer game zo houden waarvoor het bedoeld is, gewoon lekker een uurtje knallen en zoveel mogelijk punten scoren.
ps3 gek:
Ik speel bijna nooit online. Dit ook simpelweg omdat ik niet “die-hard” genoeg ben. De mensen die online van iedereen kunnen winnen zullen kiezen voor zelfstandig gamen. Ik, als minder fanatieke gamer, leg de voorkeur bij teamwork. Juist de team deathmatches zijn gaaf. Ook in gta vond ik online gaan erg vet wanneer je samenwerkt. (ook al ken je de mensen niet!) ik speel nog altijd voor de lol en niet om na dagen gamen van iedereen te winnen, in mn eentje. Maar ik geef toe, er zijn altijd mensen bij die het verkloten: kijk maar naar Journey en mensen die in de headset schreeuwen of meedoen aan een match,maar niet meespelen.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Veel gamers hebben thuis meer staan dan enkel een kast met spellen. Zij hebben ook één of meerdere actiefiguren, (strip)boeken of zelfs kleding van hun favoriete game in hun bezit. Wij zijn benieuwd of jij ook in laatstgenoemde categorie valt, of dat zulk geeky gedoe niets voor jou is. Daarom vragen we je antwoord te geven op de volgende vraag:

Verzamel jij merchandise van je favoriete game?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    Wij benieuwd of jij ook in laatstgenoemde categorie valt, of dat zulk geeky gedoe niets voor jou is.

    Kijk nog even naar die zin, LEON!
    Maar inderdaad, ook ik heb een verzamel een beetje merchandise. Vooral mooi spul dat je bij CE van games krijgt spreken mij aan. Meestal koop ik deze al dan niet los na de release op Marktplaats of eBay, vaak is het dan nog goedkoper. Vorig weekend heb ik nog een Ezio statue besteld voor iets meer dan 20 euro. Ik probeer er niet veel geld aan uit te geven maar sommige dingen zijn gewoon vet!

  2.   
    Codename_black's avatar

    Ik koop geen merchandise van games, hoe leuk ook een beeldtje is of een schilderij van Masterchief te hebben is het te duur.
    Ik ga geen zestig euro neerleggen voor een beeldje waar je alleen maar naar kunt kijken, het geld leg ik liever neer voor de volgende game iets waar ik meer plezier aan beleef dan collector’s items.

    Maar als het bij een collector’s edition hoort, dan hoor je mij ook niet klagen.

  3.   
    xColdNight's avatar

    RenevdGijp schreef, "

    Wij benieuwd of jij ook in laatstgenoemde categorie valt, of dat zulk geeky gedoe niets voor jou is."

    Kijk nog even naar die zin, LEON!
    Maar inderdaad, ook ik heb een beetje merchandise. Vooral mooi spul dat je bij CE van games krijgt spreken mij aan, en koop ik al dan niet los na de release op marktplaats of ebay. Vorig weekend nog een Ezio statue besteld voor iets meer dan 20 euro. Ik probeer er niet veel geld aan uit te geven maar sommige dingen zijn gewoon vet!

    Toch fascinerend om te zien dat mensen die anderen verbeteren zelf ook best vervelende fouten in hun zinnen maken^^

    OT: Voorheen interesseerden die dingen mij niet zo, maar sinds ik vorig jaar met de GN game awards het Xbox pakket heb mogen ontvangen ben ik helemaal into het verzamelen van merchandise van leuke games 😀 Heb er zelfs 150euro voor over gehad om de Gears of War Epic Edition te kunnen krijgen. Dat beeldje van Marcus moest ik gewoon hebben^^ Ik heb drie schappen vol met beeldjes, boeken en andere game-related spullen ;D (plus nog wat dingen waar ik geen plek voor heb en die gewoon in de doos zitten x.x)

  4.   
    Leon's avatar

    RenevdGijp schreef, "

    Wij benieuwd of jij ook in laatstgenoemde categorie valt, of dat zulk geeky gedoe niets voor jou is."

    Kijk nog even naar die zin, LEON!
    Maar inderdaad, ook ik heb een beetje merchandise. Vooral mooi spul dat je bij CE van games krijgt spreken mij aan, en koop ik al dan niet los na de release op marktplaats of ebay. Vorig weekend nog een Ezio statue besteld voor iets meer dan 20 euro. Ik probeer er niet veel geld aan uit te geven maar sommige dingen zijn gewoon vet!

    Ehr, waddup met die zin? 🙂

  5.   
    Leon 2.0's avatar

    L30N schreef, "Ehr, waddup met die zin? :)"

    Ik had hem al voor je aangepast. 🙂

    Echt merchandise verzamelen doe ik niet echt. Al heb ik wel een keer een Sackboy gekocht, omdat hij zo awesome is. 🙂

  6.   
    Leon's avatar

    Ah, thanks 🙂

    Maar die Sackboy-poppetjes zijn inderdaad echt awesome! Heb één sleutelhanger en één normaal poppetje.

  7.   
    RenevdGijp's avatar

    L30N schreef, "

    ”RenevdGijp” schreef, "

    .."

    Kijk nog even naar die zin, LEON!
    Maar inderdaad, ook ik heb een beetje merchandise. Vooral mooi spul dat je bij CE van games krijgt spreken mij aan, en koop ik al dan niet los na de release op marktplaats of ebay. Vorig weekend nog een Ezio statue besteld voor iets meer dan 20 euro. Ik probeer er niet veel geld aan uit te geven maar sommige dingen zijn gewoon vet!"

    Ehr, waddup met die zin? 🙂

    Wat zeg je dan Leon?

  8.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Laat staan wat ik bij de Collector’s Editions meestal krijg koop ik zelde merchandise.
    Ik heb zelf maar 3 gaming merchandise gekocht in mijn leven.
    Ik weet niet of Guide boeken ook meetellen als merchandise, anders heb ik idd wat collector’s game guides liggen.

    Maar vaak is het ook onzetend duur, en tja wat heb je er eigenlijk aan he?
    Deze 7 ¾-inch lange Dante
    heeft mij €100 gekost, iets wat ik achteraf toch wel spijt van heb gehad.

  9.   
    ps3 gek's avatar

    Ik heb wel wat merchandise van verschillende games, echter is “verzamelen” wel een groot woord. Ik koop van mijn favoriete games vaak wel de special edition. Daar zit dan toevallig vaak iets extra’s bij zoals bij Uncharted 3 met de sleutelhanger. Maar nee, ik ga niet op zoek naar merchandise om te verzamelen.

  10.   
    firehopper211's avatar

    Als je echt een gamenerd bent zo als ik, moet je je zelf wel tonen door wie je bent. 😉 Met wat action figures en posters en andere zooi die je ook op game events mee krijgt, zelfs artwork boeken is vooral vet om te hebben dan heb je helemaal een eigen persoonlijke stijl in je eigen huis door het allemaal zo mooi te stellen zo als jij het wil. 😆

  11.   
    cool ice's avatar

    echt als een gek verzamelen doe ik niet, maar ik vind al die merchandise wel erg vet. dus als ik de kans krijg grijp ik die meestal wel. het enige wat ik nu heb is de inhoud van de GTA4 special edition (artbook, sleutelhanger, sporttas, soundtrack cd, in een metalen kluis) en een soundtrack cd van Ace Combat: AH. het is jammer dat er maar weinig special editions zijn die echt iets vets bevatten. (zoals de GTA4 se.)