Nintendo 3DS krijgt deze week foldermanagement in firmware-update

Nintendo heeft tijdens haar Nintendo Direct uitzending in Amerika een firmware-update voor de Nintendo 3DS aangekondigd. De update zal het mogelijk maken om bestanden te beheren in folders, zodat het beginscherm van de Nintendo 3DS overzichtelijk blijft. Gebruikers kunnen de mappen namen geven en maximaal zestig bestanden per folder opslaan. Momenteel komen alle games als iconen in het beginscherm te staan, waardoor ze steeds kleiner worden naarmate er meer games op de 3DS gedownload zijn.

De nieuwe firmware zal tevens ondersteuning geven voor toekomstige patches, waardoor vervelende exploits in games tot het verleden behoren. De eerste exploits die verholpen zullen worden zijn die van Mario Kart 7, waarin vervelende shortcut glitches de fun soms behoorlijk verpesten. Denk daarbij aan de Maka Wuhu loop glitch, waarbij het mogelijk is om de ongeveer de helft van de Maka Wuhu track over te slaan. Dit is opmerkelijk, aangezien Nintendo eerder aangaf de glitch in Wuhu Mountain Loop niet te patchen.

De firmware-update voor de Nintendo 3DS zal wereldwijd op 25 april te downloaden zijn.

  1.   
    Jelkey's avatar

    ah die folders lijken me wel heel handig, en mogelijkheid voor patches is ook goed nieuws!

  2.   
    Ultimate_Jos's avatar

    Ja het is mooi dat Nintendo de mogelijkheid geeft om games te patchen, ik vind het alleen jammer dat het steeds vaker nodig is. Vroeger moest het in één keer goed zijn, nu accepteren gamers dat een AAA-titel op dag één barst van de bugs en pas weken/maanden nadertijd een patch krijgt.

  3.   
    firehopper211's avatar

    Kan ik teminste mijn downloadble games nog beter sorteren dan wat ik nu heb, Gameboy bij Gameboy, 3D Classics bij 3D Classics etc. 😀 je weet het verder wel. 😀