Specificaties voor de PlayStation 4 gelekt?

Sony Computer Entertainment ontkent of is niet bereikbaar voor commentaar als naar de PlayStation 4 gevraagd wordt. Toch stromen er steeds meer geruchten binnen en het lijkt er nu zelfs op dat de specificaties van Sony’s volgende console zijn gelekt. Het meest opvallende is direct de afwezigheid van de Cell-processor, die de PlayStation 3 juist zo uniek maakt, aldus Sony.

Volgens bronnen van IGN zou de PlayStation 4 gebruikmaken van twee AMD-chips, namelijk aangepaste versies van de AMD A8-3850 APU en de AMD Radeon HD 7670 GPU. De laatstgenoemde zou tevens in de nieuwe Xbox moeten zitten en is een geüpgradede versie van de 6670.

The A8-3850 has a quad-core 2.9GHz processor with an integrated graphics chip while the APU will work in tandem with the system’s dedicated GPU, the HD 7670 which is a DirectX 11 card clocked to 1GHz with up to 1GB of dedicated VRAM.
De processor is een A8-3850 quad-core 2,9Ghz met een grafische chip die is geïntegreerd en de APU zou samenwerken met de HD 7670 om de graphics te produceren. Deze ondersteunt DirectX 11 en zou een kloksnelheid hebben van 1Ghz en kan maximaal 1GB VRAM gebruiken.
The A8-3850 is an HD 6550D so the APU would be capable of running games at baseline specs and lower resolutions without the help of a discrete GPU. Put together with the HD 7670 and a symmetrical CrossFire configuration will be utilized to share the load of realtime graphics processing.
Kijkend naar de grafische kaart, de AMD Radeon HD 7670, zouden de consoles van Sony en Microsoft gelijkwaardig zijn qua graphics. Echter, wat ontwikkelaars met beide apparaten kunnen, is natuurlijk nog niet bekend. Met de keus om de Cell-processor niet meer te gebruiken, lijkt het er in ieder geval op dat Sony de complexiteit van de nieuwe console omlaag wil gaan schroeven. Veel ontwikkelaars hadden in het begin moeite te ontwikkelen voor de PlayStation 3, terwijl de Xbox 360 een makkelijkere structuur heeft.

Er valt over te discussiëren of dit waar is, net als de mogelijke releasedatum van de PlayStation 4, eind 2013.

  1.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Ik noem dit niet echt next-gen..

  2.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Je bent geneigt om dit te geloven, maar ik doe het vooralsnog niet…Dan zou Nvidia ook gemakkelijk ervoor uit kunnen komen dat er geen hardware van hun in de next gen consoles zal zitten, toch? Hoe dan ook ik wacht op de E3 voor meer van dit soort nieuws…

  3.   
    Hitman047's avatar

    Hmm, lijkt me sterk maar het ligt wel in lijn met eerdere geruchten. Dezelfde informatie uit verschillende bronnen? Het zou best kunnen kloppen…

  4.   
    fdennis's avatar

    Ik denk dat dit de zoveelste onzin gerucht is. Als je alles bekijkt op feiten dan is dit niet logies. Feiten zijn dat Sony als laaste met de ps4 wilt komen en dat de ps3 lang mee moet gaan. Gezien het feit dat de nieuwe xbox niet eerder dan 2013 zal komen. Lijkt het me heel sterk dat ze nu al een ps4 met deze specs gaan maken. Denk dat ze eerst de nieuwe xbox gaan bekijken en dan zien van waar ze overheen kunnen zodat ze de game console voor de gamer maken.

  5.   
    See4urSelf's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "Ik noem dit niet echt next-gen.."

    Vergeleken met de vorige consoles is dit anders een dikke verbetering. Voor een PC zou dit mid range zijn, maar een console met een slimme APU kan hier erg veel kracht uit halen.

  6.   
    Slayer61's avatar

    Een HD 7670 OC’ed als videokaart? Dat is niet bepaald next-gen als je het mij vraagt!

  7.   
    DGonlag2's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Hmm, lijkt me sterk maar het ligt wel in lijn met eerdere geruchten. Dezelfde informatie uit verschillende bronnen? Het zou best kunnen kloppen…"

    Of de ene volgt de andere en spreid geruchten. Zo blijven ze geloofwaardig, meer mensen komen immers met dezelfde geruchten, maar ze kunnen wel lekker pagehits krijgen. ik geloof het in ieder geval pas als ik het van Sony zelf hoor.

    En een A8 met een dedicated GPU? Daar hoor ik toch erg slechte dingen over. Schijnen helemaal niet zo goed samen te kunnen werken waardoor een van de 2 kaarten niet gebruikt wordt/ geen extra prestaties levert.

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    Structuur van een Console is anders als een PC. Zodoende kun je beide apparaten niet met elkaar vergelijken. Wat mid-range is voor een PC is next-gen voor een console.

    Xbox 360 heeft een 3core processor met een AMD 500mhz graphics card en 512mb GDDR3 geheugen. Playstation 3 heeft een cell core processor met een Nvidia 550mhz graphics card en 256mb GDD3 geheugen.
    Zowel Sony en Microsoft gaan de nieuwe console’s met AMD uitrusten.

    @DGonlag2, zoals ik het heb begrepen liggen sommige “nieuwe” processoren van AMD voor op de software waarmee ze aangestuurd worden. Vandaar tot ze slecht scoren. Met Windows 8 gaan ze de tegendeel bewijzen, althans zo heb ik het begrepen.

  9.   
    PS4owner's avatar

    ik wil niet veel zeggen maar de ps3 kan ondanks de ouder dan 5 jaar hardware nog goed meekomen kijk maar naar uncharted 3 en als je dan bedenkt wat hij zou kunnen met hedendaagse hardware

  10.   
    alround gamer's avatar

    nou ja, als het maar een paar jaar mee gaat!

  11.   
    zalazar's avatar

    weer bagger dus pc ftw!