Steam komt richting Linux?

Het lijkt erop dat Steam, het online gamedistributiekanaal van Valve, mogelijk naar Linux komt. Micheal Larabel, softwareontwikkelaar en technologieanalist, heeft dat recent tussen neus en lippen door te horen gekregen van een Valve-medewerker.

Larabel heeft vandaag een rapport gepubliceerd waarin te lezen is dat Valve Steam binnen afzienbare tijd naar Linux wil brengen. Dit zou al in een aantal maanden kunnen gebeuren. Ook zal Valve werken aan titels die dan ook op het Linux-systeem te spelen zijn.

Erg leuk natuurlijk voor de Linux-gebruikers onder ons! Logisch klinkt het zeker, aangezien Valve de laatste tijd erg geheimzinnig doet omtrent haar projecten.

  1.   
    Neolite's avatar

    Dit is dan ook weer typisch iets voor Valve om te doen. Men is ook al zeer fanatiek met de MAC ondersteuning en dit zie ik als een “logische” vervolgstap. Echter vraag ik mij af of het daadwerkelijk storm zal gaan lopen op de Linux variant.

  2.   
    See4urSelf's avatar

    Neolite schreef, "Dit is dan ook weer typisch iets voor Valve om te doen. Men is ook al zeer fanatiek met de MAC ondersteuning en dit zie ik als een “logische” vervolgstap. Echter vraag ik mij af of het daadwerkelijk storm zal gaan lopen op de Linux variant."

    Storm lopen zal het waarschijnlijk niet. Maar het is wel een teken van Valve om te laten zien dat gamen voor iedereen is. En daar mogen wij alleen maar trots op zijn 🙂 Op deze manier zal Steam gewoon ongelofelijk bekend worden. Gamen was nou net het gene wat je als geavanceerde Linux gebruiker nou niet echt goed kon doen.

  3.   
    Fox's avatar

    Linux word toch nooit als game pc gebruikt? Je gebruikt het meestal toch alleen voor serverhosting en tekst verwerking. En hoe zou VAC op linux zijn? :O Zo veel vragen.

  4.   
    MitchieB's avatar

    zou mooi zijn voor de linux gebruikers dat scheelt veel mensen om steeds te booten naar windows voor games.

  5.   
    Talska's avatar

    Kijk dat is nou goed nieuws.

    Ik gebruik nu Windows maar mijn voorkeur is heel erg Ubuntu/kubuntu en als Steam daadwerkelijk naar Linux komt en Linux gaat ‘games’ ondersteunen ben ik direct weg van Windows 7.

  6.   
    Supermanneke's avatar

    Talska schreef, "Kijk dat is nou goed nieuws.
    Ik gebruik nu Windows maar mijn voorkeur is heel erg Ubuntu/kubuntu en als Steam daadwerkelijk naar Linux komt en Linux gaat ‘games’ ondersteunen ben ik direct weg van Windows 7."

    Precies hetzelfde hier. Ubuntu draait de Blizzard games goed en voor die games draai ik dan ook Ubuntu, geeft bovendien minder ping (soms op windows 100 ms en dan op ubuntu 30 ms) en werkt over het algemeen sneller.

  7.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Ben meer geintresseerd en benieuwd naar de zogenaamde nieuwe console van ze

  8.   
    Talska's avatar

    I_Eat_Noobsz schreef, "Ben meer geintresseerd en benieuwd naar de zogenaamde nieuwe console van ze"

    Oh ja dat hoorde ik ook dat Valve hun eigen hardware gaan maken.