Take-Two baas: THQ bestaat niet meer over zes maanden

Het is geen geheim dat THQ momenteel in zwaar weer verkeert. Het bedrijf moest vanwege de financiële omstandigheden in februari al 240 medewerkers ontslaan, waarna men vorige week nog eens ruim 100 mensen op straat zette. De toekomst van THQ hangt aan een zijden draadje en velen vrezen dat de laatste maanden van het bedrijf geteld zijn. Zo ook Strauss Zelnick, de directeur van GTA-uitgever Take-Two. Deze bracht het echter iets ongenuanceerder onder woorden:

THQ won’t be around in six months. THQ’s strategy was licensed properties, first and foremost. License stuff from other people, whether it’s UFC or WWE or a motion picture property, and make a game around that. And our approach, since we took over the company, is 100 percent owned intellectual property.
Volgens Zelnick doet het gebrek aan kwaliteitsgames THQ de das om:
The most important difference is quality. Take-Two has the highest quality ratings among third-party publishers, according to Metacritic and most people in the industry. Quality really, really, really matters. THQ has had some good games, but their quality levels aren’t even remotely … the quality hasn’t measured up.
Of THQ inderdaad failliet is over zes maanden valt nog niet met zekerheid te zeggen. Waar echter geen twijfel over bestaat, is dat het bedrijf hard zal moeten knokken om zijn hoofd boven water te houden. Het is te hopen dat Darksiders II en South Park: The Game het goed gaan doen aan de kassa’s, want anders ziet de toekomst van THQ er somber uit.

  1.   
    Supermanneke's avatar

    Pfff, ik hoop iig voor een goeie toekomst voor CoH en Warhammer. 🙁

  2.   
    ReinsNL's avatar

    Enige goeie games die THQ uit heeft gegeven zijn Metro 2033 en Company Of Heroes.
    Maar deze developers blijven wel gewoon bestaan als THQ failliet gaat.

  3.   
    Jarek's avatar

    Nou mensen, Hier is jullie kans om te zorgen dat die twee games nog even goed verkopen.
    STOP DOWNLOADING, START BUYING!

  4.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik had het al voorspeld met een iets ruimere datum, half jaar zou wel kunnen na het komen van dit bericht, want zonder de NASDAQ kan THQ het zeker wel schudden en het ziet er niet na uit dat ze boven die 1 euro komen binnen deze maand.

  5.   
    Jelkey's avatar

    dat zou zonde zijn, THQ vond ik altijd een van de meer gamervriendelijke uitgevers

  6.   
    Free Roamer's avatar

    jammer…

  7.   
    Hitman047's avatar

    ReinsNL schreef, "Enige goeie games die THQ uit heeft gegeven zijn Metro 2033 en Company Of Heroes.
    Maar deze developers blijven wel gewoon bestaan als THQ failliet gaat."

    En Red Faction (alleen het laatste deel was erg slecht), en de Warhammer serie en Darksiders en S.T.A.L.K.E.R. en Saints Row en Supreme Commander…

    Overigens heb je gelijk over 4A Games (Metro 2033) maar Relic (CoH) is in 2004 overgenomen door THQ en sinds dien een interne studio. Als THQ gaat, gaat Relic ook.

    Ik zou het zonde vinden. Mocht het zover komen hoop ik dat de licenties voor de verschillende games goed terecht komen. Het vergroot wel weer de kans op een nieuwe Red Faction.

  8.   
    Tadao's avatar

    ReinsNL schreef, "Enige goeie games die THQ uit heeft gegeven zijn Metro 2033 en Company Of Heroes.
    Maar deze developers blijven wel gewoon bestaan als THQ failliet gaat."

    Ze hebben shitloads goeie game gegeven

  9.   
    ronineter's avatar

    Had dit niet gewoon met ea moeten gebeuren ze maakte veel meer leuke games

  10.   
    Jelkey's avatar

    ”Hitman047″ schreef, " Ik zou het zonde vinden. Mocht het zover komen hoop ik dat de licenties voor de verschillende games goed terecht komen. Het vergroot wel weer de kans op een nieuwe Red Faction. "

    THQ wilde na de slechte verkoop van armageddon stoppen met de red faction franchise, ik betwijfel daarom of de serie wordt doorgezet, ook al zouden de rechten ergens anders terecht komen

  11.   
    Chinook's avatar

    ronineter schreef, "Had dit niet gewoon met ea moeten gebeuren ze maakte veel meer leuke games"

    In welke dimensie leef jij?