Wii U tablet toch niet volledig draadloos?

Vol trots onthulde Nintendo op haar E3-persconferentie van vorig jaar de tablet van de Wii U. Dit handzame apparaatje is niet alleen een controller met touchscreen, je kunt er ook HD-beelden op bekijken die rechtstreeks vanaf je Wii U gestreamd worden. En het meest wonderlijke is nog wel: de tablet is volledig draadloos! Althans, dat deed men ons toen geloven. Maar in een uitgelekte trailer van Rayman Legends is te zien dat de tablet wel degelijk met een draad moet worden aangesloten wanneer je er beelden naartoe wil streamen.

Zoals in onderstaand screenshot te zien is, is er een kabel bevestigd aan de tablet waarnaar gestreamd wordt. Zou dit betekenen dat Nintendo toch niet in staat is om HD-beelden draadloos te streamen? Of gaat het hier om een gigantisch misverstand? Verschillende internetgebruikers wijzen erop dat Ubisoft wel eens eerder speciale controllers voor ontwikkelaars heeft gebruikt in haar trailers. Dit zijn vaak controllers die technologisch nog niet zo vergevorderd zijn als het product dat uiteindelijk in de winkels zal komen te liggen.

Toch wees een gerucht dat in september vorig jaar opdook erop dat Nintendo de laatste architectuur voor de Wii U haastig heeft afgemaakt, wat onwenselijke gevolgen zou hebben. Zo zouden onder andere de streaming-functionaliteit en de draadloze verbinding niet goed werken.

Of we later dit jaar inderdaad een kabeltje moeten gebruiken tijdens het streamen, of dat we hier te maken hebben met een storm in een glas water, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Het is voorlopig wachten op een officiële reactie van Nintendo.

  1.   
    Fabianb's avatar

    Is waarschijnlijk gewoon een oplader, dat ding is al groot genoeg (zo te zien) dus een accu/batterijen moeten haast wel.

  2.   
    DGonlag2's avatar

    Fabianb schreef, "Is waarschijnlijk gewoon een oplader, dat ding is al groot genoeg (zo te zien) dus een accu/batterijen moeten haast wel."

    Wou ik net zeggen, zonder batterijen/accu zou dat ding nooit zo dik hoeven te zijn, dus het zal vast wel een oplader zijn.

  3.   
    Sympharion's avatar

    Ik denk dat het gewoon nog een dev-controller is. Nintendo heeft gezegd door te blijven werken aan de Wii U tot de E3. Ik denk ook dat dit filmpje al een paar weken oud is. Vandaar dat ze nog geen final-controller gebruiken.

  4.   
    firehopper211's avatar

    Lijkt me gewoon een oplader of anders is het alleen speciaal voor ontwikkelaars te gebruiken tijdens de ontwikkeling van games.

  5.   
    Flapjack's avatar

    lijkt me ook een beetje onlogisch gezien de wii ook al draadloos was..

  6.   
    T.Verhoeven's avatar

    Is dit misschien de reden dat Ubisoft vertelde dat de beelden niet kloppen met de werkelijkheid?