Wii U zal meer dan driehonderd euro gaan kosten?

Bronnen dichtbij Nintendo melden dat de productiekosten van de Wii U rond de $180 per stuk liggen. Hieronder valt ook de $50 voor de productie van de bijbehorende tablet. Belangrijk om te zeggen is dat het hierbij alleen om de kosten van de hardware zelf gaat. Zo zit de R&D en marketing niet in deze prijs inbegrepen. Door deze redelijk hoge kostenpost zal Nintendo voor de console hoogstwaarschijnlijk een retail prijs van boven de $300 aan gaan houden. Voor ons Europeanen zou dit simpelweg in €300 te vertalen zijn, want in 99% van de gevallen worden de prijzen niet omgerekend.

The report noted that the $180 cost was only for the Wii U console and the controller, and did not include other costs such as packaging, software, and other charges that might be figured into the final retail pricing, such as R&D and marketing costs, shipping, and holding costs.
Ook heeft de anonieme bron signalen over de keuze voor een ‘economical’ GPU en CPU opgevangen. Bij de keuze voor beide onderdelen is er goed naar het stroomverbruik gekeken. Deze keuze moet voor een milieubewuste console gaan zorgen.

Daarnaast heeft Nintendo gereageerd op de berichten dat de Wii U minder krachtig dan de Xbox 360 en de PlayStation 3 zou zijn. Nintendo gaf als reactie dat ze zich met de Wii U niet focussen op hardware specificaties en ‘raw numbers’, maar zich altijd richt op de speel-ervaring.

We do not focus on technology specs, we understand that people like to dissect graphics and processing power, but the experience of playing will always be more important than raw numbers.
Het lijkt er dus op dat Nintendo met de Wii U dezelfde strategie gaat volgen met de als met hun huidige console. Wat vinden jullie van de prijs en de reactie van Nintendo?

  1.   
    timishier's avatar

    duidelijk weer gericht op de hardcore nintendo fans en de casual mensen, wat er waarscheinlijk voor gaat zorgen dat de console gaat falen. De casual mensen zeggen wat moet ik nou met betere gfx ik heb toch al een wii die is nog prima en daar zijn nog genoeg leuke spellen voor. Op alleen hardcore fans kun je niet leven

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    Tikje duur, maar we zijn wel verwend met de huidige prijzen van de consoles. Valt eigenlijk wel mee dus! (als het iets boven de 300 zit)

  3.   
    Neolite's avatar

    timishier schreef, "Op alleen hardcore fans kun je niet leven "

    Dat hebben we gezien met de Xbox 360 en de Playstation 3…
    🙂

  4.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Neolite schreef, "

    ”timishier” schreef, "Op alleen hardcore fans kun je niet leven "

    Dat hebben we gezien met de Xbox 360 en de Playstation 3…
    🙂 "

    +1

  5.   
    Jarek's avatar

    Holy Cow !

    @ Neolite & MegaSega

    Maar die consoles gingen wel een beetje de casual kant op met Move en Kinect.
    Maar inderdaad, Daarvoor waren het wel pure HardcoreConsoles.

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    ..En dat voor een casual console die zich voor gaat doen als Hardcore (hardcore voor het jaar 2007, ja).
    We gaan zien of ze niet dezelfde kant op gaan als de 3DS.

  7.   
    Mv-Highway's avatar

    Ik krijg zo’n gevoel dat de Wii U zal gaan floppen..
    Met zo’n prijs kopen alleen de echte fans de Wii U, en met de 3-4 hardcore spellen die er in totaal voor uit gaan komen kan dit nooit wat worden.

  8.   
    cool ice's avatar

    – ”Daarnaast heeft Nintendo gereageerd op de berichten dat de Wii U minder krachtig dan de Xbox 360 en de PlayStation 3 zou zijn. Nintendo gaf als reactie dat ze zich met de Wii U niet focussen op hardware specificaties en ‘raw numbers’, maar zich altijd richt op de speel-ervaring.” –

    ok begrijpelijk dat ze zich richten op de speelervaring, maar bijvoorbeeld de graphics maken toch ook wel degelijk deel uit van de ervaring? als hij echt minder krachtig word dan de xbox360 en ps3, dan ben ik bang dat de speelervaring misschien wat tegen kan vallen? of vergis ik me nu? en laat staan als dan de volgende generatie xbox en playstation uitkomen, dan valt de WiiU helemaal in het niet.

  9.   
    tijn80's avatar

    timishier schreef, "duidelijk weer gericht op de hardcore nintendo fans en de casual mensen, wat er waarscheinlijk voor gaat zorgen dat de console gaat falen. De casual mensen zeggen wat moet ik nou met betere gfx ik heb toch al een wii die is nog prima en daar zijn nog genoeg leuke spellen voor. Op alleen hardcore fans kun je niet leven "

    Commercieel zal hij waarschiijnlijk niet falen, de Wii is ook veel beter verkocht dan de Xbox 360 en PS3. Ik denk dat de hardcoregamers toch eerder naar PC/Xbox/PS zullen trekken

  10.   
    Ultimate_Jos's avatar

    Commercieel is de Wii niet echt een succes hoor. Qua hardware verkopen wel (tijdens de release), maar qua software verkopen is de Wii een flop. Gemiddeld heeft een Wii bezitter maar 2 games. Daar komt nog bij dat heel veel mensen de Wii omgebouwd hebben. Op de software moet Nintendo verdienen. Daar ligt nu juist het probleem. Zo te zien zullen ze aan de hardware bij de Wii U niet zo snel verdienen als aan de Wii. De Wii had namelijk verouderde hardware van een opgepompde GameCube. Op iedere verkochte Wii maakte Nintendo winst tijdens de release. De 3DS faalt en kost Nintendo alleen maar geld (release 250€, verkoopt niet… prijsdrop naar 149€ binnen een half jaar). Als de Wii voor 300€ in Europa komt (dat is hoogstwaarschijnlijk het geval) dan voorspel ik nu dat hij binnen een jaar gedropt is naar een prijs van onder de € 200,-. Het grootste succes van de Wii is gelijk het grootste struikelblok: de nieuwe doelgroep ouderen en meisjes. Die doelgroep doesn’t give a shit about developers. Als ze horen dat ze gratis kunnen gamen, dan doen ze dat. Nintendo gaat daar veel problemen mee hebben denk ik. Ik hoop et niet, ik hoop dat ze zich staande weten te houden. De kwaliteit van hun games is te goed om dezelfde weg te gaan als SEGA.

  11.   
    fdennis's avatar

    Ik dacht dat het al bekend was dat de WiU 400 euro ging kosten. Dacht dat ik dat een hele poos geleden heb gelezen. Maar kan er naast zitten.

  12.   
    toqeer's avatar

    na 2 of 3 jaar lopen ze tog weer achter lopen ze weer achter feiten aan 🙄

  13.   
    alround gamer's avatar

    en dat voor een aparaat dat een stuk zwakker gaat zijn dan de ps4 en de xbox 720! ( waarschijnlijk)

  14.   
    FishHookz's avatar

    Als het klopt dat de Wii U grafisch minder sterk word dan de PS3 en de Xbox 360 en dan ook nog eens duurder 😮 Dan hoef het voor mij niet hoor…

  15.   
    Rijstekorrel's avatar

    Van mij mag het koop hem toch niet :p

  16.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    MEGASEGA schreef, "

    ”Neolite” schreef, "[quote=”timishier”].."

    Dat hebben we gezien met de Xbox 360 en de Playstation 3…
    🙂 "

    +1 [/quote]
    +2
    De naam doet het hem al… Wie u hoge wtfactor

  17.   
    Free Roamer's avatar

    Haha, Nintendo is doorgedraaid!