Xbox 360 15 maanden op rij best verkochte console in de Verenigde Staten

In de vijf weken durende periode voorgaande aan 31 maart, heeft Microsoft 371.000 Xbox 360-consoles verkocht in de Verenigde Staten.

Ondanks dat de verkoopcijfers veertien procent lager liggen dan in maart 2011, blijft de Xbox 360 de markt in de VS domineren voor nu al vijftien maanden op rij in de categorie best-selling console system en acht maanden op rij als best-selling hardware platform overall. Dit is zacht gezegd best indrukwekkend, aangezien de console al sinds eind 2005 op de markt is.

De Xbox 360 heeft in maart een marktaandeel van 42 procent behaald, daar waar Nintendo de grootste verliezen behaalde. De verkopen van de Nintendo Wii zijn gedaald met veertig procent naar 175.000 exemplaren in vergelijking met maart vorig jaar. De PlayStation 3 doet het ook nog altijd erg goed in de Verenigde Staten. Laatstgenoemde console is namelijk maar liefst 337.000 keer over de toonbank gegaan in maart, met een daling van acht procent in vergelijking met vorig jaar. De verkopen van de PlayStation 3 dalen minder hard dan de verkopen van de Xbox 360, maar de console van Microsoft staat nog altijd bovenaan in de charts.

Na een periode van populariteit van de 3DS, ziet Nintendo het succes van de Nintendo 3DS lichtelijk dalen met een aantal van 175.000 exemplaren in maart.

Exacte cijfers van de PlayStation Vita zijn tot op heden nog niet bekendgemaakt, maar Dan Race, senior director of corporate communications van Sony Computer Entertainment America, heeft wel gereageerd met het volgende.

Nearly two months after hitting the North American market, the PS Vita ecosystem continues to grow with impressive hardware, software, and peripherals sales among big-box retailers, smaller retail shops and digital, we are seeing strong digital downloads across the board, including full digital-only purchases and extremely high conversion rates for digital demos to full game purchases with titles such as Unit 13, which showcases PS Vita’s unique 3G and shooter capabilities. We look forward to furthering the PS Vita momentum with upcoming blockbuster titles like Mortal Kombat and Resistance: Burning Skies, and apps including Skype.
Opvallend genoeg is het feit dat Sony nog steeds geen verkoopcijfers, onderverdeeld in verschillende werelddelen, bekend wil maken. Het geeft toch een signaal af dat de PlayStation Vita het misschien niet zo goed doet en dat wellicht een prijsdaling niet heel lang op zich laat wachten. Tijdens de E3 houden de hardware fabrikanten er van om met cijfers te strooien, wellicht dat er dan meer duidelijkheid komt over hoeveel de PlayStation Vita precies verkocht is buiten Japan.

  1.   
    SonyBoy's avatar

    Verkoopcijfers in Japan:

    Twee Jappen en een verdwaalde Amerikaan

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    …Dus ondertussen in een economische recessie in Amerika.

  3.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Geef ze eens ongelijk…Waarom zou je in de Verenigde Staten een ander merk gameconsole willen dan de Xbox 360? De 360 heeft in die land veel meer te bieden dan de concurent. Kijk naar TV op je 360, praat tegen je 360 en game tegen je 360 is “better with Kinect” bijvoorbeeld…Films huren en ga zo maar door…:P

    Hadden we eenzelfde mogelijkheden die Amerika heeft op de X360 ook in Europa…dan denk ik dat er hier ook veel meer 360’s waren verkocht dan nu het geval is..