De E3-kriebels van Leon: Splinter Cell, The Last Guardian en de Vita

Jawel, de E3 gaat alweer bijna van start en dat betekent dat we ongelooflijk veel nieuwe aankondigingen, trailers en toffe beelden uit L.A. kunnen verwachten. Maar de E3 is voor iedereen iets anders. Vraag drie mensen waar ze het meeste zin in hebben en de kans is groot dat de antwoorden compleet verschillend zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen en daarom zullen de GamersNET-redacteuren de komende week laten weten waar zij het meest naar uitkijken op de beurs der beurzen, de Electronic Entertainment Expo. Nadat Peter gisteren aftrapte, is het nu de beurt aan Leon.

Net als velen hier zal ik de E3 thuis vanuit mijn bureaustoel volgen. En net als velen hier heb ik ook genoeg wensen! Zo zou een Xbox 720 mij vrolijk stemmen, evenals de aankondiging van Just Cause 3 en de onthulling van een nieuwe Red Dead-game. Toch moet ik realistisch blijven, want de kans op eerdergenoemde wonderen lijkt erg klein te gaan worden. Desalniettemin heb ik torenhoge verwachtingen van de E3 2012!

Ten eerste verwacht ik de nodige nieuwe spellen voorgeschoteld te krijgen. Zo ben ik ontzettend benieuwd naar de reeds bevestigde aankondiging van Splinter Cell 6 en ik kan ook niet wachten op de eerste details rondom de aankomende Syphon Filter. Toch verwacht ik ook de nodige verrassingen: zo denk ik dat zowel Sony als Microsoft een nieuwe exclusive aan zal kondigen voor dit najaar.

Daarnaast hoop ik van harte dat The Last Guardian eindelijk weer eens een teken van leven zal vertonen, want het is misdadig om ons zo lang te laten wachten op deze titel! Bovendien ben ik benieuwd naar nieuwe gameplay van Tomb Raider omdat het ook rond Lara de laatste tijd angstvallig stil is geweest. Daarnaast verwacht ik dat Ubisoft uit zal pakken met de multiplayer van Assassin’s Creed III, die vervolgens eindelijk écht de moeite waard blijkt te zijn.

Daarnaast zal de PlayStation Vita de show gaan stelen op de persconferentie van Sony. Ons aller Jack Tretton zal een prijsverlaging voor de handheld aankondigen, die vrijwel meteen van kracht gaat. Een compleet nieuw model van de Vita is ook mogelijk, al acht ik deze kans aanzienlijk kleiner. Om de aanschaf van het apparaat te rechtvaardigen verwacht ik bovendien een flinke trits aan nieuwe titels voor het apparaat, die bijna allemaal dit jaar nog zullen verschijnen.

Nintendo heeft al laten weten dat de Wii U een echte hardcore console moet worden en de E3 is de locatie bij uitstek om je nieuwe apparaat bij hardcore gamers onder de aandacht te brengen. Dat realiseert Nintendo zich uiteraard ook en daarom zullen ze alles uit de kast trekken om de Wii U te promoten. Verwacht op z’n minst vijf compleet nieuwe – noemenswaardige – titels en ontzettend veel gameplay van reeds aangekondigde spellen. Daarnaast zal de Wii U eindelijk een prijskaartje krijgen op de E3. De grote vraag is: zit deze onder of boven de 250 dollar? Ik schat het laatste, al laat ik me graag verrassen.

Maar naast bovenstaande verwachtingen is er ook een waslijst aan dingen waarvan ik niet verwacht ze te mogen aanschouwen op de aankomende E3. Zo ben ik er zeker van dat Microsoft geen nieuwe Xbox aan zal kondigen. Men wil zich in 2012 nog focussen op de Kinect, om in 2013 te gaan knallen met een kersverse console. Dat ook de PlayStation 4 nog even op zich laat wachten, staat buiten kijf. Daarnaast kan ik iedereen die zich verheugt op nieuwe GTA V-details tijdens de E3 alvast teleurstellen: Rockstar zal namelijk doen alsof de beurs niet bestaat. Dat hebben ze de afgelopen jaren ook gedaan en we kunnen niet zeggen dat dat slecht voor ze heeft uitgepakt. Een release in 2012 voor GTA V lijkt mij trouwens zeer onwaarschijnlijk; ik blijf nog steeds bij april 2013.

Daarnaast zijn er massa’s gamers die al zeven jaar lang elke E3 weer hopen op een aankondiging van Half-Life 3, maar ook dit zie ik niet gebeuren. Deze titel is voor Valve heilig en het lijkt mij daarom zeer onwaarschijnlijk dat ze dit spel tijdens de E3-drukte aankondigen. Hetzelfde geldt voor Thief 4: al hoop ik met heel mijn hart eindelijk de eerste beelden op de E3 te mogen aanschouwen, de kans dat Eidos met deze titel de aandacht van Tomb Raider zal afleiden is miniem.

Genoeg boude voorspellingen voor één dag, lijkt mij. Toch kijk ik, ondanks dat ik er zeker van ben dat Rockstar, Thief 4 en de Xbox 720 afwezig zullen zijn, ontzettend uit naar de E3. Ik kan niet wachten op de eerste details rondom Splinter Cell en ik hoop van harte dat we eindelijk weer eens nieuwe gameplay van The Last Guardian voorgeschoteld krijgen. Tot slot ben ik ontzettend benieuwd waar Nintendo ons mee gaat verrassen tijdens haar persconferentie, want Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze niet nog één geweldige troef achter de hand hebben…

  1.   
    tijn80's avatar

    Ik kijk heel erg uit naar Splinter Cell 6 en hoop dan ook dat hij deze keer ook uit zal komen voor de PS3. Conviction was voor mij een erge teleurstelling 🙁

    Tombraider ben ik ook erg benieuwd naar en als AC-fan zal ik ook zeker naar nieuws hierover gaan kijken. Ik denk echter dat er momenteel hier al erg veel over bekend is gemaakt en dat er op de E3 niet al teveel nieuws bij komt.

  2.   
    FishHookz's avatar

    Splinter Cell 6 is echt een game waar ik naar uit kijk 😉 Je moest vooral veel geduld hebben bij Splinter Cell 1,2 en 3 😆

  3.   
    Hitman047's avatar

    Helaas Leon, The Last Guardian is (vrijwel zeker) niet aanwezig op de E3. 😉

  4.   
    gatemaster64's avatar

    kijk heel erg uit naar far cry 3! ga max payne 3 ook halen voor de pc! en black ops 2 omdat ze eindelijk het licht hebben gezien bij treyarch en de sandbox richting op gaan!

  5.   
    RenevdGijp's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Helaas Leon, The Last Guardian is (vrijwel zeker) niet aanwezig op de E3. 😉 "

    De vraag is sarcastisch maar langzamerhand misschien realiteit: komt hij nog wel voor deze generatie? 😳

  6.   
    Leon's avatar

    ”gatemaster64″ schreef, "kijk heel erg uit naar far cry 3! ga max payne 3 ook halen voor de pc! en black ops 2 omdat ze eindelijk het licht hebben gezien bij treyarch en de sandbox richting op gaan!"

    Black Ops II blijft nog heel erg rechttoe-rechtaan, er zijn slechts een paar levels waarin je vrij kunt rondlopen. Dit zijn eigenlijk een soort multiplayermappen, maar dan in de singleplayer. Verwacht dus geen sandboxgame 😉

  7.   
    nunen007's avatar

    IK heb zin in Splinter Cell 6 😀

  8.   
    Danielle.k's avatar

    Games waar ik naar uit kijk zijn Splinter Cell, GTA V, Far Cry 3, AC3, Tomb Raider, God of War en hopelijk een aankondiging van een nieuwe Uncharted en natuurlijk de vele andere games die ik ongetwijfeld niet gelijk kan kopen (ik heb al een gat in me portemonnee :D)

  9.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Splinter Cell 6, The Last Guardian, Tomb Raider en vette exclusive + vette PS Vita games!

    Oh en natuurlijk Far Cry 3! De insane edition ga ik zeker pre-orderen!

    En hoe zit dat nou met Sadness voor de Wii? Of komt die titel naar de Wii U?

    En hoe zit dat nou met Dirty Harry? Of was die game nou gecanceld?

    En hoe zit dat nou met The Outsider? http://www.youtube.com/watch?v=YR5mz9568sg

    En hoe zit dat nou met WarDevil voor de PS3?

    En hoe zit dat nou met Overstrike? EA, ik hoop dat jullie deze E3 hier meer over gaan vertellen.

    En hoe zit dat nou met Ryse? Microsoft Persconferentie E3 2011, 1 trailer. Kinect titel.

    Jammer dat Rockstar niet naar de E3 komt, maar een nieuwe game van hun genaamd ‘Agent’ zal PS3 exclusive zijn. Sony hoe zit het nou met die titel?

  10.   
    Hitman047's avatar

    @KillGamer01: Zo, wat een vragen! Zal ik er eens even snel een paar beantwoorden? Hoef je niet te wachten tot de E3. 🙂

    Sadness – Na veel problemen in 2010 gecanceld / studio is inmiddels gesloten.

    Dirty Harry – (Dat is lang gelden) Ja, die is inderdaad gecanceld.

    The Outsider – Heeft moeite met het vinden van een uitgever. De ontwikkeling van de game is voorlopig stopgezet. (officieel niet gecanceld)

    Wardevil – Gecanceld / Ging weer in ontwikkeling onder een andere naam (Project Kane) / Vervolgens opnieuw gecanceled.

    Tot zover het slechte nieuws. 😉

    Overstrike – Hier ga je op de E3 zeker meer van zien / horen. Verwacht o.a. een releasedatum.

    Ryse (Codename Kingdoms) – Is een moeilijke. Sinds de E3 2011 presentatie van Microsoft niets meer van gezien of gehoord. Het gerucht gaat dat deze titel pas om de volgende generatie Xbox zal verschijnen.

    Agent – Hoor je ook bijzonder weinig van, maar met Rockstar als ontwikkelaar is dat ook niet erg verwonderlijk. Ook van deze game gaan er geruchten rond dat deze pas op de volgende generatie consoles zal verschijnen.

  11.   
    AweSomeGlory's avatar

    Het is toch al bekend dat Last Guardian er niet getoond wordt.