De E3-kriebels van Leon Stougie: Rainbow Six: Patriots, The Last of Us en Tomb Raider

Jawel, de E3 gaat alweer bijna van start en dat betekent dat we ongelooflijk veel nieuwe aankondigingen, trailers en toffe beelden uit L.A. kunnen verwachten. Maar de E3 is voor iedereen iets anders. Vraag drie mensen waar ze het meeste zin in hebben en de kans is groot dat de antwoorden compleet verschillend zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen en daarom zullen de GamersNET-redacteuren de komende week laten weten waar zij het meest naar uitkijken op de beurs der beurzen, de Electronic Entertainment Expo. Op deze zonnige zaterdag deelt Leon Stougie zijn verwachtingen met jullie.

Dit jaar zal ik de E3 iets anders beleven dan normaal, het is namelijk de eerste keer dat ik tijdens de E3 redacteur van GamersNET ben. Veel zal er niet veranderen, aangezien ik nog steeds op mijn bureaustoel de persconferenties zal volgen. Uiteraard heb ik ook nu weer vele wensen en verwachtingen.

Allereerst hoop ik dat Ubisoft ons wat laat zien van Rainbow Six: Patriots, als fan van de (recente) Rainbow Six-games kan ik niet wachten op het vervolg. Daarnaast kijk ik ook erg uit naar beelden van de nieuwe Splinter Cell. Gaat Ubisoft verder met de richting die men met Conviction heeft ingezet, of wordt het een traditionelere Splinter Cell? Ik gok op het eerste. Als de Franse uitgever daarnaast ook nog spectaculaire beelden van Rayman: Legends, Assassin’s Creed III en Far Cry 3 laat zien, moeten ze haast wel de show stelen.

Sony zal ongetwijfeld de PlayStation Vita gaan promoten, nu de verkopen toch wat ingezakt zijn. Het Japanse bedrijf komt met een prijsverlaging van vijftig euro, wat ervoor zal zorgen dat ik een Vita koop. Hopelijk komen er ook aankondigingen van enkele blockbusters voor de handheld. Een Grand Theft Auto of Monster Hunter, om maar iets te noemen, zal Sony’s apparaat ongetwijfeld goed doen. PlayStation All-Stars Battle Royale zal op de E3 trouwens officieel voor de Vita aangekondigd worden.

Hopelijk toont Naughty Dog ons meer van The Last of Us. De trailers van het survivalspel ogen al ontzettend sfeervol, wat beelden van de gameplay zijn ondertussen echter ook welkom. Waar we ongetwijfeld meer van zullen zien is de nieuwe Tomb Raider. De trailer die op de vorige E3 werd getoond, wekte direct mijn interesse en ondertussen heb ik alleen nog maar zin in de game gekregen. Ik gok dat Square Enix ook ditmaal een sensationele trailer laat zien.

Daarnaast hoop ik dat DICE met een nieuwe game komt. Een aankondiging van Mirror’s Edge 2 zou mij ongelofelijk blij maken. Freerunnen over de daken van flats die ieder moment kunnen instorten, omdat DICE uiteraard gebruikmaakt van de Frostbite engine. Wie wil dat niet? Mijn vrees is echter dat de Zweedse ontwikkelaar alleen de aankomende DLC voor Battlefield 3 zal onthullen, al ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar de inhoud van Armored Kill en End Game. Al is een onthulling van Battlefield: Bad Company 3 ook een optie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer games en ontwikkelaars waar ik meer informatie wil horen. Zo vraag ik me af hoe het staat met Overstrike, de eerste multiplatform-game van Insomniac. Zouden Guerilla Games en Quantic Dream bijvoorbeeld nog iets nieuws tonen? Wat dacht je verder van Dishonored, Hitman: Absolution, Company of Heroes 2 en PlayStation All-Stars Battle Royale? Of The Last Guardian, LittleBigPlanet Karting en Metro: Last Light? En zo kan ik nog heel lang doorgaan.

Tot slot nog enkele voorspellingen van mijn kant. Het blijft stil rond GTA V en Sony en Microsoft zullen geen nieuwe console aankondigen. Verder zal Sony vrijwel niets aankondigen voor de PlayStation Move, terwijl Microsoft juist sterk in blijft zetten op de Kinect. Ook dit jaar zal Valve ons weer teleurstellen, het bedrijf kondigt ditmaal geen enkele nieuwe game aan. Ik vrees daarnaast dat het aantal nieuwe IP’s bedroevend laag zal zijn, doordat de uitgevers bang zijn om teveel risico te nemen en liever op safe spelen.

Over iets meer dan een week zullen we zien wat er allemaal waarheid blijkt. Of mijn voorspellingen nu uitkomen of niet, wat in ieder geval vaststaat, is dat ik weer ongelofelijk veel zin heb in de E3!

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    God, die E3 is over een week of twee al weer, 😀

  2.   
    jamrex007's avatar

    Voor de mensen die het nog niet weten er is vandaag een nieuwe Trailer verschenen van Tomb Raider.