De E3-kriebels van Stefan: Halo, Dragon Age en Assassin’s Creed

Jawel, de E3 gaat alweer bijna van start en dat betekent dat we ongelooflijk veel nieuwe aankondigingen, trailers en toffe beelden uit L.A. kunnen verwachten. Maar de E3 is voor iedereen iets anders. Vraag drie mensen waar ze het meeste zin in hebben en de kans is groot dat de antwoorden compleet verschillend zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen en daarom zullen de GamersNET-redacteuren de komende week laten weten waar zij het meest naar uitkijken op de beurs der beurzen, de Electronic Entertainment Expo. Vandaag is Stefan aan de beurt!

Dit jaar is de eerste keer dat ik me verdiep in de Electronic Entertainment Expo, oftewel E3. Dit komt mogelijk door het feit dat dit mijn eerste E3 is als redacteur op GamersNET en hoewel ik zelf niet aanwezig ben op de E3, zal ik deze online gaan bewonderen. Ik ben natuurlijk net zoals jullie zeer benieuwd wat we dit jaar kunnen verwachten. Ik ben zeker geïnteresseerd in een aantal games waar ik meer van wil zien en vanaf wil weten.

Zo ben ik, na alle games in het Halo-universum te hebben gespeeld, bijzonder geïnteresseerd in Halo 4, want ik ben toch best wel benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Daarnaast hoop ik het dat het spel genoeg veranderingen met zich meebrengt en dat het goed past bij het verhaal dat bedacht is door eerdere ontwikkelaar Bungie. Volgens hen was Halo 3 het einde van het verhaal, waarbij er uitdrukkelijk “Finish the Fight” werd vermeld. Zou Halo 4 dan “Finish the Fight – Again” zijn? De volgende Halo wordt echter niet meer ontwikkeld door Bungie, maar zal door 343 Industries. Zal 343 net zo’n succes kunnen maken van Halo als Bungie? Ik ben zeker positief.

Naast Halo 4 zou ik graag een glimp willen opvangen van Dragon Age III. Na het uitspelen van Dragon Age: Origins met bijbehorende downloadable content smachtte ik naar meer. Na twee jaar kwam eindelijk de opvolger, Dragon Age II, uit. Natuurlijk begon ik met een lach op mijn gezicht, maar het was echter niet hetzelfde, het was beter! Er werd meer humor in de dialogen getoond en de gevechten waren wat makkelijker te beïnvloeden. Ik kan niet wachten op het volgende deel in de franchise.

Als laatste zou ik graag nieuwe beelden van Assassin’s Creed III zien. De kracht achter de Assassin’s Creed franchise ligt in mijn mening bij het verhaal. Wat ik erg jammer vind is dat elk deel tot nu toe met een soortgelijk “to be continued” eindigde. Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat ik meer van de franchise wil, omdat er veel open vragen zijn gecreëerd.

De bovenstaande games heb ik natuurlijk gespeeld op mijn “trouwe” Xbox 360. Ook al moest hij twee keer gerepareerd worden, ik heb nog geen afstand van mijn Xbox 360 Premium kunnen doen. Ik heb de Elite, Slim en andere versies overgeslagen met op het oog te wachten op een echte nieuwe console. Is het daar al tijd voor? Volgens Microsoft niet, want ze zullen niets bekend maken over de Xbox 720 op de E3, ook al zitten daar veel mensen op te wachten.

Naast de Xbox 720 zitten er ook veel mensen te wachten op de PlayStation 4. Er zijn nog niet veel details bekend over Sony’s nieuwe console, maar kunnen we dit jaar op de E3 iets verwachten over de PlayStation 4? Vorige week zijn namelijk de vermeende “specificaties” gelekt. Zal Sony hier iets over kwijt willen? Ik hoop het.

Kortom, alles is mogelijk op de E3 en er zal voor iedereen wel wat tofs te vinden zijn. volgende week zal de E3 dan ook van start staan en kunnen wij genieten van al dat sappige nieuws dat voor ons reeds in de planning staat.

  1.   
    blackname's avatar

    Dragon Age II vond ik personelijk niet beter dan deel 1 combat was beetje op kruisje mashen dungeon waren allemaal hetzelfde en ik had gehoopt op iets meer vrijheid in de game.

  2.   
    barto89's avatar

    blackname schreef, "Dragon Age II vond ik personelijk niet beter dan deel 1 combat was beetje op kruisje mashen dungeon waren allemaal hetzelfde en ik had gehoopt op iets meer vrijheid in de game."

    Mee eens, heb 2 niet eens uitgespeeld omdat ik gewoon niet in het verhaal gesleurd werd als in 1.. Ook constant zelfde plekken, werd saai

  3.   
    NoFearz's avatar

    barto89″][quote=”blackname schreef, "Dragon Age II vond ik personelijk niet beter dan deel 1 combat was beetje op kruisje mashen dungeon waren allemaal hetzelfde en ik had gehoopt op iets meer vrijheid in de game."

    Mee eens, heb 2 niet eens uitgespeeld omdat ik gewoon niet in het verhaal gesleurd werd als in 1.. Ook constant zelfde plekken, werd saai
    [/quote]
    Dragon Age II was meer casual, terwijl Dragon Age: Origins wat moeilijker was. Over het algemeen vond ik deel twee ontspannender en grappiger om te spelen. Ik vond het allebei zeer goede games.

  4.   
    Ika Q's avatar

    Bioware heeft de Dragon Age fans behoorlijk verdeeld. De 2 games verschillen te veel van elkaar en dat komt vijwel omdat Bioware niet meer zo is zoals vroeger. Bioware maakt nu alleen maar snelle/ button mash actie games.

  5.   
    AweSomeGlory's avatar

    Ik denk Assassin’s Creed echt gaat verassen, wie weet halen ze me over voor een pre-order.

  6.   
    Neolite's avatar

    “Finish the fight” doelt natuurlijk gewoon op de Covenant-Human war. Een nieuwe oorlog is natuurlijk heel goed mogelijk want je zit een X aantal jaar verder in de tijd.