Spelers vechten tegen de SCO in Call of Duty: Black Ops II

Mark Lamia, de studiobaas van Treyarch, onthulde zojuist dat spelers het in Call of Duty: Black Ops II zullen opnemen tegen de echt bestaande veiligheidsorganisatie Shanghai Cooperation Organisation. De SCO is een intergouvernementele instantie die in 1996 is opgericht onder de naam “The Shanghai Five” door de leiders van China, Kazachstan, Kirgizië, Rusland en Tadzjikistan. Toen Oezbekistan zich in 2001 bij de organisatie aansloot, werd de naam veranderd naar Shanghai Cooperation Organisation, kortweg SCO.

In 2007 had de SCO al meer dan twintig grootschalige projecten onder haar hoede op de meest uiteenlopende gebieden. Niet alleen transport, elektriciteit en telecommunicatie waren belangrijke onderdelen, ook discussies over beveiliging, het leger, defensie, buitenlandse zaken en de economie werden tijdens bijeenkomsten gehouden. Anno 2012 is de SCO erkend door de Verenigde Naties.

De SCO lijkt nu dus een mooi initiatief, maar in de fictionele wereld van Call of Duty: Black Ops II is er stront aan de spreekwoordelijke knikker. De organisatie heeft zich in 2025 tot de tanden toe bewapend en men beschikt over eigen speciale eenheden, alsmede haar eigen black ops. Of je het ook in de multiplayer zal opnemen tegen de SCO, wil Lamia nog niet zeggen:

As the proxy war conflicts occur [in the game], you might encounter these SCO forces. Maybe they’ll be a part of the multiplayer. Who knows?
Raul Menendez, je aartsvijand in de game, staat volledig los van de SCO. Menendez werkt in zijn eentje en heeft ingebroken in het beveiligingssysteem van de Verenigde Staten, waardoor hij verschillende tanks en drones onder zijn hoede heeft.

Wil je meer weten over Call of Duty: Black Ops II? Lees dan eens de GN Achtergrond.

  1.   
    Superwasbeer's avatar

    Zo gaaf, als ik het goed begrijp is het maar één persoon die deze oorlog ontketend heeft

  2.   
    gatemaster64's avatar

    waarom denk ik aan makarov van de modern warfare serie als ik deze dingen over Raul Menendez hoor lol! 😛