Nintendo onthult Wii U Pro Controller

Vandaag heeft Nintendo via een Nintendo Direct-uitzending naast het officiele design van de Wii U GamePad ook een andere controller laten zien. Het betreft een traditionele controller, die als de Wii U Pro Controller door het leven zal gaan. Net als de Classic Controller dat bij de Wii deed, is het mogelijk om hiermee spellen op een iets vertrouwder wijze te spelen. Voor een Super Smash Bros.-game bijvoorbeeld lijkt onderstaande controller zeer geschikt.

  1.   
    Sympharion's avatar

    My body is ready Nintendo! 😀

  2.   
    TheUltimateZerg's avatar

    Die komt me wel heel bekend voor 😛

  3.   
    Sub-Zeuro's avatar

    TheUltimateZerg schreef, "Die komt me wel heel bekend voor :P"

    Nu best benieuwd hoe de XBOX8 contoller eruit komt te zien. 🙄

  4.   
    RenevdGijp's avatar

    Op zich handig. Als nu de third party ontwikkelaars die bijvoorbeeld een hardcore game willen maken zonder gezwiep kunnen ze deze gebruiken, dan maar hopen op veel games op de E3!

  5.   
    Phil's avatar

    Men neemt een Xbox controller. Men schuift vervolgens het D-pad en de knoppen meer naar elkaar en plakt nu een Wii U logo erop. Men heeft nu een Wii U Pro Controller…

  6.   
    Jelkey's avatar

    Phil schreef, "Men neemt een Xbox controller. Men schuift vervolgens het D-pad en de knoppen meer naar elkaar en plakt nu een Wii U logo erop. Men heeft nu een Wii U Pro Controller…"

    je kunt zeggen wat je wilt, maar van alle controller is die van de 360 het meest comfortabel, dus is het helemaal niet onlogisch dat nintendo dit design heeft gebruikt, ik vind het juist een pluspunt! 😀

  7.   
    Hitman047's avatar

    Er zitten toch geen triggers op de GamePad controller? (i.i.g. geen 4) Gaat weer problemen opleveren met bepaalde games. Zulke dingen moeten een optie zijn, geen verplichting. Verder heeft deze controller natuurlijk geen touch-screen, gyroscoop, accelerometer, remore-play e.d. Er gaan op deze manier wel een heleboel concepten van de WiiU overboord. 😳

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Jelkey schreef, "

    ”Phil” schreef, "Men neemt een Xbox controller. Men schuift vervolgens het D-pad en de knoppen meer naar elkaar en plakt nu een Wii U logo erop. Men heeft nu een Wii U Pro Controller…"

    je kunt zeggen wat je wilt, maar van alle controller is die van de 360 het meest comfortabel, dus is het helemaal niet onlogisch dat nintendo dit design heeft gebruikt, ik vind het juist een pluspunt! 😀 "

    Dat is nog steeds een mening ik vind die van playstation veel fijner in gebruik.

  9.   
    Sympharion's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Er zitten toch geen triggers op de GamePad controller? (i.i.g. geen 4) Gaat weer problemen opleveren met bepaalde games. Zulke dingen moeten een optie zijn, geen verplichting. Verder heeft deze controller natuurlijk geen touch-screen, gyroscoop, accelerometer, remore-play e.d. Er gaan op deze manier wel een heleboel concepten van de WiiU overboord. 😳 "

    Er zitten wel 4 triggers op de Wii U GamePad. R/L en ZR/ZL.
    R en L zijn bumpers en ZR en ZL zijn triggers.

    Over de Wii U Pro controller: Gyroscoop, accelerometer etc. zou er wel in kunnen zitten. Anders vind ik het knap dat jij kan zien aan een afbeelding van de buitenkant van een hele nieuwe controller, wat er in die controller zit. 😛

  10.   
    fdennis's avatar

    De controller lijkt me behoorlijk lomp om vast te houden. Ik ben zelf ps3 controller gewend en daarin heb als em vast houd meteen controller over alle toetsen en bellen. Omdat de controller redelijk klein is. Deze controller is lijkt nog groter dan de 360 en die vond ik al moeilijk te besturen.

  11.   
    Sympharion's avatar

    fdennis schreef, "De controller lijkt me behoorlijk lomp om vast te houden. Ik ben zelf ps3 controller gewend en daarin heb als em vast houd meteen controller over alle toetsen en bellen. Omdat de controller redelijk klein is. Deze controller is lijkt nog groter dan de 360 en die vond ik al moeilijk te besturen."

    Is een kwestie van wennen. Ik heb hier thuis ook een PS3 en een Xbox 360 controller liggen. Eerst vond ik die PS3 controller toch wel fijn maar toen ben ik meer gewend geraakt aan de 360 controller en die vind ik nog steeds de fijnste. Misschien dat daar verandering in gaat komen met deze controller. 🙂

  12.   
    G.I.do's avatar

    Sympharion schreef, "My body is ready Nintendo! :D"

    +1