Xbox SmartGlass aangekondigd

Xbox 360 krijgt volledige tablet- en telefoonintegratie, die dynamisch met elkaar samenwerken. Wanneer je naar een film of serie kijkt kun je tegelijkertijd allerhande informatie opvragen over hetgeen je naar aan het kijken bent. Tijdens de conferentie werd bijvoorbeeld de serie Game of Thrones getoond, waarbij het mogelijk was om de locaties waar de serie zich op het moment van kijken bevond, te zien op een kaart vanaf je tablet.

Ook games zullen een integratie van SmartGlass kennen. Zo kun je Madden’s opstelling via je tablet bekijken, zodat je de opstelling altijd bij de hand hebt en je wijzigingen on the fly kunt maken. Ook werd er een stukje van Halo 4 getoond, waarbij het schip The Infinity in beeld verscheen. Door middel van Xbox SmartGlass kun je alle informatie over het schip meteen lezen op je tablet, zodat je nooit uit het spel getrokken zal hoeven worden.

  1.   
    lassieman's avatar

    Dit is nou handig, als het ook goed uitgewerkt wordt kan het opzicht wel een succes worden. Dit geldt voor alle telefoons/tablet of alleen de toekomstige Windows 8?

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    Bijna zin om een XBox te kopen!

  3.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Wel handig en leuk. Dit doet me denken aan iCloud van Apple en aan Apple TV. Ik heb vorige week Apple TV gekocht. Je kan de ‘Apple Remote’ app downloaden in de app store van de Iphone en dan kan je met je Iphone Apple TV en Itunes op de Imac besturen in plaats van dat je alleen maar met de remote control afstandsbedieding van de Apple TV, Apple TV mee bestuurt. Wel jammer dat de persconferentie van Microsoft voornamelijk Kinect en ook een groot deel aan apps was. Ik had toch een Alan Wake 2 en de nieuwe game van Bungie erbij gezien.

  4.   
    xColdNight's avatar

    Leuk bedacht, denk niet dat ik het zelf veel zou gebruiken, maar dat de mogelijkheid er gaat komen is nooit verkeerd 😀