DayZ mod voor Arma II mogelijk als stand-alone naar Xbox LIVE Arcade

De DayZ mod voor Arma II wist op de PC al meer dan goed ontvangen te worden. Gamers gingen al snel wild voor de realistische en bedrukkende vibe van de modificatie voor de oorlogssimulator Arma II, die het mogelijk maakt om van je oorlogshooter een zombie-survival game te maken. Gisteren bleek DayZ producer Jan Kunt ook interesse te tonen in het uitbrengen van DayZ op andere platformen. Met name verdient de Xbox 360 de voorkeur van Klunt, na het zien van het immense succes van diens Minecraft port.

You’ve seen the success of Minecraft on Xbox LIVE Arcade, and we’d probably be stupid not to try to do something similar. We’ve always wanted to make games for consoles as well. Obviously we’re a PC developer and have been for some years, but consoles have a huge market and you don’t have so many problems with piracy. So it’s really interesting. PC is what it is, and I personally think PC players will stay as PC players, but the console has more penetration into mainstream markets. People who wouldn’t play games on PC, they buy an Xbox or PS3 as a medium to play games. So from that point of view it makes sense to go for consoles.
Minder piraterij en een grotere afzetmarkt, dat is iets waar DayZ ontwikkelaar Bohemia wel trek in heeft. Wie weet zien we de mod binnenkort dus als stand-alone Arcade game staan op Xbox LIVE of PlayStation Network. Een officiële aankondiging moet nog volgen…

  1.   
    Flapjack's avatar

    Ik dacht dat ik een poosje geleden al op gamespot een bericht gelezen dat dayz sowieso al standalone werd…

  2.   
    Houserz's avatar

    Yes!
    Ik heb toch flink wat gameplay zitten kijken van Day Z en het bevalt me prima, ik zal deze game dan ook meteen aanschaffen mocht hij zijn weg vinden naar XBox LIVE arcade

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Jammer geen psn titel? :/

  4.   
    Tom's avatar

    Flapjack schreef, "Ik dacht dat ik een poosje geleden al op gamespot een bericht gelezen dat dayz sowieso al standalone werd…"

    Op de PC is DayZ inderdaad ook al beschikbaar als stand-alone game, maar op andere platformen wordt de game meteen al uitgegeven als stand-alone game, indien dit plan doorgaat.

  5.   
    SN0WIE's avatar

    zo zie je maar. Laat pc modding toe, er komen geweldige dingen uit!!

  6.   
    Fox's avatar

    Kan de xbox de engine van arma 2 wel aan? Want je kan niet zeggen dat de xbox een sterke vid card heeft.

  7.   
    WarfailZ's avatar

    Beter gaan ze eerst de PC versie verbeteren…

  8.   
    Phil's avatar

    Zou inderdaad leuk zijn, alleen is de Xbox community iets minder volwassen, dus zul je veel minder samenwerkingen krijgen enzo.

  9.   
    SonyBoy's avatar

    Phil schreef, "Zou inderdaad leuk zijn, alleen is de Xbox community iets minder volwassen, dus zul je veel minder samenwerkingen krijgen enzo. "

    Uhm… op de PC schieten ze alleen maar anderen neer en looten ze lijken. Alleen als ze met iemand spelen die ze echt kennen, werken ze pas samen. Dat klopt dus ook niet echt.

  10.   
    ReinsNL's avatar

    PC versie werkt perfect bij mij.

    Ik hoop dat de stand alone game op de skyrim engine in 2013 komt.

  11.   
    MitchieB's avatar

    dat is erg goed nieuws voor de console gamers ik speel dayz op de pc en kan niet wagten op de stand alone maar ze hebben wel erg veel optimilasatie werk voor de boeg ik kan niet zeggen dat de arma 2 engine erg goed draait.

  12.   
    EggieGame's avatar

    En je hebt dan om de console een voordeel dat er geen hackers zijn. Dat is nu bij de DayZ mod zo dat daar veel van zijn. En hopen dat bij de PC Versie een goede anti cheat komt.