GN Poll: Speel jij free-to-play games?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 17 september, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Het najaar stond toen weer voor de deur en dat betekent voor gamers maar één ding: nieuwe games. Veel nieuwe games. Het laatste kwartaal van 2012 brengt ons niet alleen veel kleine titels, maar ook legio blockbusters als Assassin’s Creed III, Call of Duty: Black Ops II, Dishonored, Far Cry 3, Hitman Absolution en Medal of Honor: Warfighter. De kans is groot dat jij naar meerdere van deze titels uitkijkt, maar toch vroegen we je om één favoriet te kiezen. Toen bleek eens te meer dat Assassin’s Creed III de absolute favoriet is onder de bezoekers van GamersNET: bijna één op de drie stemmers koos voor deze titel. Hitman: Absolution eindigt ver onder Assassin’s Creed op de tweede plaats met 12 procent van de stemmen, op de voet gevolgd door FIFA 13. 18 procent van de stemmers koos voor een titel die niet in het lijstje stond (dit komt waarschijnlijk door het ontbreken van Halo 4 – excuses daarvoor!). Een greep uit jullie reacties:

Hitman047:

Tja, als groot fan van de franchise zou ik eigenlijk direct voor Hitman: Absolution moeten kiezen, maar met Assassin’s Creed 3, Borderlands 2, Dishonored en Far Cry 3 op dezelfde lijst kan ik eigenlijk helemaal niet kiezen. Het barst dit jaar gewoon weer van de eindejaars toppers…

Ik denk dat ik maar gewoon, met mijn ogen dicht, ergens klik en er vervolgens het beste van hoop.

mmx:
Ik wacht op Dishonored en Farcry3 en natuurlijk Hitman deze drie wil ik na een hele tijd van waardeloze derde keuze games aanschaffen ik heb ze al in pre order .Voor de rest vind ik dat ze niet altijd de toptitels in de maanden November/December moeten laten uitkomen tegelijk dat vind ik gewoon stom.
jaime360gamer:
Er zijn 3 games die in het najaar verschijnen waar ik ontzettend naar uit kijk en dat zijn Hitman Absolution en Far Cry 3 en diegene waar ik het meest naar uit kijk Assassins Creed 3. De reden dat ik het meeste uitkijk naar Assassins Creed 3 is omdat dit de game is waar ik en veel gamers met mij al jaren op wachten. Eindelijk weer een nieuw tijdperk,een nieuwe Assassin,gloednieuwe moves en nieuwe personages. Eindelijk weer echt een spiksplinter nieuw Assassins Creed deel! Ik ben al vanaf het allereerste deel fan van deze reeks, en hoewel Assassins Creed Brotherhood mijn favoriete Assassins Creed is vind ik toch dat ze net wat te lang door zijn gegaan met Ezio. Revelations was qua verhaal prachtig en het was mooi om te zien dat alles samenkwam maar de game opzich was het gewoon net niet. Het was gewoon net 1 deel te veel. Gelukkig heeft Ubisoft met man en macht gewerkt aan deeltje 3 en hebben ze zich eindelijk weer helemaal herpakt en vernieuwd! Ik kan echt niet wachten om me weer in een nieuw verhaal te storten en om Connor Kenway persoonlijk te leren kennen!!
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Free-to-play-games worden steeds populairder. Massa’s gamers spelen spellen als World of Tanks en League of Legends en wanneer we titels als Warface zien, lijkt het erop dat dit genre een stralende toekomst tegemoet gaat. We vroegen ons daarom af of jij al free-to-play-games speelt, of dat deze spelletjes jou vooralsnog niet kunnen bekoren. Kortom: de stelling van deze week luidt:

Speel jij free-to-play games?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    NoFearz's avatar

    Af en toe speel ik F2P games, dit varieert tussen MMORPG”s en shooters. Veel zijn niet leuk genoeg om een lange tijd te boeien, omdat je vaak merkt dat de kwaliteit van F2P-games toch iets minder is. Er zijn natuurlijk uitblinkers en ik bedoel niet spellen die van P2P naar F2P zijn gegaan.

    F2P MMORPG’s zijn vaak kopieën van elkaar. Hierin zijn natuurlijk spellen die zich onderscheiden door behulp van een uniek systeem, zoals bij Eden Eternal kun je overal van class wisselen en levelen.

    Bij F2P shooters zie je vaak dat er teveel hacks zijn waar niets aan gedaan wordt.

  2.   
    Neolite's avatar

    Ja ik speel af en toe wel is een F2P game. Het grootste probleem met deze games is vaak dat het ook een Pay 2 win principe hanteert. Hierdoor wordt je gedwongen om te betalen als je met de besten mee wilt kunnen komen. De beste wapens, armor of skills zijn dan alleen beschikbaar voor de betalende leden. Vaak kost je dit klauwen met geld als je de game een tijdje zou spelen. 60 euro neertellen voor een nieuwe game is in zo’n geval nog goedkoper ook en je krijgt wel het volledige product.

  3.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Eerst speelde ik de F2P games bijna niet, maar nu ik mijn HBO ben gaan doen en de hele dag op school zit met een laptop, is de verleiding niet te weerstaan.
    Gewoon even snel je spelletje checken, paar upgrades aanklikken en dan weer terug naar de les.
    tis een manier van leven Hakuna Matata

  4.   
    DutchYoda's avatar

    Een stuk minder dan in het begin.
    Heel af en toe een snel potje, maar da’s alles.

  5.   
    matdriks's avatar

    Sinds een tijdje is Team Fortress 2 al F2P van te voren heb ik dus niet een F2P game gekozen.
    Echter zit op me Google phone wel F2P games te spelen zoals The Sims free2play

  6.   
    soulzx3's avatar

    De vraag is wie dit niet doet, wie speelt er nou eigenlijk niet af en toe een F2P spelletje.

    Maar mijn eigen antwoord op deze vraag is : Ja, ik speel wel degelijk F2P spellen, namelijk League of Legends, ook al is dit een F2P spel, het is het meest gespeelde online spel op dit moment, meer als 10 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Dat is meer dan World of Warcraft, ik denk dat we in de toekomst dus steeds meer spellen zullen krijgen met het F2P systeem, met micro-transaction (zoals je bij League of Legends dus ook hebt, dat je d.m.v. geld cosmetische items- en skins kunt kopen.) de F2P business is booming op dit moment.

  7.   
    Jemigzeg's avatar

    Zelf speel ik regelmatig TF2, het blijft gewoon geniaal.

  8.   
    Hitman047's avatar

    Niet echt regelmatig, maar zo af en toe wel. Vooral Tribes:Ascend wil ik nog wel eens spelen.

    Overigens is dat wel een absolute aanrader. Het is een briljante, snelle shooter, die weliswaar F2P is maar zeker niet Pay2Win. Betalende spelers krijgen meer XP en unlocken sneller nieuwe wapens, maar deze zijn niet exclusief. Met flink doorspelen kun je als niet betalende speler dus exact dezelfde items unlocken. Wat eigenlijk sowieso al niet eens nodig is:, als je maar (redelijk) goed bent in de game. Toen ik nog geen VIP-status had was ik toch al regelmatig bovenaan de scorelijsten te vinden… 😉

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    Het ligt eraan hoe de F2P game in elkaar zit. Vele zijn gebrekkig in kwaliteit en een matige ongebalanceerde systeem (pay 2 win). Goede F2P games zijn maar op 1 hand te tellen.

    Op dit moment speel ik regelmatig Mechwarrior Online, zéér leuke F2P game. Bij Mechwarrior Online val ik onder de gold founders program waarbij ik aan $170 dollar ingame content ontvang. Ondanks tot ik dikke mechs heb, ben ik vaker nog geowned door standaart free members. 😳

    Tribes: Abscend is hier ook een goede voorbeeld van!

  10.   
    Tadao's avatar

    Ik zie niet in waarom niet, het is gratis en er is voor zo’n beetje iedereen wel iets ondertussen, toch? (En ja ik tel sommige flashgames ook als free to play games omdat ze gratis zijn om te spelen).

    Ik zie ook geen andere comments die echt sterk nee stemmen, maar toch is het bijna 50/50 in de poll dusver met ongeveer 90 stemmen, dus ik snap zelf niet helemaal waar de nee stemmers vandaan komen.

  11.   
    thomster013's avatar

    Ik speel er meer dan zat ! van Battlefield Heroes tot Age of Empires Online, en van Team Fortress 2 tot DC Universe Online. Ik heb ook betaald voor de meeste F2P games. Het is meestal ook leuker om samen te spelen met vrienden die niet altijd willen betalen voor dezelfde spellen die ik heb !

  12.   
    ronineter's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Het ligt eraan hoe de F2P game in elkaar zit. Vele zijn gebrekkig in kwaliteit en een matige ongebalanceerde systeem (pay 2 win). Goede F2P games zijn maar op 1 hand te tellen.
    Op dit moment speel ik regelmatig Mechwarrior Online, zéér leuke F2P game. Bij Mechwarrior Online val ik onder de gold founders program waarbij ik aan $170 dollar ingame content ontvang. Ondanks tot ik dikke mechs heb, ben ik vaker nog geowned door standaart free members. 😳
    Tribes: Abscend is hier ook een goede voorbeeld van! "

    Ik denk dat ik ff mijn beta code ga gebruiken en die game ga downloaden

  13.   
    toqeer's avatar

    soms maar tog vind ik 50 euro ofz voor een game beter 😛

  14.   
    soldierarjan's avatar

    Ik speel eigenlijk allen ftp game op me vita zoals treasures of montezuma en schattenpark verder speel ik geen ftp games.

  15.   
    Gunrunner120's avatar

    Ik speel ze ook wel zo af en toe maar ik vind het pay 2 win principe erg vervelend. Gelukkig zijn er ook games waar mee je bijv. alleen het uiterlijk van je karakter veranderd en niet de performance ervan

  16.   
    desxeon's avatar

    Af en toe Battlefield Heroes/Free, maar naar een tijdje gaat het vervelen omdat je die mensen hebt die voor wapens hebben betaald en dat maakt het naar mij mening niet meer eerlijk.