Guild Wars 2 walst over concurrentie in Europa

Ontwikkelaar ArenaNet en uitgever NCSoft mochten vandaag trots aankondigen dat paradepaard Guild Wars 2 het bijzonder goed doet in Europa. De nieuwe MMO staat vanaf vandaag in meer dan tien Europese landen op de eerste plek in de officiële salecharts. Guild Wars 2 wist in die landen de best verkochte game van de afgelopen tijd te zijn geworden, terwijl het spel daadwerkelijk slechts tien dagen geleden is verschenen.

Guild Wars 2 staat nu op nummer één in de verkoop van games in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, België en, jawel hoor, Nederland. Daarmee heeft Guild Wars 2 nu het gros van Europa al veroverd.

De precieze verkoopcijfers werden niet onthuld, maar Guild Wars 2 is in ieder geval erg populair gebleken. Naar NCSofts zeggen zou ook de innovatieve Collector’s Edition van Guild Wars 2 het bijzonder goed doen in de verkoop.

  1.   
    Daan's avatar

    Vet spel inderdaad! Helaas paar flinke lags gehad vanwege me laptop die graag moeilijk doet. Ben benieuwd wat Torchlight 2 gaat doen.

  2.   
    perryv's avatar

    en toch heb ik nog verbazings wekkend weinig over dit spel gehoord

  3.   
    marklin989's avatar

    zag ik al aankomen 🙂 en terecht!!

  4.   
    spychohead's avatar

    Wel van dit spel gehoord,maar nog nooit gespeeld. 😳

  5.   
    superdedupe's avatar

    Guildwars is altijd al een beetje een under the radar titel geweest, maar vanwege het weglaten van maandelijkse kosten wordt het toch vrij veel gespeeld.

  6.   
    Danielle.k's avatar

    Ik ben bang dat als ik hem koop er net zo verslaafd aan gaat raken als dat ik met World of Warcraft had.

  7.   
    fdennis's avatar

    Ben er inmiddels 2 weken meebezig. Vind het bijzonder tof alleen jammer dat ze de spells/skill systeem compleet hebben verkracht. Vond het in Guild Wars 1 juist zo vet dat ik keuze had uit 100-150 soort skills en spells en daaruit maar een eigen combinatie kon maken. Nu heb je gewoon 5 vaste spell/skills of je ze leuk vind of niet. Dat vind ik wel erg jammer.

  8.   
    Sympharion's avatar

    Danielle.k schreef, "Ik ben bang dat als ik hem koop er net zo verslaafd aan gaat raken als dat ik met World of Warcraft had."

    Het voordeel is dat je hier dan minder geld aan kwijt bent aangezien je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. Het kan ook een nadeel zijn, het is maar hoe je het bekijkt. 😛

  9.   
    irapi's avatar

    Toch fijn om te zien dat het zo’n succes is, heb hem zodra het kon gepreordert, en heb er nog geen moment spijt van!

  10.   
    huntedjohan's avatar

    had het wel verwacht, maar ben meer benieuwd naar cijfers. kan verder naast gw2 ook weinig spannende nieuwe titels opnoemen die de afgelopen 3 weken uitgekomen zijn, dus vind het ook niet verbazingwekkend dat ze goed scoren in de verkoop! verder ben ik nog benieuwder hoeveel mensen het spel na 1 jaar nog spelen, ik zelf hoop het nog lang te spelen maar ben er niet zeker van. ben nog afwachtend over het lvl 80 content. en vind zelf de manier hoe je nu dungeons speel gewoon vet tegenvallen, leuk geen healer en geen tank, maar in dungeons merk je dit in negatieve zin terug wat resulteerd in veel repair kosten om een dungeon te kunnen uitspelen. juist dungeons is altijd voor mij een belangrijk onderdeel van dit soort games en dat vind ik tot nu toe in gw2 verre van ideaal.

  11.   
    fabiankok's avatar

    Ben sowieso blij om dit te horen, sinds de toekomst van het bedrijf afhangt van het succes van GW2, en ze verdienen dit echt!

    Ben het wel half-eens met het eerdere klachtpunt van de skills. Ik vind namelijk niet dat die 100-150skills per klas terug hadden hoeven komen (had de toegankelijkheid toch wel aardig teruggeschroefd), maar dit extreme andere uiterste had ook weer niet gehoeven van mij. Had liever gezien van iets in de richting van 50skills per klas. Of als je alsnog zoveel skills wilt, dan een stuk of 15skills per wapen, zodat je alsnog kunt varieren per wapen. Maar hey, wie weet wat er nog gaat komen! want 1 ding weet ik zeker: de expansions GA. IK. KOPEN!

  12.   
    Danielle.k's avatar

    Sympharion schreef, "

    ”Danielle.k” schreef, "Ik ben bang dat als ik hem koop er net zo verslaafd aan gaat raken als dat ik met World of Warcraft had."

    Het voordeel is dat je hier dan minder geld aan kwijt bent aangezien je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. Het kan ook een nadeel zijn, het is maar hoe je het bekijkt. :P"

    Dat is waar dat er geen maandelijkse kosten aan vast zit, maar ik ben bang dat ik er weer helemaal ingezogen wordt en dat ik weer niet toe komt aan andere games.
    Een paar van me vrienden twijfelen ook om diezelfde reden.

  13.   
    Lode's avatar

    Machtig spel!

    Voor een toffe GW2 guild. Leeftijd 18+.

    http://dutchcannibals.enjin.com/

  14.   
    Jarek's avatar

    Danielle.k schreef, "

    ”Sympharion” schreef, "[quote=”Danielle.k”].."

    Het voordeel is dat je hier dan minder geld aan kwijt bent aangezien je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. Het kan ook een nadeel zijn, het is maar hoe je het bekijkt. :P"

    Dat is waar dat er geen maandelijkse kosten aan vast zit, maar ik ben bang dat ik er weer helemaal ingezogen wordt en dat ik weer niet toe komt aan andere games.
    Een paar van me vrienden twijfelen ook om diezelfde reden.[/quote]

    Als je dat gaat denken dan kun je geen één game kopen die je leuk lijkt.. toch?

    Ik speel het ook, Ben ook best verslaafd maar ik maak voor mezelf gewoon wat tijd vrij voor de rest van mijn games.

  15.   
    Gunrunner120's avatar

    dat was te verwachten