Lightning Returns: Final Fantasy XIII aangekondigd

Het laatste deel in de Lightning-trilogie van Final Fantasy is zojuist aangekondigd door Square Enix. Het verhaal zal zich in een nieuwe wereld genaamd Novus Partus afspelen, honderden jaren na Final Fantasy XIII-2. Het karakter Lightning is, zoals de naam al deed vermoeden, het hoofdkarakter en dus speelbaar. Ook kan je haar gehele uiterlijk naar smaak aanpassen.

Het spel bevat volgens de ontwikkelaar een geheel nieuw verhaal, nieuwe wereld, karakters en een verbeterd gameplay-systeem. Het combat-systeem is een aangepaste versie van de vorige twee Final Fantasy’s en zal directe controle over Lightning bevatten, maar ook time-based aanvallen.

Today, we’d like to share the long awaited answers to the Lightning saga. A novel? Or a movie? A web series? Downloadable content? Actually, it is none of these. What we have for you is a brand-new title.
Lightning Returns is aangekondigd op het speciale evenement van Final Fantasy’s verjaardag, om te vieren dat de serie 25 jaar bestaat. Lightning Returns: Final Fantasy XIII zal tevens het laatste deel zijn in de trilogie en vervolgt daarmee Final Fantasy XIII en Final Fantasy XIII-2. Het deel speelt zich 13 dagen voor de ramp met de Doomsday Clock af.

Lightning Returns zal in 2013 verschijnen op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Het eerste stukje artwork is ook al vrijgegeven.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren