Wii U krijgt releasedatum en prijskaartje in Japan opgeplakt; basis- en premiummodel onthuld

Tijdens de Nintendo Direct in Japan heeft de baas van Nintendo, Satoru Iwata, de prijs en releasedatum van de Wii U in Japan onthuld. Voor de Japanners zal Nintendo’s nieuwe console vanaf 8 december in de winkel liggen. Daarnaast is bekendgemaakt dat er in ieder geval twee verschillende modellen zijn.

Het basismodel bevat een witte console inclusief GamePad met een harde schijf van 8GB. Het duurdere premium-model is zwart en bevat eveneens een GamePad, de harde schijf van deze duurdere variant is echter 32GB groot. Daarnaast ontvangt men hierbij Nintendo Network Premium, met deze dienst krijg je tien procent korting op software-aankopen en punten voor het aanschaffen van games. Tot december 2014 zal je van deze dienst verzekerd zijn.

Het premium-model zal in Japan 31.500 yen kosten, wat gelijkstaat aan circa 315 euro. Het basismodel heeft een prijskaartje van 26.250 yen (ongeveer 260 euro) meegekregen. Uiteraard is het maar de vraag of de Wii U voor een vergelijkbare prijs in Europa te koop zal zijn.

Vanmiddag is om 16.00 uur de Europese Nintendo Direct, welke je op de site van Nintendo kunt volgen. Vermoedelijk zal hier de Europese releasedatum en prijs bekendgemaakt worden.

  1.   
    Danielle.k's avatar

    Ik verwacht dat de prijs hier tussen de 350 en 400 euro zal liggen voor de premium en rond de 300 voor het basis model.

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Dat denk ik ook. Ik gok op 300,- voor de basis en 350,- voor het premium. Met een dergelijk prijsverschil zou ik in ieder geval voor het premium-model gaan.

  3.   
    Hitman047's avatar

    Het basis model alleen in het wit uitbrengen, en het premium model alleen in het zwart. Dat kan ook alleen bij Nintendo. 😆

    Wat betreft de prijs: bij de prijzen in het artikel zijn de belastingen al meegerekend. Ik zet in op een zeer schappelijke €250 om €300.

    €300 om €350 zou ook kunnen, maar dan verwacht ik dat er toch minimaal een game bij zit. 😉

  4.   
    Leon's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Het basis model alleen in het wit uitbrengen, en het premium model alleen in het zwart. Dat kan ook alleen bij Nintendo. 😆
    Wat betreft de prijs: bij de prijzen in het artikel zijn de belastingen al meegerekend. Ik zet in op een zeer schappelijke €250 om €300.
    €300 om €350 zou ook kunnen, maar dan verwacht ik dat er toch minimaal een game bij zit. :wink:"

    Nee, dit soort dingen zijn in Japan en de VS altijd goedkoper. Ga uit van 300 euro voor het basismodel en 350 euro voor de premium-variant. Wat ik overigens erg duur vind, zeker wanneer je kijkt naar de harde schijf. 8 GB en 32 GB, dat is toch niks?

    Bovendien: voor 290 euro heb je al een PlayStation 3 van 320 GB plus een game, terwijl een pakket met daarin een Xbox 360 Slim (250 GB) inclusief Forza Motorsport 4 en Skyrim slechts 230 euro kost. Ik betwijfel of de Wii U met zo’n prijskaartje gaat aanslaan.

  5.   
    firehopper211's avatar

    Het Premium model is het beste in zijn voordeel, wel aan de dure kant voor sommige mensen, maar ik sleep die versie wel binnen. 😉