Ace Attorney 5 heeft volledige voice-acting

Ace Attorney 5 vervangt de zeer geliefde retrogeluiden door voice-acting, dit komt voornamelijk door de upgrade van Nintendo DS naar Nintendo 3DS. In een recent interview met het Japanse tijdschrift Nintendo Dream geeft Capcom toe dat het bedrijf weet dat afzien van de geliefde geluidseffecten uit de eerste vier games controversieel zal zijn.

Er zijn echter twee redenen voor het besluit. De eerste reden is dat de upgrade van DS naar 3DS een heel nieuw systeem aan geluidshardware met zich meebrengt. Het finetunen van oude geluidseffecten op een nieuw platform is namelijk vrij pittig.

De tweede reden is dat Capcom wil dat de gameplay overeenkomt met de hoge kwaliteit van de animatiefilmpjes in de game, omdat deze ook voorzien zijn van volledige voice-acting.

Hoewel eerdere spellen in de serie al gedeeltelijk stemmen bevatten, is Ace Attorney 5 het eerste deel dat volledige voice-acting biedt. Het spel wordt verwacht op de 3DS in Japan in 2012 en zal kort daarna ook in het Westen verschijnen.

  1.   
    Verluci's avatar

    Ik moest lachen toen ik de naam van die game zag:$

  2.   
    toqeer's avatar

    heb de serie nooit echt gespeeld maar ben benieuwd hoe die er op 3ds eruit gaat zien