Assassin’s Creed III maakt gebruik van microtransacties

Games die gebruik maken van microtransacties; het blijft een gegeven dat voor verdeling zorgt binnen de gamecommunity. Vandaag is het aan Ubisoft om het debat van nieuwe impulsen te voorzien. De ontwikkelaar maakt namelijk bekend dat Assassin’s Creed III gebruik maakt van microtransacties.

Door middel van zogenoemde Erudito Credits is het mogelijk om items aan te schaffen die in de multiplayer van Assassin’s Creed III gebruikt kunnen worden. Deze Erudito Credits kunnen door middel van echt geld worden aangekocht. Hoe deze Erudito Credits zich ten opzichte van de euro verhouden is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van Ubisoft hoeven spelers die van deze microtransacties af wensen te zien zich geen zorgen te maken, aangezien alle items ook zonder deze extra geldinjecties verkregen kunnen worden:

People who have little time can use Erudito Credits as a shortcut to unlock game items from level 1 to 50 (excluding Prestige levels and relics rewards). This is not mandatory, all items sold in Erudito Credits are also available in Abstergo Credits and can be unlocked through normal progression like previous years.
Erudito Credits kunnen dus eigenlijk gezien worden als een manier om minder uren te hoeven investeren om de optimale gear bij elkaar te kunnen sprokkelen. Zo wordt het toch weer een afweging tussen tijd enerzijds en geld anderzijds. Welke methode geniet jouw voorkeur?

  1.   
    WarfailZ's avatar

    Ik denk dat ik het liefste een klein beetje van beide heb. het ligt er ook puur aan hoelang het duurt voordat je iets vrij speelt. Gelukkig is het geen Pay2Win

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik ben geen fan van microtransacties ik zou voor de lange manier kiezen dan heb ik er zelf hard voor gewerkt.