CrewGrounds: Speel jij free-to-play-games?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Speel jij free-to-play-games?

Leon Stougie
Ja
Af en toe speel ik free-to-play-titels. Toen Gotham City Impostors free-to-play werd, heb ik dit best fanatiek gespeeld omdat ik er al langer een oogje op had. Meestal kunnen free-to-play-games me echter niet lang boeien, vaak omdat de microtransacties toch wel erg belangrijk zijn. Uitzondering hierop is sowieso Team Fortress 2, dit is vrijwel vergelijkbaar met toen je er nog voor moest betalen. Verder ben ik momenteel wel helemaal verslaafd aan de gratis Bejeweled-kloon Treasures of Montezuma Blitz op de PlayStation Vita.

Richard Leurs
Nee
Gratis klinkt iedereen natuurlijk goed in de oren toch? Ik heb ook zeker Battlefield Heroes, Team Fortress 2 en enkele gratis MMO’s gespeeld, maar ben met allen ook weer redelijk snel gestopt. Of de kwaliteit van de games is niet goed genoeg of gratis blijkt door microtransacties toch uiteindelijk niet gratis te zijn. Op dit moment speel is dus geen free to play-games en in de nabije toekomst zie ik dit ook niet gebeuren. Dat neemt niet weg dat dit buisiness model best kan werken en ik wel een oogje in het zeil hou. Wie weet komt er nog een toffe gratis game die ik wel graag wil spelen.

Leon Kempers
Nee
Als redacteur voor GamersNET krijg ik regelmatig games opgestuurd. Deze speel ik dan uitgebreid, om er vervolgens een (p)review over te schrijven. Omdat ik daarnaast ook andere hobby’s en plichten heb, valt het me op dat ik steeds minder tijd vind om games te spelen die ik niet “voor GN” speel. In de tijd die ik heb, speel ik dan liever AAA-games dan dat ik tijd stop in free-to-play-games, want laten we eerlijk zijn: die zijn kwalitatief toch minder. Maar wanneer titels als Warface een afspiegeling zijn van wat free-to-play ons in de toekomst gaat bieden, wordt dit genre ineens een stuk interessanter.

  1.   
    Fox's avatar

    Het kost toch geen geld dus het maakt mij toch niet uit. Als het slecht is speel je het gewoon niet meer want het was toch gratis :p .

  2.   
    PRO Uzumyo's avatar

    Ik speel tegenwoordig ook Ghost Recon Online een FTP spel maar toch behoorlijk leuke gameplay en graphics!

  3.   
    Blackeagle020's avatar

    Ik ben toch nog echt een Nederlander dus FTP probeer ik vaak wel uit, en soms zijn er dan goede games die ik wel speel en wat geld in investeer!

  4.   
    nivlem's avatar

    ik vind dat world of tanks een goed f2p game is. goede graphics en makkelijke besturing van de tanks.

    echt een aanrader 8)

  5.   
    Gunrunner120's avatar

    precies die 50/50 geweldig 🙂

  6.   
    StaRific's avatar

    Planetside 2 komt binnenkort ook als f2p MMOFPS. Vanaf dan moment ga ik wel weer eens een f2p spelen. Net als tribes ascent

  7.   
    toqeer's avatar

    ik weet niet hoe veel keer ze dit gaan vragen 🙄