Gamers vinden 3D niet heel belangrijk meer, aldus Sony

Waar Sony Computer Entertainment er al vroeg bij was om 3D, naast films, ook naar de gamewereld te brengen, daar houdt het Japanse bedrijf zich nu redelijk stil over deze techniek. Feral Gara, de baas van Sony UK, meldt dan ook in een interview dat 3D-gaming niet meer zo belangrijk is voor gamers.

Consumers decide how relevant it is. It’s fair to say consumers have decided it’s not hugely important at this time.
Er zal niet meer zoveel aandacht aan 3D worden besteed, zoals wel een paar jaar geleden het geval was. Ook dit jaar op zowel de E3 als Gamescom heeft Sony er geen woord over gerept. Wel zal er ondersteuning blijven voor 3D-games; een aankomende PlayStation 3-exclusive als God of War: Ascension kan gewoon in 3D gespeeld worden.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    De techniek achter 3D is nog lang niet optimaal vind ik,
    laat staan de dure prijzen is ook een van de redenen omdat mensen afhaken.

  2.   
    ps3 gek's avatar

    Ik heb niet eens een 3D tv… De grote stap was destijds de overgang naar een Full HD tv van een beeldbuis. Nu is het te kort geleden dat ik die heb aangeschaft om nog eens een nieuw toestel te kopen waarmee ik bij enkele games soort van 3D kan kijken wanneer ik een brilleke op zet. 😳

  3.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    vonden we dat ooit belangrijk dan?

  4.   
    Tom's avatar

    ‘Niet meer’? Wat dacht je van ‘nooit gevonden’?

  5.   
    soldierarjan's avatar

    ps3 gek schreef, "Ik heb niet eens een 3D tv… De grote stap was destijds de overgang naar een Full HD tv van een beeldbuis. Nu is het te kort geleden dat ik die heb aangeschaft om nog eens een nieuw toestel te kopen waarmee ik bij enkele games soort van 3D kan kijken wanneer ik een brilleke op zet. 😳 "

    Dat was voor mij ook de reden om geen 3d-tv te gaan halen en ik vind het leuk voor bioscoop 2 uur zo brilletje op maar dan heb het wel gehad er mee.

  6.   
    Hitman047's avatar

    Tom schreef, "’Niet meer’? Wat dacht je van ‘nooit gevonden’?"

    Dit.

    Sony vond 3D vooral zelf heel belangrijk. Maar voor de meeste mensen was het niet meer dan een gimmick. Ik heb het in ieder geval altijd al waardeloos gevonden. 😳

  7.   
    tijn80's avatar

    Ik ben absoluut geen fan van 3D, zeker niet in de bioscoop. Maar… ik vind het bij sommige games toch echt wel een leuke toevoeging. bv bij Arkham city. Het is net als hoe het bij films zou moeten zijn: wees selectief waarbij je het toevoegt, en laat het dan ook echt een toegevoegde waarde zijn!

    Ik ben overigens nog geen film tegengekomen waarbij de 3D toegevoegde waarde had.

  8.   
    jamrex007's avatar

    ”tijn80″ schreef, "Ik ben absoluut geen fan van 3D, zeker niet in de bioscoop. Maar… ik vind het bij sommige games toch echt wel een leuke toevoeging. bv bij Arkham city. Het is net als hoe het bij films zou moeten zijn: wees selectief waarbij je het toevoegt, en laat het dan ook echt een toegevoegde waarde zijn!
    Ik ben overigens nog geen film tegengekomen waarbij de 3D toegevoegde waarde had."

    Bij Titanic voegde de 3D wel wat toe.

  9.   
    tijn80's avatar

    ”jamrex007″ schreef, "[quote=”tijn80″]Ik ben absoluut geen fan van 3D, zeker niet in de bioscoop. Maar… ik vind het bij sommige games toch echt wel een leuke toevoeging. bv bij Arkham city. Het is net als hoe het bij films zou moeten zijn: wees selectief waarbij je het toevoegt, en laat het dan ook echt een toegevoegde waarde zijn!
    Ik ben overigens nog geen film tegengekomen waarbij de 3D toegevoegde waarde had."

    Bij Titanic voegde de 3D wel wat toe.[/quote]
    Bij het origineel viel ik al na een half uur al in slaap, heb die dus niet beoordeeld. πŸ˜‰

  10.   
    mmx's avatar

    Dit.
    Sony vond 3D vooral zelf heel belangrijk. Maar voor de meeste mensen was het niet meer dan een gimmick. Ik heb het in ieder geval altijd al waardeloos gevonden. 😳

    Hier ben ik het weer met jou eens Hitman ,maar ik heb altid wel gedacht dat 3D om te gamen niks zou worden en nu word Sony eindelijk wakker πŸ˜‰

  11.   
    toqeer's avatar

    nee vond ik toen hij uitkwam al niet wie wilt nou
    heel de dag zo een bril op πŸ˜›

  12.   
    irapi's avatar

    Precies, het is nooit populair geweest πŸ™„ .

  13.   
    G-6's avatar

    Ik blijf erbij dat niks is geworden omdat er geen games/films uitkomen waar 3D echt wat toevoegd (uitzondering daar gelaten). Bij films komt het vaak over als uitmelk dingetje maar bij games heb ik er nog niet heel veel ervaring mee.

    Ik denk ook dat het te maken heeft met het feit dat de 3D TVΒ΄s te snel na de HDTVΒ΄s kwamen.

    Persoonlijk stoor ik me nooit zo aan het brilletje, als ik vaak lekker in de film zit (en al in de zeldzame gevallen het 3D goed is uitgewerk) heb ik er niet zo veel last van.

  14.   
    Fabianb's avatar

    mmx schreef, "

    Dit.
    Sony vond 3D vooral zelf heel belangrijk. Maar voor de meeste mensen was het niet meer dan een gimmick. Ik heb het in ieder geval altijd al waardeloos gevonden. 😳
    "

    Hier ben ik het weer met jou eens Hitman ,maar ik heb altid wel gedacht dat 3D om te gamen niks zou worden en nu word Sony eindelijk wakker πŸ˜‰

    Hebben jullie altijd dezelfde gedachten? πŸ˜›

  15.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Wat een negatieve reacties over 3d gaming, het is juist het vet cool bij een goede game.
    Ik kan het weten, want ik heb het tenminste gedaan en bewonderd….tegenover veel mensen die niet weten wat 3d kan toevoegen in games, dat is meer dan je denkt! nuff said…probeer maar eens bijvoorbeeld Gran Turismo in 3d spelen…of Stardust HD of WipeOut HD….dan ben je snel overtuigt van de meerwaarde aan games dmv 3d gaming. πŸ˜†

  16.   
    Leon's avatar

    3D is simpelweg niet zo succesvol geworden als Sony had gehoopt, maar dat betekent niet dat het geen potentie heeft. Ik heb zelf een 3D TV en bij zowel films als games voegt het echt iets toe. Eens je Uncharted 3 of Killzone 3 in 3D hebt gespeeld, zul je dat beamen. Ook ik was eerst sceptisch, maar nu vind ik het supervet. Ik hoop dan ook echt dat Sony 3D blijft ondersteunen in toekomstige games. Want in combinatie met goedkopere 3D TV’s kan dit echt een succes worden.

  17.   
    studio dewolf's avatar

    3D suckt.

  18.   
    Fox's avatar

    Hitman047″][quote=”Tom schreef, "’Niet meer’? Wat dacht je van ‘nooit gevonden’?"

    Dit.
    Sony vond 3D vooral zelf heel belangrijk. Maar voor de meeste mensen was het niet meer dan een gimmick. Ik heb het in ieder geval altijd al waardeloos gevonden. 😳 [/quote]
    Sony vond/vind het heel belangrijk want als zij veel 3d games verkopen verkopen ze ook gelijk veel 3d TV’s die zij alleen maar mogen maken door pattenten.

  19.   
    Danielle.k's avatar

    Fox schreef, "

    ”Hitman047″ schreef, "[quote=”Tom”].."

    Dit.
    Sony vond 3D vooral zelf heel belangrijk. Maar voor de meeste mensen was het niet meer dan een gimmick. Ik heb het in ieder geval altijd al waardeloos gevonden. 😳 "

    Sony vond/vind het heel belangrijk want als zij veel 3d games verkopen verkopen ze ook gelijk veel 3d TV’s die zij alleen maar mogen maken door pattenten.[/quote]

    Alleen is Sony niet de uitvinder van 3D dus dat patent kunnen ze op hun buik schrijven πŸ˜€

  20.   
    Cyart's avatar

    3D is leuk en aardig maar je hebt er niks aan, ja leuk dat het kan maar ik moet er niks van hebben

  21.   
    killingdj0's avatar

    3ds leverde diepte zonder 3d bril.

    Laten ze maar 3d op tv uitvinden zonder bril en dan kunnen ze een rage maken

  22.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Cyart schreef, "3D is leuk en aardig maar je hebt er niks aan, ja leuk dat het kan maar ik moet er niks van hebben"

    3D vind jou ook leuk en aardig, maar niet zo lief. πŸ˜•

  23.   
    Remco_MUFC's avatar

    Sony bracht dit ook veel te vroeg, veel gamers hebben niet eens een 3D TV, laat staan een 3D Bril. Zelf ik heb wel een 3D TV maar is een “goeie” 3D Bril nogal duur.

  24.   
    Eggie124's avatar

    Persoonlijk vindt ik het in films erg leuk en bij tijds echt een toevoeging. Maar in games vindt ik het ook nog niet super. Maar het mag zeker blijven! Gewoon door ontwikkelen.

  25.   
    morkop006's avatar

    kvind 3d wel awsome, wapens die uit scherm poppe. Ik denk dat mensen gewoon 3d een kans moeten geven dan vooraf al te zeggen dat het niets is. Ik zit wel op pc dus kan wel elk spel overzetten in 3d, msshn vind ik het daarom wel zo leuk…

  26.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Eggie124″ schreef, "Persoonlijk vindt ik het in films erg leuk en bij tijds echt een toevoeging. Maar in games vindt ik het ook nog niet super. Maar het mag zeker blijven! Gewoon door ontwikkelen."

    Moet je wel een film hebben die er ook echt een toevoeging aan geeft 9/10 films doen dat niet, Ik vind het ook echt niet boeiend zoals ik al zij 9/10 films merk je niet eens iets van de 3d en games vind ik ook niet zo boeiend voor 3D.
    3D moet in films echt goed zijn dat je er wat van merkt verder vind ik het vooral leuk in pretpark bijv, Daar merk je tenminste er echt iets van.

  27.   
    nanathan's avatar

    3D is wel cool maar laat het nog 5 jaar wachten tot iedereen echt klaar is om een nieuwe tv aan te schaffen.