Microsoft weigert 18+-spellen in Windows Store

Microsoft weigert toegang van elk spel in de Windows 8 Store die een 18+-rating krijgt van PEGI. Alleen spellen met een rating van 16+ of lager mogen worden getoond in de digitale winkel. Als we kijken naar het ESRB-systeem krijgen de spellen met een Mature-beoordeling geen toegang.

Your app must not contain adult content, and metadata must be appropriate for everyone. Apps with a rating over PEGI 16, ESRB MATURE, or that contain content that would warrant such a rating, are not allowed. Your app must not contain content or functionality that encourages, facilitates, or glamorizes illegal activity. Your app must not contain content that encourages, facilitates or glamorizes excessive or irresponsible use of alcohol or tobacco products, drugs or weapons. Your app must not contain excessive or gratuitous profanity.”
Het feit dat 18+-spellen niet zullen worden verkocht in de Windows Store betekent niet dat je ze ook niet meer in de winkel kan kopen, om ze vervolgens alsnog te gaan installeren op je Windows 8-computer. Vind jij het verbod van 18+-spellen een goede zet van Microsoft of is dit te betuttelend?

  1.   
    cookymonster's avatar

    Je zou uiteraard kunnen stellen dat hierdoor ouders meer controle hebben over wat hun kinderen spelen. Maar het lijkt mij sowieso al triest dat je als ouder dat soort zaken nodig hebt om te weten en te ‘controleren’ wat je kind doet.
    Verder zie ik totaal geen voordelen en ik vind het dan ook nogal absurd dat Microsoft dit invoert.

  2.   
    ChrisBoers's avatar

    En dit is dus een van de redenen waarom developers niet happig zijn op het gebruik van de MS Store. MS gaat hiermee Apple achterna, en denkt te moeten bepalen wat de gebruikers wel/niet mogen gebruiken.

    Heel hard links laten liggen dus!

  3.   
    IyanHarm's avatar

    Heel erg overdreven

  4.   
    kater91's avatar

    Ben het er ook niet mee eens, mensen lekker zelf laten bepalen wat ze wel en niet op hun pc installeren

  5.   
    Alfa Warrior's avatar

    Als Microsoft censuur wil toepassen omdat het denkt dat hun gebruikers jonger zijn dan 18 jaar, laat het zen gang gaan.

    Zelf had ik het niet gedaan, vind het namelijk wel wat kinderachtig om te denken dat je zomaar iedereen moet gaan beschermen.

  6.   
    AsoDave's avatar

    Toch vind ik het wel goed. Er zijn heel veel mensen op deze aarde die kwetsbaar zijn. Kinderen worden, vooral kwetsbare kinderen worden zo een klein beetje beschermd. Er zijn daarnaast genoeg wegen om 18+ games te vinden.Zoals een volwassen dat dan ook zou doen. Veel ouders kunnen kinderen verstandig opvoeden.. Sommige niet, en een moraal standpunt in deze wereld innemen zoals Microsoft en Playstation doen, vind ik juist hart verwarmend.

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dit zal meerdere redenen hebben. Als fysieke exemplaar heb je nog controle over de verkoop. Op internet kan je al héél snel voordoen als een meerdere jarige terwijl die gene nog minderjarig is. Dan overtreed die “online” store/shop toch een overtreding.

    Hier zal niet alleen Microsoft achter zitten.

    Maargoed tussen 16+ en 18+ zit niet veel verschil, alleen meer op sexueel gebied en gore effecten. Maar Nederland kent geen 18+ meer, mischien is dit helemaal niet van toepassing bij ons. Het is natuurlijk even afwachten!

    Althans, als Nederland een eigen store krijgt.

  8.   
    DeathTrap's avatar

    dit is een goede reden om niet over te gaan naar windows 8

  9.   
    firehopper211's avatar

    Dan gebruik je toch lekker Steam, tenminste als dat al op Windows 8 kan.

  10.   
    ShadyXL's avatar

    Windows 7 > Windows 8

  11.   
    vulstar's avatar

    Kunnen ze niet gewoon een simpelle parent control functie erin doen die je met password kan aan/uit doen en dat dan alle 18+ zooi niet weergegeven word? Vind het namelijk nogal ver gaan om partijen voor deze redenen buiten de store te houden…