Nederlandse charts week 40 – FIFA 13 blijft aan de leiding

De wekelijkse charts op het gebied van games zijn weer verschenen. Evenals vorige week is het FIFA 13 dat de klok slaat. De PlayStation 3- en Xbox 360-versie zijn wederom terug te vinden op de eerste en tweede plek, daarnaast is de PC-variant gestegen naar de zesde plek en ook voor de Wii blijkt de voetbalgame goed te verkopen. Resident Evil 6 blijkt niet tegen het geweld van FIFA op te kunnen en debuteert op een derde en achtste plek. Andere nieuwkomers zijn de Wii-games Inazuma Eleven Strikers en Just Dance 4, welke op een negende en tiende plek starten.

Er zijn weer veel nieuwkomers in de top tien te vinden, waardoor de toppers van de afgelopen weken, zoals Guild Wars 2 en Borderlands 2, al niet meer terug te vinden zijn in de charts. Met onder andere XCOM: Enemy Unknown en Dishonored in het verschiet kunnen we volgende week vermoedelijk ook wel weer wat nieuwkomers in de lijst terugvinden.

Bekijk hieronder de gehele top 10 der Nederlandse game verkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (1) FIFA 13 – PlayStation 3
2. (2) FIFA 13 – Xbox 360
3. (n) Resident Evil 6 – PlayStation 3
4. (3) World of Warcraft: Mists of Pandaria – PC
5. (4) Pro Evolution Soccer 2013 – PlayStation 3
6. (8 ) FIFA 13 – PC
7. (n) FIFA 13 – Wii
8. (n) Resident Evil 6 – Xbox 360
9. (n) Inazuma Eleven Strikers – Wii
10. (n) Just Dance 4 – Wii

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    Tuurlijk, Dishonored komt volgende week. Die game lijkt me erg vet, maar of het een kaskraker wordt? We gaan het zien. Zelf nu nogsteeds verslaafd aan Fifa 13, dus terechte nummer 1 voor mij!

  2.   
    Hitman047's avatar

    Borderlands 2 al totaal verdwenen uit de top-10?! 😮

    Onverwacht en onterecht.

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Borderlands 2 al totaal verdwenen uit de top-10?! 😮
    Onverwacht en onterecht."

    Nu is de vraag of de verkopen ook echt flink gedaald zijn, of dat de huidige top tien nog veel beter verkoopt. Al kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat een game als Inazuma Eleven Strikers het ongelofelijk goed doet in Nederland..