Dáárom verschijnt Borderlands niet op de Wii U

Mede-oprichter van Gearbox, Randy Pitchford, meldt vandaag dat er een hele simpele reden is voor het feit dat er nog geen melding is van de komst van Borderlands 2 naar de Wii U. Het komt er namelijk op neer dat de studio geen unieke manier kan bedenken waarop de GamePad van toegevoegde waarde kan zijn voor het spel.

Een creatie van de hand van Gearbox die wél zijn verschijning maakt op de Wii U is Alien: Colonial Marines. In tegenstelling tot Borderlands 2 biedt de Wii U voor deze first-person shooter wel iets unieks. In het spel komt namelijk een bewegingssensor voor, waarvoor de Wii U-hardware blijkbaar wél weer een extra dimensie toevoegt als we Pitchford mogen geloven. De mede-oprichter van Gearbox zegt het volgende hierover:

We get asked if there is going to be a Wii U version of Borderlands, and the reason why there’s not is because we couldn’t think of a natural, obvious, ‘OMG, I want that for what the Wii U brings to the table’ feature. But with Aliens, the first thing we thought was ‘Holy sh*t, I can have a motion controller in my hands!’ When it’s there in my lap it feels like I’m part of the movie.

  1.   
    SN0WIE's avatar

    Oke leuke beschrijving 😆 Maar zo schrappen ze wel games die gewoon niks worden. Dus goed werk!

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik denk dat dat bij heel veel games is die weinig met gamepad gaan doen een map erop of het menu denk ik dat je bij veel poorts te zien krijgt.

  3.   
    Daan's avatar

    Het was wel leuk geweest voor de mensen zonder PS3, game PC en XBOX. Dat ze de game op de Wii U konden gaan spelen. 🙂

  4.   
    Void's avatar

    Jammer voor de Wii U, hiermee raken ze een grote populaire titel voor de nog onpopulaire console kwijt. Maar nintendo kennende komen ze hier wel bovenop met nog een mario game 😀