Koers THQ keldert na uitstel toptitels

Het is al lange tijd bekend dat het niet goed gaat met THQ, zo zou het bedrijf uit de Nasdaq verwijderd worden als de koers per aandeel onder een dollar zou blijven. Dit wist men te voorkomen door in juni van dit jaar iedere tien aandelen samen te voegen tot één aandeel om zo de koers per aandeel op te krikken. Het recente uitstel van drie toptitels van THQ, South Park: The Stick of Truth, Company of Heroes 2 en Metro: Last Light, heeft de uitgever wederom diep in de problemen gedrukt.

De bekendmaking van de vertraging, een kwartaalverlies van 19 miljoen euro en tegenvallende verkoopcijfers van Darksiders II hebben de beurswaarde van het bedrijf laten halveren. Het gevolg hiervan is dat de totale beurswaarde van THQ slechts rond de tien miljoen dollar ligt. De onderstaande grafiek toont de aandelenkoers van de afgelopen vijf dagen, waarbij de forse daling in de koers duidelijk zichtbaar is:

Het koersverloop van de afgelopen vijf jaar, zoals te zien in de onderstaande grafiek, geeft weer hoe dramatisch het bedrijf presteert:

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Met dank aan Hitman047 voor de tip! 🙂

  2.   
    Hitman047's avatar

    De reden dat de aandelen zijn ingestort was niet alleen door het uitstel van die games, maar ook het (zoveelste) verlies in het afgelopen kwartaal, van 19 miljoen dollar. En het overslaan van de vragenronde voor de aandeelhouders. Dat deed hun vertrouwen niet veel goeds.

    Ik ben benieuwd wat THQ hier aan gaat doen. Ik zou het het slimst vinden als ze zich terugtrekken van de beurs, maar dat zijn ze vooralsnog niet van plan. De waarde van het aandelenpakket (zo’n 10 miljoen) ligt ver onder de werkelijke waarde van het bedrijf. THQ heeft alleen al zo’n 50 miljoen dollar in kas (ook niet al te veel), om nog maar te zwijgen over de potentiële waarde van grote IP’s als COH, Warhammer 40K, Saints Row, e.d. en de waarde van interne studio’s zoals Relic, Vigil en Volition. Nog langer op de beurs blijven lijkt mij alleen maar meer schade op te leveren. (Al kunnen de koersen moeilijk nóg verder zakken.) 😳

  3.   
    mmx's avatar

    Niet zo een slimme zet om toptitels uit te stellen ,maar ach de economie is echt slecht hopelijk redden ze het .

  4.   
    cookymonster's avatar

    ik hoorde ook al dat darksiders 2 niet goed genoeg verkocht 🙁 hopelijk komt het goed met thq het is een van mijn favoriete dev’s

  5.   
    Alfa Warrior's avatar

    Voor de gene onder ons die zich afvragen wat die lijn nou precies betekend in waardes zie Deze link.

    Zoals je hier uit kan opmaken is het ook zeker niet de eerste keer dat THQ onder de 1 dollar grens is, zij hebben (toen er nog andere regels golden) in 1991/1992 een goed jaar gehad, vervolgd door een waarde tussen de 0.5 en 2 euro tot 1997.

    Vanaf 1997 gingen ze weer goed tot midden 2006 waarna ze (na een enkele piek) bleven dalen.

    De reden waarom er in 2012 ineens een boost in zat kwam door een splitsing (iets economisch).

  6.   
    Broodbeleg's avatar

    Nee juist niet een splitsing. Aandelen splits je als ze te veel waard zijn en daardoor niet gemakkelijk te verhandelen. De aandelen werden juist samengevoegd. 1 aandeel + 1 aandeel = 1 nieuw aandeel met 2 keer de waarde van oud aandeel. Hierdoor konden ze aan de eisen van de NASDAQ voldoen om hun aandeel boven de 1 dollar waard te laten blijven. Deden ze dit niet zouden ze van de beurs geknikkerd worden.

  7.   
    Leon 2.0's avatar

    Correct. THQ heeft in juni aandelen samengevoegd. Hierbij werden tien aandelen samengevoegd tot één aandeel om zo boven de koers van een dollar per aandeel te blijven.

    Ik zal het nieuwsbericht nog wat verduidelijken. 🙂

  8.   
    soldierarjan's avatar

    Is erg jammer voor THQ is heb darksiders 2 met super veel plezier gespeeld was echt een toffe game.

  9.   
    Fox's avatar

    Dat word dus inkopen 😛

  10.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Fox schreef, "Dat word dus inkopen :P"

    Zo kan je het ook bekijken:)