Nederlandse charts week 45 – Just Dance 4 verslaat Halo 4 en Assassin’s Creed III

Het is weer tijd voor de wekelijkse Nederlandse charts. Nadat FIFA 13 vorige week van zijn troon was gestoten door Assassin’s Creed III, is er nu weer een nieuwe nummer één: Just Dance 4. Opvallend, aangezien het dansspel alweer een maand in de winkels ligt. Assassin’s Creed III is teruggezakt naar een vierde en vijfde plek. Andere nieuwkomers van vorige week, als Medal of Honor: Warfighter, Forza Horizon en Professor Layton en het Masker der Wonderen zijn al niet meer terug te vinden in de top tien.

Ook deze week zijn er weer een aantal nieuwkomers in de charts te vinden. Allereerst is er natuurlijk Halo 4 voor de Xbox 360, welke de koppositie net niet weet te pakken. Daarnaast is voor de liefhebbers van management-sims weer een nieuwe Football Manager uitgekomen. Football Manager 2013 debuteert op de zevende plek.

Bekijk hieronder de gehele top 10 der Nederlandse game verkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (9) Just Dance 4 – Wii
2. (n) Halo 4 – Xbox 360
3. (7) Skylanders: Giants – Wii
4. (1) Assassin’s Creed III – PlayStation 3
5. (2) Assassin’s Creed III – Xbox 360
6. (-) FIFA 13 – Wii
7. (n) Football Manager 2013 – PC
8. (-) Inazuma Eleven Strikers – Wii
9. (3) FIFA 13 – PlayStation 3
10. (6) Need for Speed: Most Wanted – PlayStation 3

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Just Dance 4 zal waarschijnlijk op veel verlanglijstjes terug komen van de (vrouwelijke)jeugd. Best knap om met zo’n concept boven uit briljante games als Halo 4 en AC3 uit te komen 🙂

  2.   
    SN0WIE's avatar

    Heeeeeeel erg knap van Just Dance 4 😆

  3.   
    Cyart's avatar

    yep the world is dead.. als just dance aan de top staat is er geen hoop meer

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Cyart schreef, "yep the world is dead.. als just dance aan de top staat is er geen hoop meer"

    Haha. Al valt het met de hele wereld misschien nog mee. Het zijn alleen de Nederlandse charts. 🙂

  5.   
    Neolite's avatar

    Ernstig dat een dergelijke game zo hoog staat. Geeft toch maar weer aan dat we ons steeds meer richting de casual markt aan het begeven zijn en dat gaan uitgevers ook wel door krijgen door steeds meer hun aandacht(en geld) naar dat segment van de markt te verplaatsen.