PC en Wii U-versie Grand Theft Auto V worden overwogen

Onlangs heeft Rockstar eindelijk bekendgemaakt wanneer we Grand Theft Auto V kunnen verwachten, in de lente van 2013. Op dit moment is de sandboxgame echter alleen aangekondigd voor de PlayStation 3 en Xbox 360. In een interview van IGN werd studiobaas Dan Houser gevraagd waarom GTA V nog niet voor de PC en Wii U bevestigd is. Hierop beantwoorde Houser dat ieder ander platform dan de PlayStation 3 en Xbox 360 momenteel nog overwogen worden:

Everything else is up for consideration. That’s all I can give you.
De ontwikkelaar staat dus ook open voor andere platformen of dit nu de PC of een Apple-device is. De studio laat zich leiden door de vraag op welke platformen er voldoende markt is. Daar voegt Houser nog aan toe dat Rockstar zichzelf als studio ziet die gebruikmaakt van de techniek van anderen. Ze maken het niet, maar gebruiken het om leuke dingen te maken:
The main thing is we are not… we are a third-party publisher. We’re not Nintendo, we’re not Sony, we’re not Microsoft. We love all of them in different ways. But we can do what we want wherever there’s the appropriate business opportunity and chance to find a market. If that’s on Apple we put something on Apple. Wherever it might be. I think that’s the fun in what we do. We see ourselves as a content company that uses technology. We don’t make it; we use it to make the most fun stuff.

  1.   
    Neolite's avatar

    Zeer teleurstellend dat ze niet “gewoon” een PC versie van de game kunnen bevestigen.

  2.   
    Alterlai's avatar

    Waarom moeten ze nou weer de pc versie overwegen. Dit vind het echt een schandaal als ze het niet voor de pc uitbrengen. Bovendien komen de graphics niet tot hun rechten op de console, dus daar trek ik nog mijn twijfels bij.

  3.   
    reflex166's avatar

    Zal wel weer later een pc versie komen, om alles uit deze game te halen. Ik vraag me ook af wat voor super pc je voor deze game nodig hebt, als je de screenshots ziet. ๐Ÿ˜›

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Pc versie zal er wel komen later zoals gewoonlijk maar wiiU is de vraag nog, Verder ga ik hem lekker op me ps3 spelen controller in me handen heerlijk zoals het hoort(uiteraard kan op de pc ook een controller).

  5.   
    ricklen's avatar

    Als hij niet op de pc komt dan koop ik hem ook niet ๐Ÿ™‚

  6.   
    Blackeagle020's avatar

    Ik zou diep teleurgesteld zijn als hij niet voor de PC uit zou komen. Want daar zou de game pas echt tot zijn recht komen.

  7.   
    Sa.'s avatar

    PC versie later zou bale zijn, maar bekijk het positief, na geduld kun je (als je PC het aankunt) GTA V in alle glorie genieten. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰

  8.   
    THE-DUTCH-GUY's avatar

    Rock Star maakt hiermee een fout die tegen de miljoenen aan loopt

  9.   
    Sympharion's avatar

    THE-DUTCH-GUY schreef, "Rock Star maakt hiermee een fout die tegen de miljoenen aan loopt"

    Rockstar wil denk ik ook wel een PC en Wii U versie maken maar Take Two (de uitgever) wil die spellen nog niet uitgeven. Waarom weet ik ook niet.

  10.   
    marklin989's avatar

    ricklen schreef, "Als hij niet op de pc komt dan koop ik hem ook niet ๐Ÿ™‚ "

    smartass

  11.   
    PixelShooter's avatar

    THE-DUTCH-GUY schreef, "Rock Star maakt hiermee een fout die tegen de miljoenen aan loopt"

    Hmm, sure… Ze verliezen helemaal niets door het enkel op PS3 en Xbox 360 uit te brengen. Ze kunnen mogelijk wat extra omzet mislopen door niet te releasen op PC en/of Wii U, maar dat is het dan ook.

  12.   
    lassieman's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Pc versie zal er wel komen later zoals gewoonlijk maar wiiU is de vraag nog, Verder ga ik hem lekker op me ps3 spelen controller in me handen heerlijk zoals het hoort(uiteraard kan op de pc ook een controller)."

    Ik speel GTA nog altijd liever met muis en toetsenbord ๐Ÿ˜‰ Het ‘hoort’ al zeker niet met controller

  13.   
    Steen's avatar

    lassieman schreef, "

    ”Carlos0_0″ schreef, "Pc versie zal er wel komen later zoals gewoonlijk maar wiiU is de vraag nog, Verder ga ik hem lekker op me ps3 spelen controller in me handen heerlijk zoals het hoort(uiteraard kan op de pc ook een controller)."

    Ik speel GTA nog altijd liever met muis en toetsenbord ๐Ÿ˜‰ Het ‘hoort’ al zeker niet met controller"

    Het is wel degelijk bedoeld om met Controller te spelen hoor ๐Ÿ˜‰

  14.   
    Flapjack's avatar

    dikke onzin… waarom zouden ze alle pc versies uitgegeven en v niet?

    kom op rockstar…-.-

  15.   
    Hitman047's avatar

    Allemaal de petitie tekenen. ๐Ÿ˜‰

  16.   
    THE-DUTCH-GUY's avatar

    PixelShooter schreef, "

    ”THE-DUTCH-GUY” schreef, "Rock Star maakt hiermee een fout die tegen de miljoenen aan loopt"

    Hmm, sure… Ze verliezen helemaal niets door het enkel op PS3 en Xbox 360 uit te brengen. Ze kunnen mogelijk wat extra omzet mislopen door niet te releasen op PC en/of Wii U, maar dat is het dan ook."

    Hmm, sure… (ZUCHT)

  17.   
    Sympharion's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Allemaal de petitie tekenen. ๐Ÿ˜‰ "

    En ook allemaal deze petitie tekenen!

  18.   
    See4urSelf's avatar

    Ahh, GTA 5 op PC zou fantastisch mooi kunnen worden met mods e.d.