Wii Mini officieel bevestigd; honderd dollar kostende exclusive voor Canada

Nintendo heeft inmiddels het bestaan van de Wii Mini officieel bevestigd. Eerder vandaag konden we al zien dat de kleine console waarschijnlijk in Canada zou verschijnen, maar nu is het zelfs duidelijk geworden dat de console voorlopig niet in andere landen gaat verschijnen. In Canada gaat de Wii Mini $99.99 kosten en verschijnt op 7 december.

De Wii Mini is ongeveer net zo lang en breed als een WiiMote en Nintendo heeft gekozen voor de kleuren rood en zwart. Naast de kleine console wordt er ook een rode WiiMote Plus en Nunchuck meegeleverd. De kleine console bevat echter geen WiFi en ondersteunt geen GameCube-games.

Ron Bertram, vicepresident van Nintendo Canada, zegt het volgende over de Wii Mini:

There are games in the Wii library for every type of player. Wii Mini is a great gift for the holidays that brings everyone in the family together to play. Wii Mini has a mini price, but it’s all about big fun. Great value for first-time Wii owners who just want to jump in and experience all the great Wii games that helped usher in a revolution in motion-controlled gaming.

  1.   
    Fox's avatar

    Ziet er leuk uit zo klein en zo. Maar waarom?!

  2.   
    Sympharion's avatar

    Prachtig design! Mooiste current-gen console tot nu toe vind ik. Als het hier ook uitkomt zal ik het waarschijnlijk niet kopen omdat ik hetzelfde op de Wii U kan, maar nogmaals een prachtig ding! 🙂

  3.   
    Sympharion's avatar

    Fox schreef, "Ziet er leuk uit zo klein en zo. Maar waarom?!"

    Het is leuk voor de mensen die geen Wii hebben en alsnog willen genieten van een aantal goede games die voor de Wii zijn verschenen zoals The Legend of Zelda: Twilight Princess/Skyward Sword, Xenoblade Chronicles, The Last Story, Pandora’s Tower, Metroid Prime: Trilogy, Donkey Kong Country Returns, Super Mario Galaxy (2) etc. Maar natuurlijk ook voor de mensen die een Wii gekocht hebben maar kapot is gegaan en nog een heleboel spellen hebben en niet de doelgroep voor de Wii U zijn (gezinnen en casual gamers). Die kunnen dan ook deze nieuwe Wii aanschaffen en hun oude spellen nog blijven spelen. 🙂

  4.   
    lassieman's avatar

    De enige reden om dit ding te kopen lijkt mij de prijs, anders kan je net zo goed de normale Wii kopen 😉

  5.   
    RenevdGijp's avatar

    grappig design, maar of iemand hem koopt, waarschijnlijk niet!

  6.   
    mmx's avatar

    Mijn zus in Vancouver heeft er al besteld voor de kerst 😛

  7.   
    Neolite's avatar

    Als er ruimte voor is dan moeten ze het vooral niet laten. Ik zie echter het nut er niet van in en ze kunnen veel beter de gewone Wii maar uit de winkel halen dan.