Sony vraagt patent aan op hybride Move/Dual Shock-controller

Sony heeft een patent aangevraagd op een nieuw soort hybride controller. Deze controller moet de Dual Shock en PlayStation Move-controllers in één enkele controller combineren. Het patent is al in mei 2011 ingediend maar werd pas onlangs gepubliceerd.

In het patent wordt de controller gelabeld met de naam “hybrid separable motion controller.” Het is de bedoeling dat je de controller onder andere als de oude Dual Shock-controller kunt gebruiken, maar ook in twee helften uit elkaar los kunt halen. Hierdoor maak je van één controller als het ware twee losse Move-controllers. Games krijgen de mogelijkheid om te herkennen of de controller nou uit één of twee delen bestaat.

De nieuwe hybride controller wordt verder uitgebreid met een accelerometer, magnetometer en een speaker. Ook zit er een trilfunctie in het apparaat. Het is nog niet duidelijk of Sony ook echt werkelijk deze nieuwe controller in ontwikkeling heeft. Mogelijk zien we het apparaat terugkomen tegen de tijd dat we meer van de PlayStation 4 zullen zien. Hieronder valt een illustratie te vinden van de hybridge Move/Dual Shock-controller.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Verluci's avatar

    Wouw… Sorry maar dat is echt gewoon lelijk

  2.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Wat moet dat voorstellen 😆

  3.   
    toqeer's avatar

    en daar komen ze nu pas mee ja en hij oerlelijk

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dat ze het combineren alleen maar goed zolang de prijs niet duurder word, De prijs is nu al belachelijk duur.

  5.   
    Daan's avatar

    Lijken wel 2 oogballen op een controller. 😆

  6.   
    DutchmanDevil's avatar

    Combineren? Dan zit je zeker met een koelkast in je handen 🙁 , ik heb toch niks met playstation move dus wat mij betreft hoeft het niet.

  7.   
    Goldcobra's avatar

    Haha lol lijkt echt nergens op XD